Μήπως γκρινιάζεις υπερβολικά για την ζέστη;

Ιούλιος είναι, ζέστη θα κάνει. Τι περιμένατε δηλαδή ρε παιδιά;

Είναι χειμώνας. Και κάνει κρύο, όπως κάνει κάθε χειμώνας που σέβεται το θεσμικό του ρόλο. «Πω πωωω, τι κρύο είναι αυτό, παγώσαμε. Και δώσαμε κι έναν σκασμό λεφτά για πετρέλαιο». Κι αν υπάρξει χειμώνας χωρίς πολλά κρύα, πάλι μας κάνει εντύπωση. «Είδες η κλιματική αλλαγή; Χάλασε ο θερμοστάτης του πλανήτη, Γενάρης μήνας κι έχει 18 και 19 βαθμούς». Βρέχει κι εμείς γκρινιάζουμε: «Σαπίσαμε από τη βροχή, Αγγλία γίναμε, δεν παλεύεται αυτή η υγρασία». Δεν βρέχει πολύ; Πάλι παράπονα έχουμε: «τι κατάσταση είναι αυτή; Θα καταστραφούν οι καλλιέργειες και θα διψάσουμε το καλοκαίρι».

 

 

Πριν λίγες εβδομάδες, είχε βροχές, καταιγίδες, θερμοκρασίες χαμηλότερες απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει τον Μάιο, δυνατούς αέρηδες. Ε, έγινε χαμός: «Φέρτε πίσω το καλοκαίρι μας» και «Τι σόι διακοπές θα κάνουμε έτσι;» και «Πάει, χάλασε και το ελληνικό καλοκαίρι» και άλλα παρόμοια. Και τώρα, πανικός: «ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ!!!!» Ε, Ιούλιος είναι, στην Ελλάδα ζούμε, καύσωνας θα έρθει. Δεν έρχεται και ο Χάρος να μας πάρει, ούτε ο Φρέντι Κρούγκερ να στοιχειώσει τα όνειρά μας.

 

 

Και θα γεμίσουμε «ρεπορτάζ παραλίας» με αφορμή τον καύσωνα, μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε κανέναν πισινό στις παραλίες και θα δούμε τους συμπολίτες μας «που δροσίζονται στα συντριβάνια» και «τους μικρούς μας φίλους που διασκεδάζουν με μπουγέλα και παίζουν με τα λάστιχα πετώντας νερό το ένα στο άλλο». Και δώστου πλάνα με ανθρώπους στη στάση του λεωφορείου να πίνουν νερό από ένα μπουκαλάκι, λες και πίνουν το Αθάνατο Νερό κι έχουμε αποκλειστικά πλάνα.

Στη χώρα της υπερβολής και της μίρλας, δεν είμαστε ευχαριστημένοι ποτέ και με τίποτα. Ούτε με τη ζέστη, ούτε με τη λιγότερη ζέστη. Ούτε με την άπνοια, ούτε με τα μελτέμια. Ούτε με την άνοδο του υδράργυρου, ούτε με την πτώση της θερμοκρασίας. Τι θέλουμε; Θέλουμε παραγγελιές: να κάνει 40άρια ακριβώς τις μέρες που πάμε διακοπές. Να μην έχει πολλή ζέστη τις υπόλοιπες μέρες, για να μην ξεπατώνουμε το air-condition. Να δροσίζει το βράδυ για να ανοίγουμε κανένα παράθυρο. Και να κάνει τη ζέστη της αρκούδας μόνο τα Σαββατοκύριακα που μπορούμε να πάμε για μπάνιο, όχι τα υπόλοιπα.

zesth

Ψιλο-πράγματα δηλαδή, δεν ζητάμε και κάτι ιδιαίτερο…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved