Πώς είναι να ανήκεις στην πιο μοναχική γενιά που είδε ποτέ η ανθρωπότητα

To 25% της γενιάς μας δεν έχει έναν πραγματικό φίλο κι αυτό είναι τρομερά ανησυχητικό.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του 1990, δηλαδή αυτό που όλοι πλέον αποκαλούν σαν Millennials ή Generation Y, είναι και τα πιο μοναχικά μέχρι τώρα.

H μοναξιά είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος.

Για την ακρίβεια, αυτή η νέα έρευνα έδειξε πως η μοναξιά δεν κάνει καθόλου καλό στην ψυχική και σωματική μας υγεία. Είναι σαν να καπνίζεις ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

7 τρόποι για να σκοτώσεις το άγχος.

Παρόλο που είμαστε φαινομενικά συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλο online, η νέα έρευνα έδειξε πως είμαστε η πιο μοναχική γενιά όλων των εποχών μέχρι σήμερα.

Η έρευνα η οποία χρησιμοποίησε 1.200 άτομα άνω των 18 ετών βρήκε έναν ανησυχητικό βαθμό απομόνωσης στο δείγμα.

 

Το 30% είπε πως τις περισσότερες στιγμές αισθάνεται μόνο του σε σχέση με το 20% της προηγούμενης γενιάς, της επονομαζόμενης και Generation X.

Αυτό στην ουσία του σημαίνει πως οι γονείς μας είχαν και μάλλον έχουν περισσότερη κοινωνική ζωή απ’ ότι εμείς.

Το 15% της γενιάς μας δήλωσε πως δεν έχει κανέναν απολύτως φίλο, το 22% δήλωσε πως ποτέ δεν συνδέθηκε με κάποιον «κολλητό ή κολλητή» και το 30% δεν έχει «αληθινό» φίλο.

Η έρευνα προσπάθησε να ανακαλύψει τα αίτια αυτής της κατάστασης. Κάποιες από τις αιτίες είναι υπερβολική ντροπή, αμηχανία, έλλειψη ενδιαφέροντών και αυξημένο κοινωνικό άγχος.

Πάνω από το 27% δήλωσε πως δεν χρειάζονται φίλους.

Μπορεί οι ιντερνετικές μας παρουσίες να τα πηγαίνουν θαυμάσια, στην ουσία όμως είμαστε απόλυτα μόνοι και απομονωμένοι από τις πραγματικές θεμελιώδεις αρχές της φιλίας.

 Μία άλλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια έδειξε πως τα social media έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στην απομόνωση της γενιάς μας και στην «άνθιση» της κατάθλιψης.

 

Το να διατηρείς πλέον μία σταθερή φιλική σχέση με κάποιον «πραγματικό» άνθρωπο στην πραγματική ζωή είναι ένας άθλος.

Το καλό είναι πως δεν έχουμε ακόμη παραιτηθεί από την προσπάθεια να κάνουμε φίλους. Η έρευνα έδειξε πως το 76% προσπαθεί τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να συνδεθεί φιλικά με κάποιον από τη δουλειά του.  

Αν όμως κάτι μας έμαθε αυτή η έρευνα είναι πως πρέπει επιτέλους να ξεσυνδεθούμε από το Instagram και να βρούμε κανέναν άνθρωπο να μιλήσουμε IRL και μάλιστα όσο πιο ASAP γίνεται!

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τα 7 συνταρακτικά facts που καθόρισαν τη γενιά μας:72 SHARES