Αυτό που ξυπνάς και αντικρίζεις τις πρώτες σου ρυτίδες

Η επόμενη μέρα για τον άντρα που καλείται να αντιμετωπίσει τα σημάδια του Χρόνου.

Ξαφνικά συμβαίνει. Ή τέλος πάντων, όλα αυτά μάλλον ξαφνικά συμβαίνουν. Πηγαίνεις στον  καθρέφτη για να κάνεις τα βασικά γιατί μόνο αυτά έχεις μέχρι τώρα συνειδητοποιήσει πως χρειάζεσαι. Να φτιάξεις μαλλιά και να πλύνεις δόντια. Ποιες κρέμες μωρέ; Ποια λάδια; Αυτά είναι δευτερεύοντα. Πότε έχεις πάει να ψωνίσεις κρέμες για το πρόσωπο και λάδια; Ποτέ. Έτσι δεν είναι; Ξυπνάς όμως ένα πρωί και μαζί με τις γκρίζες στο μαλλί -αν δεν έχεις ξεκινήσει να τα χάνεις- λες αυτή την μικρή κουβέντα που τα αλλάζει όλα: «Ρε γαμώτο, έχω γεράσει».

sean bean bbc broken 01 600x350

Η αλήθεια είναι πως εμείς οι άντρες δεν τρώμε με τον καλλωπισμό την φρίκη που τρώνε οι γυναίκες – οι περισσότεροι τουλάχιστον. Όταν όμως μας την βαρέσει, μας την βαράει για τα καλά. Βλέπεις τα μάτια σου στα πλάγια, βλέπεις το μέτωπο. Είναι οι πρώτες ρυτίδες. Και είναι και λίγο σφαλιάρα, γιατί δεν περίμενες ποτέ να σε απασχολήσουν. Αλλά σε απασχολούν. Βασικά έχεις τρομάξει λίγο εδώ που τα λέμε, γιατί αν ανατρέξεις σε φωτογραφίες με την παρέα σου, θα εντυπωσιαστείς που δεν τις είχες προσέξει νωρίτερα. Ύπουλες ρυτίδες, σιχαμένες. Δεν πάνε να λένε οι γυναίκες πως είναι γοητευτικές. Είναι η πρώτη ουσιαστική αλλοίωση που δεν επέλεξες. Μία απόδειξη πως ο χρόνος πέρασε και από τα δικά σου μούτρα.

Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά εγώ ντράπηκα  να ζητήσω κρέμα για τις ρυτίδες περισσότερο από ότι ντράπηκα να ζητήσω προφυλακτικά όταν ήμουν πιτσιρικάς. Και αυτό γιατί αν το έλεγα σε κολλητό θα μου απαντούσε με κάτι του στυλ «έλα μωρέ και τι έγινε και ο Jeff Bridges έχει ρυτίδες». Τι λες τώρα ρε Τάκη, ο Jeff Bridges έχει και 20 εκατομμύρια στην τράπεζα. Αν θέλει ξυπνάει ένα πρωί, αποφασίζει ότι δεν του αρέσουν τα μούτρα του και ξεκινάει θεραπείες. Ή κάνει πλαστική. Ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Επίσης είναι πόσο; 68 ετών; Είμαι στα 35 και έχω έναν άλλο κολλητό που το δέρμα του στο πρόσωπο είναι φράπα. Βελούδο. Τον κοιτάς και λες «τι γίνεται ρε φίλε, ο Ντόριαν Γκρέι είναι;». Δεν είμαστε όμως όλοι τόσο τυχεροί. Η κοπέλα στο κατάστημα, ευτυχώς, δεν με κοίταξε περίεργα ή αλλόκοτα. Βοηθάει, γιατί για τις γυναίκες η μάχη απέναντι στο χρόνο είναι καθημερινή και δεν τελειώνει ποτέ.

liam2

Το τι κάνεις στη συνέχεια είναι καθαρά θέμα επιλογής. Τα καλά νέα είναι πως αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις προσεχτικό διατροφολόγιο, πλούσιο σε πρωτεΐνες και λαχανικά, δεν θα αποδειχθεί καλό μόνο για τις ρυτίδες αλλά για την γενικότερη υγεία σου. Το αν θες να μπλέξεις με τις κρέμες και τα λοιπά καλλυντικά, είναι κάτι καινούργιο που αν όμως ξεκινήσει δεν έχει τελειωμό. Το θέμα βέβαια είναι το εξής. Αυτά τα προϊόντα κάνουν δουλειά. Δεν πρόκειται για κουραφέξαλα, ούτε για τεχνάσματα ώστε να σου αποσπάσουν χρήματα. Όμως άπαξ και ξεκινήσεις, πρέπει να συνεχίσεις την εφαρμογή του προϊόντος προκειμένου να δεις διαφορά. Και φυσικά να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Μένεις λίγο με το στόμα ανοιχτό όταν συνειδητοποιείς πόσα χρήματα δίνει ο κόσμος για καλλυντικά και ιδιαίτερα αυτά που…καθυστερούν τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο σου.

Να πούμε όμως και αυτό. Σημασία έχει να αγαπάς τον εαυτό σου και να δέχεσαι τις όποιες αλλαγές υφίσταται. Έτσι και αλλιώς γνωρίζουμε πως δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμε τον χρόνο. Μάλλον είναι εκείνος που μας γελάει κατάμουτρα. Όσο για τις ρυτίδες; Το σοκ δεν διαρκεί πολύ και μετά μαθαίνεις να ζεις με αυτές, με κρέμες ή χωρίς.

tom cruise hurt

Άλλωστε δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσεις να κοιτάς φωτογραφίες από το σχολείο για να συγκρίνεις. Πάντως όλο αυτό είναι μία καλή ευκαιρία να θυμηθείς πως κάποιοι άντρες συνεχίζουν και δείχνουν μοναδικοί με ρυτίδες. Δες παρακάτω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved