Είστε με τα καλά σας που πάτε διακοπές τον Σεπτέμβριο;

Όλοι μας γνωρίζουμε κάποιο μυθολογικό πρόσωπο που φεύγει διακοπές όταν όλοι έχουν επιστρέψει.

Τα σινεμά, παλιότερα τουλάχιστον, το έλεγαν ξεκάθαρα: «Ραντεβού το Σεπτέμβρη». Τα σχολεία ανοίγουν το Σεπτέμβρη. Τα κανάλια ξεκινούν το νέο τους πρόγραμμα το Σεπτέμβρη. Όλοι έχουν επιστρέψει, βρίσκεις ηλεκτρολόγο που έψαχνες τόσες μέρες, υδραυλικό, ψυκτικό, έχουν ανοίξει όλα τα μαγαζιά στη γειτονιά, η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς. Για όλους; Σχεδόν, διότι πάντα, κάπου ανάμεσά μας, υπάρχει ο «Διακοπίστας του Σεπτεμβρίου».

 

Titanic Leonardo Dicaprio GIF by Top 100 Movie Quotes of All Time

Είναι κάτι σαν τον Κένταυρο ή τον Μινώταυρο ή τον Πήγασο, μοιάζει δηλάδή με μυθολογικό πλάσμα που κάποτε έχεις ακούσει γι' αυτόν αλλά δεν είσαι σίγουρος αν τον έχεις δει ή είναι αποκύημα της φαντασίας σου. Διότι κόντρα στο ρεύμα, ο Διακοπίστας του Σεπτεμβρίου ετοιμάζει μπαγκάζια όταν εσύ ήδη έχεις πήξει στη δουλειά και σχεδόν έχεις ξεχάσει ότι πήγες διακοπές. Η αλήθεια είναι ότι τράβηξε πολύ κουπί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Δούλευε όταν όλοι έφευγαν, ο ένας πίσω από τον άλλο, για διακοπές. Έμεινε άσπρος, σαν κέρινο ομοίωμα, όταν όλοι επέστρεφαν μπρούτζινοι. Έπεσαν όλα πάνω του, διότι δεν υπήρχε κανένας άλλος. Οπότε λογικό είναι να έχει οργή. Απωθημένα. Εκδικητική διάθεση.

Κι ένα σωρό ατράνταχτα επιχειρήματα, που εσένα σε αφήνουν παντελώς αδιάφορο. Δες παρακάτω τα κείμενα στις φωτογραφίες και θα καταλάβεις τι εννοώ.

 

Οι ζεστές θάλασσες

Ο Σεπτεμβριανός Διακοπίστας θα σου πει ότι τον μήνα αυτό οι θάλασσες είναι πάντα ζεστές, διότι έχει φροντίσει να τις ζεστάνει ο καλός ήλιος όλο το καλοκαίρι. Μην τον αφήσεις να παίξει με το μυαλό σου. Πές του ότι αν θες ζεστό νερό, ανάβεις τον θερμοσίφωνα, γεμίζεις τη μπανιέρα και κάθεσαι μέσα δυο ώρες. Πες του ότι το νόημα της θάλασσας και του μπάνιου είναι να δροσίζεσαι, όχι να χρειάζεσαι παγωμένο ντους μετά για να δροσιστείς από την ζεστή θάλασσα.

Λίγος κόσμος - καλή εξυπηρέτηση

Θα σου πει ότι τον μήνα αυτό δεν θα περιμένει στην ταβέρνα για να αδειάσει τραπέζι και να καθίσει, δεν θα στρώσει πετσέτα στην άμμο διότι δεν θα υπάρχει διαθέσιμη ξαπλώστρα και δεν θα στριμωχτεί σε κανένα μπαράκι. Πές του με τη σειρά σου ότι θα τον φάει η μοναξιά, ότι θα φάει τα «αποφάγια» του καλοκαιριού κι ότι φυσικά δεν θα στριμωχτεί σε μπαράκι, διότι θα είναι πέντε άτομα όλα κι όλα. Θύμισέ του επίσης ότι πλέον νυχτώνει νωρίς και πάει η μέρα, μίκρυνε και να το αποχαιρετίσει το καλοκαιράκι που ξέρει.

Καλές τιμές

Ο Σεπτεμβριανός Διακοπίστας θα σου τρίψει στη μούρη το πακέτο που έκλεισε στο ξενοδοχείο που μένει. Εκεί όπου όλοι οι υπόλοιποι το καλοκαίρι πλήρωσαν το δωμάτιο 120 ευρώ, αυτός το έκλεισε με 80. Πες του ότι μπορεί να πάει και το Νοέμβρη και να πληρώσει 50. Ή το Φεβρουάριο, που λογικά θα του το δώσουν τζάμπα, διότι κανένας άλλος τρελός δεν θα πήγαινε Φεβρουάριο.

Ο Σεπτέμβριος είναι για αρχόντους

Θα σου πει πόσο ωραία ήταν η πόλη τον Αύγουστο. Που δεν είχε κίνηση, που πάρκαρε όπου ήθελε, που δεν τον ζάλιζε κανείς, που έλειπε όλος ο κόσμος διακοπές και δεν είχε τόση δουλειά όσο νομίζουμε και άλλα παρόμοια. Μην τον πιστέψεις. Πρώτον, διότι πλέον η πόλη δεν αδειάζει ούτε το Δεκαπενταύγουστο, εκείνοι οι υπέροχοι Αύγουστοι - ΠΑΣΟΚ όπου έμεναν δέκα άνθρωποι να φυλάνε την πόλη, ανήκουν στο παρελθόν. Δεύτερον, ότι όσο εσύ κοιμόσουν αγκαλιά με το αεράκι της θάλασσας, αυτός κοιμόταν αγκαλιά με το air-condition. Και τρίτον, ότι καμία θέση πάρκινγκ κάτω από το γραφείο, δεν ισοδυναμεί με τη θέση που βρίσκεις κάτω από το δέντρο, έξω από την ταβέρνα, για να μασαμπουκώσεις μετά από τέσσερις ώρες στην παραλία.

Τα μελτέμια του Αυγούστου

Θα σου μιλήσει για τον Αύγουστο και τα μελτέμια και πόσο άσχημο είναι να σε μαστιγώνει η άμμος και να σου παίρνει ο αέρας την ομπρέλα και να έχει κύμα και να μην ευχαριστιέσαι το μπάνιο σου. Μπες, διάβασε Χριστίνα Σούζη, ενημερώσου και μετά σάλιωσε το δάχτυλο και βγες στο μπαλκόνι. Και πες του ότι την πάτησε: φέτος είχε σχεδόν παντού και πάντοτε αέρα. Και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Και για κακή του τύχη, έχει και τον Σεπτέμβρη. ΟΛΟ τον Σεπτέμβρη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved