Γιατί ο σημερινός άντρας οφείλει να έχει στυλ

Δεν έχει να κάνει με τις πομάδες και τις κολόνιες, αλλά με τη νοοτροπία που οφείλουμε να έχουμε. 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το ανδρικό style και η ανδρική περιποίηση, δεν είναι από τα πράγματα που θα έπρεπε να βρίσκονται στα top της wanted list ενός άντρα. Και εδώ που τα λέμε, γιατί να βρίσκονται; Υπάρχουν δεκάδες ζητήματα εκεί έξω, πολύ πιο σοβαρά, που αξίζουν την προσοχή μας, το ενδιαφέρον μας, τον προβληματισμό μας. Οι παλιότεροι, αν τους κάναμε μία κουβέντα σχετικά με το ανδρικό στυλ, θα τα αποκαλούσαν «φρου-φρου και αρώματα». Ότι ένας άντρας δεν χρειάζεται πολλά για να ξεχωρίζει και τσάμπα γεμίζει το κεφάλι του με άχρηστες πληροφορίες. Ξεχνούν όμως  ότι, ακόμη και αυτή η μινιμαλιστική τους προσέγγιση, είναι ένα ξεχωριστό στυλ από μόνο του.

vzgliad poza boroda aktior stsenarist tom khardi tom hardy 1

Είμαστε περίπου μισό μήνα πριν το 2021 και μπορούμε να πούμε με σιγουριά, πως το ανδρικό στυλ και η περιποίηση βιώνουν τις δόξες τους. Σήμερα, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή, το ανδρικό style βιώνει τις δόξες του για ένα και μοναδικό λόγο: δεν υπάρχουν όρια. Έχουμε προϊόντα ομορφιάς αποκλειστικά για άνδρες, τα οποία δίνουν και πλέον έμφαση στη λεπτομέρεια. Από λάδια για τα γένια μας μέχρι κρέμες προσώπων. Το ποιος τα χρησιμοποιεί, σε τι συχνότητα τα εντάσσει στην καθημερινότητά του και αν πράγματι λένε κάτι στον ίδιο, είναι μία τελείως διαφορετική κουβέντα. Αυτό όμως που κρίνουμε πραγματικά σημαντικό, είναι ότι υπάρχουν. Πως ένας άντρας μπορεί κυριολεκτικά να περιποιηθεί τον εαυτό του από την κορυφή μέχρι τα νύχια, χωρίς να  χλευαστεί από φίλους και γνωστούς ότι «αγόρασε καλλυντικά». Και το συγκεκριμένο, είναι κάτι το οποίο για ένα χρονικό διάστημα κατηγορούσαν πολλές γυναίκες. Ότι δηλαδή ένας άντρας που το ψάχνει με τα ανδρικά προϊόντα και φροντίζει να έχει στο μπάνιο του όλα τα αντίστοιχα που έχει μία γυναίκα, είναι ξενέρωτος και πως οι επιλογές του αυτές δηλώνουν και προβληματισμό για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Σας έχω νέα. Αυτό, είναι μία σεξιστική αντίληψη από την πλευρά των γυναικών.

Διάβασε εδώ πως είναι ο άντρας που θέλουμε να γίνουμε. 

Θέλουμε όμως να τα αφήνουμε όλα αυτά πίσω μας. Γιατί όλοι όσοι αποφάσισαν να ψαχτούν λίγο παραπάνω με τα αντρικά προϊόντα, δεν έδωσαν ποτέ δεκάρα τι πίστευε ο κόσμος για εκείνους. Απολαμβάνουμε λοιπόν αυτά που μας δίνονται. Ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από δύο κουρέματα. Ότι πλέον το styling στα μαλλιά ή στα γένια μας, είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας. Μας αρέσει που υπάρχουν όλα και περισσότερα μπαρμπέρικα και κρατάνε ζωντανή αυτή την manmade κουλτούρα που γεννήθηκε στα 50s και κρατά μέχρι σήμερα. Και με εκπροσώπους στο επάγγελμα του μπαρμπέρη πολλά νέα και χαρισματικά παιδιά. Αντιστοίχως και στο ντύσιμο. Μας αρέσει που έχουμε πολλές επιλογές. Που υπάρχουν κοστούμια που μπορούν να στηρίξουν κάθε σωματότυπο και στυλ που ξεκινάει από το παραδοσιακό και φτάνει στο πιο τολμηρό. Μας αρέσει που μπορούμε να παίξουμε με χρώματα και να επηρεαστούμε ξανά από μεγάλες για το στυλ δεκαετίες όπως αυτή του ‘70. Μας αρέσει που μπορούμε να επισκεφθούμε μαγαζιά ή ιστοσελίδες που να περιέχουν μόνο γραβάτες ή μανικετόκουμπα ή tie bars ή τέλος πάντων ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί.

tomhardy l1100642 v4

Ασχέτως αν κάποιος έχει μεγαλώσει ή όχι με το μικρόβιο της μόδας, στο δικό μας το μυαλό, σε αυτή την δουλειά που κάνουμε καθημερινά και σχολιάζουμε μεταξύ άλλων το ανδρικό lifestyle, δεν θέλουμε να υπάρχουν «πρέπει». Θέλουμε να υπάρχουν όμως προτάσεις και επιλογές. Δεν θα γυρίσουμε ποτέ να πούμε σε κανένα αναγνώστη «κάνε αυτό» ή «γιατί δεν κάνεις εκείνο». Δεν το κάναμε και δεν θα το κάναμε. Θέλουμε όμως οι επιλογές που έχουμε να προτείνουμε στη θεματολογία μας, να είναι τόσες πολλές όσες και οι επιλογές αγοράς εκεί έξω. Να μπορούμε να πούμε στον άλλο «θες να δοκιμάσεις αυτό;» ή ακόμη πιο απλά και φιλικά, «φίλε, υπάρχει και αυτό». Πολύ περισσότερο θέλουμε να βλέπουμε τους ίδιους τους άντρες να πειραματίζονται στη μόδα και στο στυλ, εκλαμβάνοντας το σαν κάτι φυσιολογικό και όχι ιδιαίτερο.

Ο σύγχρονος άντρας πρέπει να έχει επιλογές. Να έχει τα μάτια του ανοιχτά, να μην διστάζει να δοκιμάζει νέα look ή τάσεις της μόδας, έτσι ώστε να μπορεί να πει «αυτό είναι μία αηδία και μισή» ή «αυτό είναι ωραίο». Περιμέναμε ένα Peaky Blinders για να βάλουμε το undercut στη ζωή μας. Δεν χρειάζεται να υπάρχει πάντα ένα Peaky Blinders. Χρειάζεται να έχουμε απλά ανοιχτά μυαλά για δοκιμές, γιατί ο άντρας όπως και η γυναίκα έχει κάθε λόγο να θέλει να αισθάνεται υπέροχα. Να ξεφύγουμε επιτέλους από αυτό το κλισέ, που ανδρική ομορφιά σημαίνει μόνο κολόνιες και after shave. Υπάρχει χώρος και για άλλα. Υπάρχουν άντρες που ζητούν κι άλλα.

Ας γίνουμε λίγο καλύτεροι, το οφείλουμε στους εαυτούς μας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved