4 Original αντρικές συνήθειες που έγιναν «καθεστώς»

Αυτό που χαρακτηρίζει έναν άντρα, αυτό που διαμορφώνει την εικόνα του, είναι όλες αυτές οι μικρές συνήθειες που ο ίδιος έχει αναγάγει σε ιεροτελεστίες, ακριβώς γιατί του προσφέρουν λίγες στιγμές αυθεντικής απόλαυσης. Ειλικρινά φίλε μου, πέρα από την ησυχία του, τι άλλο θέλει ένας άντρας για να είναι πραγματικά ευτυχισμένος; Τα κλασικά: Μπόλικη δόση αδρεναλίνης, την μπάλα να τσουλάει από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη ασταμάτητα, έναν έμπειρο μπαρμπέρη να τον περιποιηθεί όπως πραγματικά του αξίζει και το πιο λαχταριστό burgerπου έχει ακουμπήσει ποτέ ο ουρανίσκος του. Δεν είναι τυχαίο πως όλα τα παραπάνω είναι οι πιο καθιερωμένες αντρικές συνήθειες που στην πορεία ανακηρυχθήκαν σε πραγματικό καθεστώς. Στη «θέα» ή έστω, στην αίσθηση όλων αυτών, πάω στοίχημα πως θα δεις ακόμη και τον πιο ζόρικο τύπο να δακρύζει από αληθινή ευτυχία.  

Η μαγεία της αδρεναλίνης 

Η αδρεναλίνη, αποτελεί αναπόσπαστο «σκαλοπάτι» στην ελικοειδή δομή του αντρικού DNA. Σκέψου ότι από τις απαρχές τούτου του κόσμου, το αντρικό φύλο «ρίχτηκε» δίχως αύριο στη μάχη της επιβίωσης, για να εξασφαλίσει την απαραίτητη τροφή τόσο για εκείνο όσο και για το «αδύναμο». Ανά τους αιώνες έχουν χυθεί τόνοι από αντρικό αίμα μέχρι να αποδειχθεί ποιος είναι ο καλύτερος, ποιος θα επικρατήσει, ποιος θα πάρει τη ριμάδα την εξουσία στα χέρια του. Υπερβολικό αλλά, φίλε μου, τείνω να πιστέψω πως είναι μάλλον στη φύση μας να θέτουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο. Το ζητάει ο οργανισμός μας. Έλα όμως που, αφού δεν χρειάζεται πλέον να «σφαχτούμε» για να εξασφαλίσουμε ένα χορταστικό γεύμα και όλα κυλάνε ομαλά για τη μαμά πατρίδα, κάπου πρέπει αυτή η αστείρευτη αδρεναλίνη να διοχετευτεί. Για αυτό κάθε χρόνο τρέχουμε μία στα βουνά και μία στα λαγκάδια. Τι καλύτερο από μία ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο; Από την κατάβαση ενός γιγαντιαίου βουνού με τα απαραίτητα παγοπέδιλα; Οκ, μπορεί τα extreme sport να είναι η πιο «επικίνδυνη» συνήθειά μας, αλλά είναι μία από αυτές που απολαμβάνουμε -υπεύθυνα- περισσότερο από όλες. 

Δεν χορταίνουμε τα Οriginal burger

Όχι να το παινευτούμε αλλά φημιζόμαστε για το πόσο μερακλήδες είμαστε με το φαγητό. Γιατί σε ρωτώ: Τι είναι ένας άντρας άμα δεν ξέρει πού θα φάει το καλύτερο burger; Ακριβώς επειδή δεν είσαι κανένας χθεσινός, τα Goody’s Burger House δημιούργησαν αποκλειστικά για σένα που αναζητάς πάντα τις πιο αυθεντικές γεύσεις, τη νέα κατηγορία«The Original Hellmann’s BBQ Pulled Burgers». Εδώ το κλασικό μπιφτέκι βρήκε αντάξιο αντικαταστάτη που ακούει στο όνομα pulled meat, ένα προϊόν που έχει τις ρίζες του στις Νότιες Πολιτείες των Η.Π.Α. Ετοιμάσου η συγκεκριμένη συνήθεια να σου γίνει λατρεία! Τρυφερά κομμάτια μοσχαρίσιου ή χοιρινού κρέατος ψήνονται αργομαγειρεμένα σε χαμηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 4 ώρες μέσα στους χυμούς τους ενώ τα επιπλέον μυρωδικά και η Original Hellmann’s BBQ sauce, φτάνουν στα άκρα το level της γεύσης. Τα επιπλέον συνοδευτικά είναι ελάχιστα και αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη μοναδική γεύση του λαχταριστού κρέατος. Οι επιλογές είναι δύο: BBQ Pulled Beef με ζουμερά κομμάτια από pulled beef μέσα σε αφράτο ψωμάκι brioche, ξεροψημένο μπέικον, τριμμένο τυρί edam, Original Hellmann’s ΒΒQ sauce, μαγιονέζα και κρεμμύδι. Για εσένα που προτιμάς το χοιρινό, υπάρχει το BBQ Pulled Pork με κομμάτια pulled pork Original Hellmann’s BBQ sauce, coleslaw μαγιονέζα, και sriracha sauce. Επιπλέον, οι Country style πατάτες Dirty Fries με pulled beef ή pork, συνοδεύονται από ζουμερά κομμάτια αργομαγειρεμένου μοσχαρίσιου ή χοιρινού κρέατος αντίστοιχα, μαριναρισμένο σε Original Hellmann’s BBQ sauce και τριμμένη φέτα. Μη μας ευχαριστείς φίλε μου. Μη μας ευχαριστείς. Συνόδευσε με ένα από τα παραπάνω την παγωμένη σου μπύρα και πιες την απλά στην υγειά μας. 

Η αυθεντική γοητεία της μπάλας

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν μας νοιάζει αν θα είναι πορτοκαλί ή άσπρη, αρκεί να «τσουλάει» προς την επιθυμητή, για την ομαδάρα πάντα, κατεύθυνση. Η μπάλα είναι το πιο «άπιστο» θηλυκό, αυτό που θα του συγχωρούμε τα πάντα, αυτό που μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα να μας φέρει το χαμόγελο στα χείλη και εν ριπή οφθαλμού να μας το πάρει πάλι πίσω. Αυτή είναι άλλωστε και η αυθεντική γοητεία της «στρογγυλής θεάς» που μόνο ένας άντρας μπορεί να διακρίνει. Μουντιάλ, Πανευρωπαϊκό, Κύπελλο Ελλάδος, ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρολίγκα, συνθήματα, πανό, τσαμπουκάδες, «Α και ΟΥ», η μπάλα πάντα εκεί, να μας διαιρεί και να μας ενώνει ταυτόχρονα, να μας κόβει την ανάσα και χρόνια ζωής. Να «τρέχει» προς το λάθος τέρμα και να λούζεσαι από κρύο ιδρώτα με τι μούτρα θα εμφανιστείς αύριο στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στο γραφείο. Τόσες ομάδες, τόσες προπονήσεις, τόσα 5x5 και «καρφώματα» με τους κολλητούς, αποδεδειγμένα το 40% της ζωής μας το περνάμε μιλώντας για αυτήν, παρακολουθώντας την με απόλυτη έκσταση ή κυνηγώντας την λες και είμαστε τίποτα λιγούρηδες. Για να μην μετρήσω τώρα όλα εκείνα τα λεπτά που για πάρτη της γουρλώναμε τα μάτια μας μπροστά από την τηλεόραση, σφίγγοντας το χέρι του κολλητού, ενώστο τραπέζι υπήρχαν τα απαραίτητα παρελκόμενα, τα οποία είχαμε παραγγείλει online– εννοείται νωρίτερα για να μην χάσουμε στιγμή από τον αγώνα. Πάρτε τα όλα, πάρτε μας την ψυχή αλλά η μπάλα, πάντα θα μας ανήκει!

Η ιεροτελεστία του grooming

Μεγαλώσαμε περιμένοντας με ανυπομονησία πότε θα έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση οι τρίχες στο πιγούνι και τα μάγουλα μας. Δεν άργησε να έρθει η στιγμή που σταθήκαμε θαρραλέοι, νιώθοντας πιο «άντρες» από ποτέ μπροστά από το καθρέφτη, πανέτοιμοι να τολμήσουμε το πρώτο μας «αυτοσχέδιο» ξύρισμα. Έτσι και έγινε. Από τότε τα χρόνια πέρασαν και εμείς δεν χορταίνουμε να χαϊδεύουμε το απόλυτο «σύμβολο» του ανδρισμού. Φίλε, ειλικρινά, μερικές φορές τείνω να πιστέψω ότι οι τρίχες στο πρόσωπο ενός άντρα, είναι πιο σημαντικές από αυτές που έχει μία γυναίκα στο κεφάλι της. 

Την «ευλογία» του να έχεις ένα αφράτο και μπόλικο μούσι βέβαια, την αντιλαμβάνεσαι μόνο όταν περάσεις το κατώφλι ενός μπαρμπέρικου. Καθισμένος στη σιδερένια καρέκλα, είσαι πλέον στην πλεονεκτική θέση να ζήσεις την περιποίηση σε όλο της το μεγαλείο. Αναμενόμενο ήταν ότι το καθιερωμένο ξύρισμα, αργά η γρήγορα θα κέρδιζε τη θέση που πρέπει στις καρδιές των αντρών. Ο μπαρμπέρης για σένα, είναι κάτι παραπάνω από έναν τυχαίο επαγγελματία. Είναι ο άνθρωπός σου. Κάθε φορά που τα χέρια του ψηλαφίζουν τρυφερά το κρανίο και τον αυχένα σου, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άμεση επαφή με τον ίδιο το Θεό. Στο επόμενο ραντεβού, δεν τον κερνάς ένα burger;

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved