Όσοι δεν βλέπουμε GoT, να μαζευτούμε για 5x5

Για κάποιους είναι έγκλημα να μην παρακολουθείς τη σειρά με τα μεγαλύτερα σπόιλερ στην ιστορία της τηλεόρασης.

Δεν ξέρω αν είμαστε πολλοί, όμως είμαι σίγουρος πως υπάρχουν και άλλα άτομα εκεί έξω εκτός από εμένα που δεν βλέπουν Game of Thrones. Η αλήθεια είναι πως έχω δει αρκετές σεζόν, όμως αποδείχθηκε μια ακόμη σειρά που έμεινε στη μέση. Η διαδικασία να κάνεις συνεχόμενα recap για να δεις σε ποια σεζόν βρίσκεσαι, σε ποιο επεισόδιο και σε ποιο λεπτό, είναι λιγάκι κουραστικό. Το προσπάθησα πρόσφατα, ειδικά μετά τον χαμό που προκλήθηκε λίγο πριν την έναρξη της τελευταίας σεζόν. Μάταια. Σκέφτομαι να προσπαθήσω ξανά, ειδικά αυτές τις μέρες που όλος ο κόσμος γύρω μου, μιλά για αυτό. Το σκέφτομαι ξανά. Όχι καλύτερα.

Σχετική εικόνα

Στο γραφείο, δεν είναι αυτό που λέμε: «άλλη μια μέρα στη δουλειά», αλλά «άλλη μια μέρα συζήτησης για το τελευταίο επεισόδιο του Got, οργιαστικές συνωμοσιολογίες, θεωρίες και πονταρίσματα για το ποιος τελικά θα ανέβει στον θρόνο. Χωρίς να το θέλω, έχω γίνει δέκτης πληροφοριών τις οποίες ποτέ δεν θέλησα να μάθω. Αν εξαιρέσεις τις ονομασίες πολλών χαρακτήρων, εκτός των βασικών, τις οποίες και γνωρίζω, έχω μάθει αρκετά μόνο από τις συζητήσεις γύρω μου. Και να μην ήθελα να μάθω τι συμβαίνει, δεν γίνεται. Στο διαδίκτυο, όλοι ασχολούνται με αυτό. Η ζωή μου, είναι άμεσα συνδεδεμένη με Got, χωρίς καν να το παρακολουθώ πια.

Σκέφτομαι εκείνους που δεν έχουν δει ούτε ένα επεισόδιο. Κουράγιο, θα περάσει. Όπως λένε, αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν. Στο κάτω κάτω, ήταν επιλογή σου να μην εθιστείς στον θρόνο που, στην τελική, θα κάτσει κάποιος άλλος και όχι εσύ. Δεν χρειάζεται να νιώθεις διαφορετικός, είσαι, πρέπει να το αποδεχθείς. Το αν είναι καλό ή κακό, δεν θα το μάθουμε άμεσα. Πάντως, σε όσους έχω εμπιστευθεί το μυστικό μου, δηλαδή πως σταμάτησα να παρακολουθώ Got ενώ έχω δει σίγουρα τέσσερις σεζόν, με κοιτάζουν λες και βγάζω τις πατάτες από την πίτα μου. Θεωρώ πως όσοι δεν το έχουν ξεκινήσει καν, βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από εμένα.

Σχετική εικόνα

Αν κάνεις το λάθος και τους μιλήσεις για άλλες σειρές, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να σε σπρώξουν για να σε διώξουν από κοντά τους. Φυσικά, θα πλύνουν και τα χέρια τους μετά. «Οι αγαπημένες μου σειρές είναι το Breaking Bad και το Fargo» είπα κάποτε και παραλίγο να προκαλέσω καρδιακό επεισόδιο στον συνομιλητή μου. Ακολούθησε ένα υποτιμητικό βλέμμα που έδειχνε αποστροφή προς το πρόσωπό μου. «Το Got είναι η πιο μακροχρόνια σχέση μου», μου είπε μια κοπέλα. Έσκυψα το κεφάλι μου. Στεναχωρήθηκα. Εκείνοι, είμαι σίγουρος πως στεναχωριούνται περισσότερο για εμένα. Λέω «εκείνοι«, γιατί είναι «εκείνοι» που βλέπουν και «εμείς», οι δέκα που, ή είχαμε κάνει την αρχή και διακόψαμε ή δεν το έχουμε δει καθόλου. Ας πάμε, λοιπόν, εμείς οι δέκα, να παίξουμε μπάλα σε ένα 5x5 για να τους αφήσουμε και να μας αφήσουν στην ησυχία μας.

Κάτι τελευταίο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές που βρισκόμουν στο δρόμο και άκουγα παντού να φωνάζουν: «Αναστήθηκε, αναστήθηκε». Όχι, δεν ήταν ο Χριστός.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved