Δεν υπάρχει ζωή μετά τους Warriors

Υπάρχουν όμως άλλα 5 πραγματάκια που αξίζει να προσέξουμε στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

175 SHARES

Τα ψέματα τελείωσαν. Απόψε –για την ακρίβεια τα ξημερώματα Τετάρτης (17/10)- έρχεται το τζάμπολ που όλοι αδημονούσαμε. Το ΝΒΑ επιτέλους ανοίγει τις πύλες του και για μία ακόμα χρονιά θα δώσει άλλο νόημα στο ξενύχτι μας. Μετά από μία ενδιαφέρουσα Off Season και μια εντυπωσιακή Pre Season, η φετινή χρονιά θα έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα. Από τη μάχη για τον τίτλο του MVP, την καλύτερη ομάδα στη Δύση (μιλάμε για τη Regular Season), το αν το φαινόμενο Ντόντσιτς θα συνεχιστεί και στις ΗΠΑ, ή αν τα Αντετοκουνμπάκια θα μας κάνουν ξανά περήφανους. Πολλά άλλαξαν στο χάρτη, εκτός από ένα. Μάντεψε ποιο;

Ναι, αυτή η ομάδα η οποία κάθε χρόνο σκέφτεσαι πως «δεν μπορεί να γίνει καλύτερη», καταφέρνει κάθε καλοκαίρι να γίνεται ακόμα πιο ισχυρή. Με την παλιοπαρέα Curry-Thompson-Durant-Green να παραμένει σταθερή και την προσθήκη του Cousins από το χειμώνα, είναι δεδομένο ότι οι Warriors θα κάνουν και πάλι πλακίτσα στην Post Season αναγκάζοντας όλους εμάς να αναζητούμε άλλα ενδιαφέροντα.

Σίγουρα πολλοί θα θέλαμε κάποια μεγάλη αλλαγή στην κορυφή, ωστόσο υπάρχουν άλλα 5 πραγματάκια τα οποία θα μας απασχολήσουν πολύ φέτος.

Αυτό θα πει… Άγρια Δύση

Ας είμαστε ρεαλιστές, Δύση και Ανατολή δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Η πρώτη είναι ο Σούπερμαν, η δεύτερη ο Κλαρκ Κεντ. Και για μία ακόμα χρονιά τα φαβορί (Warriors, Rockets) έγιναν ακόμα πιο ισχυρά με τις προσθήκες των Cousins και Carmelo αντίστοιχα, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό ο LeBron αποφάσισε να πάει Hollywood φέρνοντας τον ενθουσιασμό ξανά στο Stamples Center και τους Lakers. Οι «λιμνάνθρωποι» έχουν ανέβει επίπεδο και μόλις βρεθεί η φόρμουλα να παίξουν παρέα με τον «Βασιλιά» οι Bol-Kuzma-Ingram, θα δούμε άλλη μπάλα στο L.A.

Πέραν αυτού όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ομάδες που μας εξέπληξαν πέρσι, τους Pelicans και Utah. Oι Pelicans είδαν δύο βασικά στελέχη να «χαιρετούν» το καλοκαίρι (Cousins-Rondo) ωστόσο δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Με Elfrid Payton πλέον αντί Rondo, Julius Randle και Jahlil Okafor αντί Cousins και Mirotic βασικό πλάι στον σούπερ Anthony Davis οι «πελεκάνοι» έχουν σαν στανταράκι ότι θα μπούνε στα NBA Playoffs ωστόσο η επιμονή να δυναμώνουν στην front line και όχι στην περιφέρεια ενδέχεται να τους κοστίσει. Πόσο να αντέξει σε full mode ο Jrue Holiday;


Όσο άλλαξαν οι Pelicans, άλλο τόσο ΔΕΝ άλλαξαν οι Jazz. Οι «μορμόνοι» έκαναν άνω-κάτω τη Δύση κάνοντας παντού φίλους λόγω του δεμένου συνόλου και κυρίως του υπέροχου Donovan Mitchell και πλέον ο πήχης έχει ανέβει επικίνδυνα. Η παλιοπαρέα έμεινε απαράλλαχτη, ο Quin Snyder ξέρει το μυστικό (ξύλο στην άμυνα και καλές αποστάσεις στην επίθεση) και φέτος θα φανεί αν όντως μπήκαν οι βάσεις για κάτι καλό ή απλώς η περσινή χρονιά ήταν ένα πυροτέχνημα. 

Με τον ηγέτη των Jazz μάλιστα είχαμε πρόσφατα την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά.


Αυτούς τους Mavs αξίζει να τους δεις

Το 2011 ήταν η χρονιά που το Dallas δεν θα την ξεχάσει ποτέ. Όχι μόνο για το πολυπόθητο δαχτυλίδι αλλά επειδή είναι ουσιαστικά η τελευταία χρονιά που έπαιξαν μπάσκετ οι Mavericks. Πέρσι η κατάσταση δεν άλλαξε και παρά την προσθήκη του Dennis Smith Jr. η ομάδα του Nowitzki δεν ξέφυγε από τη μετριότητα. Εδώ και λίγους μήνες όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Στο Dallas κατέφτασε το παιδί-θαύμα της Ευρώπης (μαζί με τη σέξι μητέρα του) και στην πόλη άρχισε να περνά άλλος αέρας. Ο Σλοβένος που από τα 19 του μόλις χρόνια έχει διαλύσει κάθε λογική στο παγκόσμιο μπάσκετ εκμηδένισε και την παραμικρή αμφιβολία για το αν μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο κατά τη διάρκεια της Pre Season και πλέον ετοιμάζεται για μια πρώτη μεγάλη σεζόν.

Το να οδηγήσει την ομάδα του στα NBA Playoffs φαντάζει δύσκολο, ωστόσο από τα δείγματα που είδαμε στα φιλικά σίγουρα οι Mavericks είναι μια νέα ομάδα, με γρήγορο και ενθουσιώδη ρυθμό –ο Dirk θα έρχεται πλέον από τον πάγκο- που θα κερδίσει πολύ κόσμο με το μπάσκετ της.

Εμείς οι Έλληνες ειδικά έχουμε και άλλο ένα λόγο να την παρακολουθούμε.

AntetokouBros vol.2

Κάποτε δεν είχαμε καν Έλληνα στο ΝΒΑ, τώρα φτάσαμε τους τέσσερις και οι δύο είναι αδέρφια. Η οικογένεια Αντετοκούνμπο θα έχει ξανά δύο αντιπροσώπους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τον Κώστα να βρίσκεται στο ρόστερ των Mavericks με two way contract. Η καθιέρωση θα είναι δύσκολη ωστόσο σε μια νεανική κατά βάση ομάδα όπως οι Mavs δεν αποκλείεται να τον δούμε να αναβαθμίζεται μέσα στη σεζόν.

Για να είμαστε ειλικρινείς όμως, το πιο «wanna see» project παραμένει ο Giannis. Ακούγαμε συνεχώς πως ο «Greek Freak» θα είναι πολύ βελτιωμένος φέτος, ωστόσο με βάση αυτό που αντικρίσαμε από εκείνον και την ομάδα του δεν το περιμέναμε.


Ο σταρ των Bucks βρίσκεται σε μανιασμένη κατάσταση. Όποτε μπει στη ρακέτα, ακόμα και αν έχει τρεις απέναντί του θα καρφώσει με μανία στα μούτρα τους. Αν πάλι δει αντιπάλους να του κλείνουν τη δίοδο; Θα σουτάρει και θα «γράψει».

Κάτι καλό μαγειρεύεται φέτος στο Milwaukee που μπαίνοντας στο ολοκαίνουργιο «Fiserv Forum», με νέο προπονητή (Mike Budenholzer), είναι η απόλυτη ευκαιρία στη, χωρίς LeBron, Ανατολή να κάνει το βήμα παραπάνω στα Playoffs. Η δουλειά του Giannis γίνεται μάλιστα ακόμα πιο εύκολη βλέποντας σουτέρ γύρω του.

Βραβείο πιο Αχώνευτου Παίκτη στον Jimmy Butler

Ένα χρόνο πριν δήλωνε ευλογημένος που θα έβρισκε τον παλιό του κόουτς στη Μινεσότα. Παρέα με τους Wiggins και Anthony-Towns έμοιαζαν σαν μια νέα «Big 3» που θα έβγαζε μάτια τα επόμενα χρόνια. Τελικά τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως τα περιμέναμε.

Ο Butler όσο ωραίος τύπος και να είναι, όσες συμπάθειες και να κέρδισε όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε τις τελευταίες μέρες να χαλάσει την εικόνα του. Το έχουν καταλάβει και οι πέτρες ότι θέλει να φύγει με ανταλλαγή, το έκανε γνωστό στον προπονητή του Tom Thibodeau, αλλά δυστυχώς η όλη του στάση τάραξε τα νερά της ομάδας. Αυτή τη στιγμή οι «λύκοι» είναι υπό καθεστώς παράνοιας, ο Butler θα παίξει κανονικά στην ομάδα ως βασικός και πλέον κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει.

Μνηστήρες βέβαια υπάρχουν πολλοί (οι Heat έφτασαν μια ανάσα από το να τον αποκτήσουν), οπότε αργά ή γρήγορα, ο Butler θα βρίσκεται κάπου που ο ίδιος επιθυμεί. Όποια και αν είναι η έκβαση της υπόθεσής του, είτε παίζει στους Heat, τους Rockets, τους Clippers ή τους Bucks, ο 29χρονος γκαρντ έχει κερδίσει ήδη το βραβείο του... αχώνευτου πριν καν αρχίσει η σεζόν.  

Η αντίπαλος των Warriors στους Τελικούς


Δεν είναι κοινό μυστικό ότι όσο γρήγορα και αν ωριμάζουν οι 76ers, αυτοί οι Celtics δεν γίνεται φέτος να χάσουν την πρωτιά στην Ανατολή. Πρώτον διότι αν είναι υγιείς έχουν ένα υλικό τόσο δεμένο και δυνατό που μπορούν να κάνουν παπάδες. Ο Kyrie Irving κάτι χρωστάει από πέρσι, το ίδιο και ο Hayward. O Jalen Brown παίζει πλέον ως σταρ ενώ οι Tatum και Rozier δεν είναι πια πρωτάρηδες, αλλά έτοιμοι παίκτες με θέληση και δίψα να φέρουν ξανά τη δόξα στο TD Garden.

Πέραν των παικτών ωστόσο, ακόμα παραπάνω από τον «κύριε ελέησον» Irving ή τον Hayward μετρά ένα άλλο πρόσωπο. Το όνομά του; Brad Stevens. Ο προπονητής φαινόμενο είδε πέρσι τους δύο σταρ του, αλλά και χρήσιμα «εργαλεία» (βλ. Daniel Theis) να μένουν εκτός NBA PlayOffs, ωστόσο αν δεν έπεφτε πάνω στον απίστευτο LeBron θα οδηγούσε τους «Κέλτες» σε Τελικούς του ΝΒΑ για πρώτη φορά από το μακρινό 2010.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, όλοι οι Celtics είναι υγιείς και περιμένουμε να είναι οι τύποι που θα αναγκάσουν τους Warriors σε τουλάχιστον δύο ήττες στους Τελικούς.

Αυτά τα ολίγα αυτά τα ωραία. Κράτα δυνάμεις και ετοιμάσου για ξενύχτι. Απόψε έχουμε ντερμπάρα στην Ανατολή, Celtics-76ers. Το πρώτο από τα πολλά που θα δούμε φέτος...

175 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved