Τα σχόλια του «Ελληνάρα» για τον Κοροναϊό είναι πιο επικίνδυνα και από τον ίδιο τον ιό

Όταν χάνεται το όριο ανάμεσα στο χιούμορ και την ανθρώπινη απαξίωση.

Στην αρχή έπρεπε να μάθουμε πώς ακριβώς λέγεται: κορονοϊός; Κοροναϊός; Καταλήξαμε στο πρώτο, με Μπαμπινιώτεια παρέμβαση. Πολύ καλά και πάμε παρακάτω. Στη συνέχεια έπρεπε να μάθουμε πώς διάολο ξεφύτρωσε στη ζωή μας. Από φίδια; Από νυχτερίδες; Από νυχτερίδες κι αράχνες; Από παγκολίνο τελικά το «ψωνίσαμε», ένα ζωάκι που μοιάζει με μυρμηγκοφάγο και μοιάζει με αγκινάρα ή με κουκουνάρι (ανάλογα με το πόσο πεινάς). Μετά μάθαμε για τη Γιουχάν, για την καραντίνα των 14 ημερών, για τη θερμομέτρηση έξω από σούπερ – μάρκετ, για τους ελέγχους σε αεροδρόμια. Και μετράμε νεκρούς. Στην Κίνα κατά βάση αλλά πλέον και σε άλλα μέρη του κόσμου. Ακόμα και σε κρουαζιερόπλοια.

 

Τη στιγμή που όλος ο κόσμος κρατάει την ανάσα του και προσεύχεται σε όποιον θεό πιστεύει να μην εξελιχθεί ο ιός σε πανδημία που θα εξολοθρεύσει το μισό πληθυσμό του πλανήτη, όπως περίπου βλέπουμε στις μισές post-apocalypticταινίες και σειρές των τελευταίων ετών, κάποιοι δεν κρατάνε την ανάσα τους, διότι έχουν το στόμα ανοιχτό, εκτοξεύοντας κοτσάνες. Φαντάζομαι πως σε όλα τα μέρη του πλανήτη υπάρχουν αυτοί οι τύποι, που ξέρουν τα πάντα, που έχουν έναν μπατζανάκη στο αντίστοιχο ΚΕΕΛΠΝΟ ή έναν φίλο μιας μακρινής ξαδέλφης που έχει έναν γείτονα στη CIA, αλλά μια που ζω στην υπέροχη Ελλάδα, με τον υπέροχο Έλληνα συνωμοσιολόγο θα ασχοληθώ, που τον έχω και εύκαιρο.

Ο Έλληνας λοιπόν, που ξέρει αυτός καλύτερα απ’ όλους, διότι είναι απόγονος αυτών που ανακάλυψαν τη Δημοκρατία και όταν οι πρόγονοί του έφτιαχναν Παρθενώνες, οι άλλοι έτρωγαν βαλανίδια (και παγκολίνους ενδεχομένως), πιστεύει ότι ο ιός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο για να αφανίσει τους Κινέζους. Κι αν τον ρωτήσεις «γιατί να το κάνουν αυτό ρε αδελφέ;», η απάντησή του είναι «διότι είναι πολλοί». Και επίσης «διότι έχουν προχωρήσει πολύ σε επίπεδο τεχνολογίας και επιστήμης και είναι απειλητικοί για τον δυτικό κόσμο». Σε συνδυασμό με το ατράνταχτο επιχείρημα της αρχής, το «είναι πολλοί», όλο μαζί σημαίνει προφανώς ότι είναι πολλοί, έχουν προχωρήσει σε τεχνολογία και επιστήμες, άρα είναι απειλητικοί για τη Δύση. Τι σκαρφίστηκε λοιπόν η Δύση; Να κατασκευάσει έναν ιό και να τον ξαμολήσει στην επαρχία Γιουχάν της Κίνας, που έχει πληθυσμό περίπου όσο η Ελλάδα, για να τους λιγοστέψει.

Τι έγινε όμως; «Όπως και με τον Έμπολα και με το AIDSπαλιότερα, τους ξέφυγε από τον έλεγχο». Διότι ως γνωστόν, ο Έμπολα ήταν ένας ιός όπου υπήρχε το αντίδοτο, αλλά είπαν να κάνουν «κάτι τεστ σε κάτι μαύρους», για να δουν προφανώς πόσο ωραίο θέαμα είναι να πνίγεται ένας άνθρωπος από τα πολτοποιημένα σωθικά του. Και το AIDS, το κατασκεύασαν για να χτυπήσουν την κοινότητα των γκέι. «Αλλά τους ξέφυγαν από τον έλεγχο ρε φίλε και το ίδιο έγινε τώρα με τον κορονοϊό και κινδυνεύουμε όλοι εμείς. Κατάλαβες; Εμείς που δεν είμαστε Κινέζοι, όπως κινδυνεύσαμε παλιότερα παρότι δεν ζούσαμε στη ζούγκλα». Επιχειρήματα ατράνταχτα. Μπετόν- αρμέ.

 

Όλως τυχαίως, αυτοί οι ευγενικοί και τεκμηριωμένοι συνάνθρωποί μας, είναι οι πρώτοι που θα αλλάξουν δρόμο ή πεζοδρόμιο, όταν δουν μπροστά τους έναν Ασιάτη. Δεν έχει σημασία αν είναι από την Κίνα, την Ινδία, την Μαλαισία ή τις ΗΠΑ, διότι στο μυαλό τους, «κάθε σχιστομάτης μπορεί να είναι άρρωστος. Κατάλαβες;» Είναι αυτοί που θα μιλήσουν απαξιωτικά μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους στα ελληνικά ή και στα αγγλικά (για να είναι σίγουροι ότι θα πιάσει τόπο η προσβολή τους), που θα φύγουν άρον – άρον έξω από το μαγαζί, που θα βρίσουν και θα κλείσουν τη σεμνή αυτή τελετή με το «τραβάτε σπίτια σας γαμώ τον κορονοϊό σας, που ήρθατε εδώ να μας κολλήσετε…»

Ναι κυρίες και κύριοι: μπορεί κάποιοι να έχουν τον κοροναϊό, αλλά εμείς έχουμε τον περήφανο και λεβέντη κορονομ@λάκα. Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν, διότι είναι κομμάτι της κουλτούρας μας, της νεότερης ιστορίας μας και του DNAμας. Διότι μπορεί «όταν κατασκευάζαμε Παρθενώνες αυτοί να έτρωγαν βαλανίδια», αλλά τώρα που αυτοί κατασκευάζουν νοσοκομεία σε 6 ημέρες, εμείς αναρωτιόμαστε πόση μίζα να πήρε ο εργολάβος και πότε πρόλαβε να την τσεπώσει μέσα σε 6 ημέρες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved