Γιατί πλέον οι νέοι άνθρωποι δεν πίνουν αλκοόλ;

Φαίνεται πώς η νέα γενιά Βρετανών σνομπάρει το ποτό. Ισχύει άραγε αυτό και για τους νέους Έλληνες;

Πάντα γουστάρουμε να πιούμε μία κρύα μπύρα. Είναι κάτι σαν τελετουργικό, μετά τη δουλειά, όταν βρεθούμε με τους κολλητούς μας, με το φαγητό ή έτσι επειδή η μπύρα είναι ωραία και θέλουμε απλά κάτι δροσιστικό χωρίς να είμαστε αναγκασμένοι να πιούμε αναψυκτικό που είναι τίγκα στη ζάχαρη.

Βγες Παρασκευή ή Σάββατο και δεν πρόκειται να μυρίσεις καμία καθαρή από αλκοόλ ανάσα, αιώνες τώρα το αλκοόλ είναι το βασικό συστατικό της διασκέδασης των λαών παγκοσμίως.

4

Τώρα όμως παρατηρείται μία φοβία στα αποτελέσματα του μεθυσιού από τους νέους ανθρώπους στη Μεγάλη Βρετανία, όλο και πιο πολλοί τρέμουν το hangover και προτιμούν να μην πιούν αλκοόλ λόγω αυτού του φόβου. Πλέον βλέπεις παντού μη αλκοολούχα σκευάσματα, ακόμη και μέσα στα bar.

Μάλλον δεν είναι και πολύ «cool» το να γίνεσαι λιάρδα στην Αγγλία. Περίεργο, μιας και οι τύποι έχουν τεράστια παράδοση στο πιόμα.

1

Τρία γεύματα για να καλμάρεις το hangover σου.

 

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό BMC Public Health στη Μεγάλη Βρετανία το ποσοστό των ανθρώπων που κόβουν το ποτό έχει αυξηθεί από το 18% από το 2005 στο 29% το 2015.

Ο Χάρι Τζόουνς, 22 χρόνων, είναι νηφάλιος τώρα και κάτι μήνες και λέει πως αισθάνεται μια χαρά που δεν πίνει πλέον.

Υποστηρίζει πως είχε κατάθλιψη όλη του τη ζωή και πως συνειδητοποίησε πως μάλλον φταίει το ποτό γι’ αυτό.

3

Σίγουρα, σκεφτόμαστε εμείς, το πότο θα έχει παίξει κάποιο ρόλο στην κατάσταση του Βρετανού Χάρι αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν όντως η αιτία είναι το πότο ή αν απλά το αλκοόλ «τριγκάρει» τα ήδη υπάρχοντα κατάλοιπα του νεαρού.

Ας μην τα ρίχνουμε όλα στο ποτό, νομίζω αυτό είναι κάτι πολύ εύκολο να γίνει και κάπως επικίνδυνο. Ας μην δαιμονοποιούμε τα πάντα γύρω μας κι ας κοιτάξουμε λίγο μέσα μας να δούμε τι συμβαίνει.

Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όχι ακόμη. Στην Μεγάλη Βρετανία έχει ήδη ξεκινήσει η μόδα με τα event όπου δεν υπάρχει σταγόνα αλκοόλ και οι μπυραρίες και τα μπαρ έχουν ήδη ανεβάσει τα στοκ τους σε χαμηλής περιεκτικότητας αλκοόλ από μπύρες και ποτά.

555

Εγώ πάντως δεν πρόκειται, τουλάχιστον όχι ακόμη και είμαι ήδη 37 χρονών, να πάω σε ένα μπαρ, μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά για να βρεθώ με φίλους και να κοινωνικοποιηθώ και να μην πιώ μια φυσιολογική μπύρα σαν άνθρωπος.

Νομίζω πως τα άκρα δεν είναι καλά, το να βγαίνεις με μέτρο και να διασκεδάζεις και να ξεσκάς, τι το κακό έχει; Άλλωστε το αλκοόλ από πάντα βοηθούσε να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις, τώρα αν δεν μπορείς να έχεις όρια και ξαφνικά τα ρίχνεις όλα στο αλκοόλ, ε τότε έχεις πρόβλημα, σίγουρα.

Αυτό που εμείς προτείνουμε είναι μέτρο και ψυχραιμία.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τα στατιστικά της BMC:

   

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved