Οι 5 καλύτεροι κήποι της Αθήνας για φαγητό και ποτό

12 SHARES

Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και όσοι είμαστε ακόμα στην πόλη αναζητούμε μικρές «οάσεις» απόλαυσης. Η Αθήνα είναι ο Νο1 προορισμός, ακόμα κι αν δεν βρίσκεσαι σε κάποιο νησί να απολαμβάνεις τη θάλασσα και την αλμύρα. Παρακάτω σου έχουμε πέντε φανταστικές επιλογές για να βγεις με την παρέα (ή το έτερον ήμισυ) και να φας, να πιεις και να καλοπεράσεις!

Στα Prosopa το ελληνικό καλοκαίρι μετατρέπεται σε μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία

Καλοκαίρι στην πόλη σημαίνει outdoor στιγμές απόλαυσης και χαλάρωσης. Σημαίνει, επίσης, ραντεβού με αγαπημένα πρόσωπα για να μοιραστούμε γεύσεις που προκαλούν εκπλήξεις χαράς στους ουρανίσκους μας. Και σε έναν κήπο, σε μία urban «όαση» στο Ρουφ, θα δώσουμε στο φετινό καλοκαίρι τη γεύση που του αναλογεί, μέσα από γαστρονομικές προτάσεις που φέρνουν την απόλαυση σε πρώτο πλάνο.

Ο λόγος για τα Prosopa, το εστιατόριο που μας σύστησε το fine dining στην πιο προσιτή του εκδοχή και που και το φετινό καλοκαίρι περιμένει να μας υποδεχθεί στον υπαίθριο χώρο του, σε μία urban και «πράσινη» πλατεία, στη συμβολή των οδών Μεγάλου Βασιλείου και Κωνσταντινουπόλεως.

Το μενού στα Prosopa του Γιάννη Γκούμα δεν σε αφήνει αδιάφορο, όσες φορές και αν τα επισκεφτείς. Αντιθέτως, επειδή αλλάζει συχνά με βάση την εποχικότητα και με πολλά hero dishes να επανεφευρίσκονται κάθε σεζόν και να εμπλουτίζονται με νέες, ποιοτικές προσθήκες, όταν βρεθείς εκεί, πάντα θα βρεις κάτι να σε εκπλήξει. Τι θα έλεγες για τόνο σε κρούστα από σουσάμι με αρωματική φάβα wakame και soy sauce; Μήπως σου άνοιξε η όρεξη για tuna cheviche, για ριζότο άγριων μανιταριών με άρωμα λευκής τρούφας ή για μπουκιές κοτόπουλο με ginger, κάσιους και teriyaki sauce;


Με ποιοτικές πρώτες ύλες από παραγωγούς από όλη την Ελλάδα να αποτελούν τις βάσεις πίσω από τα πιάτα που θα γευτείς στα Prosopa και με μία μεγάλη ποικιλία κρασιών και δροσερών, ευρηματικών cocktail να σε περιμένουν να τα απολαύσεις στον υπαίθριο χώρο του εστιατορίου, όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν στο Ρουφ αυτό το καλοκαίρι, από το απόγευμα μέχρι το βράδυ!

Prosopa Restaurant: Μεγάλου Βασιλείου 52 & Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 4, Τηλ. 2103413433. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Facebook και το Instagram του εστιατορίου Prosopa.


Στον κήπο του Colonial θα κάνεις το πιο ξεχωριστό γαστρονομικό «ταξίδι» του φετινού καλοκαιριού

Αλήθεια, τι λες αν σήμερα μετά το γραφείο, κάνεις ένα διάλειμμα από την ένταση και τον θόρυβο της πόλης και αντί για ένα πολύβουο στέκι στην Αθήνα, βρεθείς ξαφνικά σε μία «όαση» πράσινου, σε έναν χώρο 550 στρεμμάτων πευκοδάσους για να απολαύσεις γεύσεις που θα εκπλήξουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σου; Μην ψάχνεις μακριά. Διότι αυτός ο κήπος βρίσκεται εντός Αττικής και συγκεκριμένα, στο γνωστό σε όλους μας Golf Prive της Γλυφάδας. Ο λόγος για το νέο all day εστιατόριο υψηλής αισθητικής, Colonial.

Πρόκειται για το μοναδικό εστιατόριο εντός golf court, που λειτουργεί στην Αθήνα, ενώ αν το επισκεφτείς, θα βρεθείς από το πρώτο λεπτό σε μία φιλόξενη «αποικία» που σε προϊδεάζει να χαλαρώσεις και να κάνεις την αρχή για ένα ξεχωριστό γαστρονομικό «ταξίδι». Στον καταπράσινο κήπο του Colonial θα απολαύσεις τα πιάτα που ετοιμάζει ο βραβευμένος, executive chef του all day restaurant, Γιάννης Μπαξεβάνης, σε συνεργασία με τον Χρυσόστομο Κοντοκώστα, πιάτα που είναι εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα. Τι σκέφτεσαι για φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, φουντούκια, φρέσκο κρεμμυδάκι και τσιπς πίτας ή για σουβλάκια μανιταριών με πουρέ καρότο;


Στο Colonial θα δοκιμάσεις, επίσης, μία μεγάλη ποικιλία εκλεκτών κρασιών, αλλά και ιδιαίτερα cocktail, ενώ θα δώσεις ραντεβού για την παρέα και για το brunch του Σαββατοκύριακου. Όλα αυτά χαλαρώνοντας σε έναν καταπράσινο κήπο, σε απόσταση «αναπνοής» από τη θάλασσα και με θέα το πευκοδάσος.

Από το πρωί ως το βράδυ, είτε είσαι golfer, είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι έχεις κάθε λόγο να επισκεφτείς τον κήπο του Colonial και να δώσεις μία άλλη, πιο αναζωογονητική και γευστική διάσταση στο καλοκαίρι στην πόλη!

Colonial: Κωνσταντίνου Καραμανλή, Γλυφάδα, Τηλ. 2103420002. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Facebook και το Instagram του Colonial.


Στον κήπο του Bond Restaurant Bar θα γίνεσαι κάθε φορά ένα με τη φύση 

Αν συχνάζεις στα Νότια Προάστια και αναζητάς το νέο, all day στέκι όπου θα χαλαρώνεις και θα αναζωογονείσαι αυτό το καλοκαίρι, απολαμβάνοντας δροσιστικά cocktail και ιδιαίτερους γευστικούς συνδυασμούς σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, τότε το Bond Restaurant Bar είναι το δικό σου place to be.

Είτε το επισκεφτείς το πρωί για καφέ και brunch, είτε το μεσημέρι για lunch ή το απόγευμα και το βράδυ για dinner και cocktail, στο Bond Restaurant Bar στον Άλιμο θα κάνεις ένα διάλειμμα από τον θόρυβο και την ένταση της πόλης. Για την ακρίβεια, περνώντας την πόρτα του θα βρεθείς μέσα σε λίγα λεπτά σε έναν μεγάλο, κατάφυτο χώρο, γεμάτο τριανταφυλλιές και γιασεμιά, σε έναν πράσινο κήπο όπου θα βιώσεις μία ξεχωριστή, αναζωογονητική εμπειρία.

Μάλιστα, το Bond είναι πράσινο κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού πρόκειται για ένα eco-friendly bar restaurant, που έχει δημιουργηθεί με βάση το upcycling, δηλαδή την επαναχρησιμοποίηση υλικών, με τον εσωτερικό του χώρο δε να αποτελείται από τέσσερα μεγάλα container. Στον εξωτερικό χώρο του Bond, πάντως, το σίγουρο είναι πως αυτό το καλοκαίρι θα γίνεις ένα με τη φύση, όπως αποκαλύπτει άλλωστε και η ίδια του η ονομασία, εκείνη που σου υπενθυμίζει τη σημασία του να διατηρείς τους «δεσμούς» σου με τη φύση, ακόμη και αν ζεις στην καρδιά της πόλης.


Αν φαντάζεσαι ήδη τον εαυτό σου να χαλαρώνει στον κήπο του Bond, απολαμβάνοντας signature ή classic cocktail κατά τη διάρκεια ενός ξεχωριστού summer dinner και δοκιμάζοντας το νέο μενού του Bond Restaurant Bar, μάθε και αυτό: Κάθε Τρίτη και Παρασκευή μετά τις 19.00 θα απολαύσεις και σούσι!

Bond Restaurant Bar: Μεγάλης Του Γένους Σχολής 2, Άλιμος, Τηλ. 2109902035. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Facebook ή το Instagram του Bond Restaurant Bar.


To Pipistrello είναι ο all day προορισμός που θα σε αναζωογονεί αυτό το καλοκαίρι 

Αν το φετινό καλοκαίρι σε βρίσκει ακόμη στο κλεινόν άστυ και όχι σε έναν παραδεισένιο, καταπράσινο προορισμό, τότε το μόνο που μένει να κάνεις, είναι να φέρεις τη φύση στις urban εμπειρίες σου. Και για να συμβεί αυτό, αρκεί να πας μέχρι τη Νέα Ερυθραία.

Εκεί, σε έναν κήπο που σε εμπνέει από το πρώτο λεπτό να χαλαρώσεις, βρίσκεται το Pipistrello, ένας all day προορισμός για καφέ, brunch, lunch, cocktail και signature dishes που θα κάνουν level up στα ραντεβού με την παρέα σου.

Από scrambled eggs με guacamole που σερβίρονται σε φρέσκο κρουασάν βουτύρου, μέχρι tortilla omelette, πεϊνιρλί κοτόπουλο και pancake με Bueno και φρέσκες φράουλες: Σε μία πράσινη «όαση» στη Νέα Ερυθραία θα ανακαλύψεις την πιο αναζωογονητική και σίγουρα πιο νόστιμη πλευρά του ελληνικού καλοκαιριού.


Όσο για εσένα που καλοκαίρι σημαίνει μουσική και χορός, σου έχουμε καλά νέα. Διότι στο Pipistrello -που παρεμπιπτόντως, το όνομά του σημαίνει νυχτερίδα στα ιταλικά- θα δώσεις ραντεβού, όχι μόνο για να χαλαρώσεις σε έναν πράσινο κήπο μετά το γραφείο. Βλέπεις, εκεί θα οργανώσεις τα καλοκαιρινά night out με τους φίλους, απολαμβάνοντας δροσιστικά cocktail και special μουσική από guest DJ. Να αναφέρουμε, μάλιστα, ότι κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Pipistrello θα βρεις και ναργιλέ, ενώ τα Sunday parties του μένουν κάθε φορά αξέχαστα!

Αν αναζητάς, λοιπόν, ένα all day bar που θα γίνει το place to be του καλοκαιριού για καφέ, brunch και διασκέδαση, φέρνοντας λίγη από τη μαγεία της φύσης στις urban στιγμές σου, μόλις το βρήκες. Δώσε, λοιπόν, ραντεβού στον κήπο του Pipistrello-και θα μας θυμηθείς!

Pipistrello: Ελ. Βενιζέλου 59, Νέα Ερυθραία, Τηλ. 2114186560. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Facebook και το Instagram του Pipistrello.


Amigos: Δύο «οάσεις» των Νοτίων Προαστίων σε «ταξιδεύουν» γευστικά στο Μεξικό

Ανυπομονείς για την ημέρα που θα βγεις επιτέλους σε καλοκαιρινή άδεια και θα βάλεις πλώρη για κάποιον παραδεισένιο, παραθαλάσσιο προορισμό; Λαχταράς να ταξιδέψεις κάπου, αλλά το πρόγραμμά σου δεν σου το επιτρέπει ακόμη; Τότε να ξέρεις ότι στα Νότια Προάστια και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα και τη Νέα Σμύρνη, υπάρχουν δύο urban «οάσεις», δύο κήποι που σε «ταξιδεύουν» μέχρι τα βάθη του Μεξικό!

Ο λόγος, φυσικά, για τα Amigos Mexican Bar Restautants δύο σημεία αναφοράς της αθηναϊκής εστίασης, τα οποία σε προσκαλούν στις πιο καλοκαιρινές, απολαυστικές εμπειρίες, γεμάτες λαχταριστές γεύσεις, χρώματα, άφθονη τεκίλα, χορό, τραγούδι και θετικά vibes.


Πεντανόστιμα tacos, λαχταριστά burritos που θα σε «τυλίξουν» από την πρώτη μπουκιά, ensaladas από ολόφρεσκα υλικά και σπιρτόζικες fajitas, είναι μόνο μερικές από τις προσθήκες ενός αυθεντικά μεξικάνικου μενού, στις οποίες δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς. Μάλιστα, μπορείς να τις συνοδεύσεις με τις καλύτερες μαργαρίτες της πόλης, οι οποίες περιλαμβάνουν τις πιο εκλεκτές ετικέτες tequila του Μεξικό, καθώς και με ευρηματικά cocktail που υπόσχονται να «απογειώσουν» μία after work συνάντηση με την παρέα.

Αν θέλεις να ζήσεις ένα καλοκαίρι που θα είναι… «Μεξικαίρι», να ξέρεις πως στα Amigos Mexican Bar Restautants στήνονται οι πιο χαρούμενες φιέστες του καλοκαιριού. Μην χάσεις, λοιπόν, τα Salsa Nights με live χορό και τραγούδι, που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη, αλλά και τα Tequila Days στις 24 και τις 25 Ιουλίου στη Γλυφάδα, όπου θα έχεις την ευκαιρία να βιώσεις μία απολαυστική Tequila Tasting Experience.

Amigos Mexican Bar Restautants: Κύπρου 65Α, Γλυφάδα, Τηλ. 210 8983167 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, Τηλ. 210 9332220. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Facebook και το Instagram των Amigos Mexican Bar Restautants.


12 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved