Σε ποιο στοιχείο δίνουν έμφαση οι κομψοί άντρες στη δουλειά τους

Περιποιημένο μαλλί; Κομψό ντύσιμο; Καθαρή ανάσα ή κάτι άλλο; Πέντε άντρες εργαζόμενοι διαφορετικών επαγγελμάτων απαντούν.

28 SHARES

Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί η ανδρική περιποίηση δεν έχει και μεγάλη διαφορά με τις επισκέψεις στο συνεργείο του αυτοκινήτου. Όσο πιο συχνά το επισκέπτεσαι τόσο στην πένα είναι. Το ίδιο συμβαίνει και με τον εαυτό σου. Για τις ώρες ειδικά που είσαι στο γραφείο και συναναστρέφεσαι τόσο κόσμο είναι απαραίτητο να δείχνεις (αν όχι στην τρίχα) τουλάχιστον περιποιημένος. Άλλοι δίνουν προτεραιότητα στο μαλλί, άλλοι στο ρούχο, άλλοι πάλι όλα μαζί.

Τι έχει όμως μεγαλύτερη σημασία για έναν άντρα στη δουλειά του; Όλοι έχουμε στόχο την 100% περιποιημένη εικόνα αλλά υπάρχει ένα κομμάτι που μας κάνει να δίνουμε έξτρα προσοχή. Ρωτήσαμε 5 άντρες εργαζόμενους διαφορετικού κλάδου για να δούμε αν όντως υπάρχει κοινός παρονομαστής στην περιποίησή τους.

Σπύρος Πανταζάρας (Δικηγόρος)

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να εμπνέει ένας δικηγόρος είναι ότι είναι διαβασμένος και έτοιμος σε κάθε του βήμα. Είτε βρίσκεσαι στο γραφείο, είτε το δικαστήριο η εμφάνιση πρέπει να είναι σε τέτοιο επίπεδο που να μην δείχνεις ατέλεια. Ότι είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου. Για μένα όλα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεγμένα πάνω μου, αλλά αν έπρεπε να δώσω έμφαση σε κάτθ αυτό είναι το ρούχο που θα επιλέξω. Το κοστούμι, το πουκάμισο, η γραβάτα, τα παπούτσια. Τα πάντα. Να εφαρμόζει τόσο κομψά πάνω μου που να μου δίνει αυτοπεποίθηση από τη στιγμή που μιλάω με τον πελάτη μου, όταν ακούω την εισαγγελεία να απαγγέλει κατηγορίες, ειδικά όταν αγορεύω.  

Γιώργος Βελής (Personal Trainer)

Για μας που κάνουμε personal μαθήματα ο φόβος της δυσωδίας δεν είναι απλά ένα προβληματάκι, αλλά από τις πιο σκληρές απειλές για τη δουλειά μας. Δεν είσαι σε καθεστώς γραφείου που μπορείς να αποστασιοποιείσαι, εδώ υπάρχει επαφή με τον εκάστοτε πελάτη και αν δεις τη μύτη του να «τρέμει» ενδέχεται να μην τον έχεις την επόμενη φορά. Έτσι και μυρίζεις άσχημα την ώρα που δείχνεις την άσκηση αφήνεις άσχημη εντύπωση και πρέπει να φροντίζεις συνεχώς να είσαι φρέσκος. Σίγουρα χρειάζεσαι μια δεύτερη αλλαξιά μαζί σου, το μόνο βέβαιο είναι ότι έτσι και δεν έχεις αρωματικό ή αποσμητικό μαζί σου κάνεις τον «μαθητή» σου να περνάει πιο δύσκολα και από μία ανυπόφορη άσκηση γυμναστικής.

Φίλιππος Πικραμένος (Τραπεζίτης)

Σαφώς και η φρεσκάδα πρέπει να είναι το Α και το Ω στη δουλειά σου, ωστόσο πρέπει να θυμάσαι ότι δεν περιποιείσαι τον εαυτό σου μόνο για εμπνέεις σεβασμό στους γύρω σου, αλλά για σένα τον ίδιο. Όλα έχουν να κάνουν με μία ερώτηση: Με τι νιώθεις καλύτερα προκειμένου να είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς στις προκλήσεις της ημέρας; Εγώ προσωπικά έχω μία μανία με το δέρμα του προσώπου. Δεν με ενδιαφέρουν οι ρυτίδες (μέσα στη ζωή είναι αυτά) αλλά θέλω να δείχνει και κυρίως να το αισθάνομαι πάντα φρέσκο και ανανεωμένο. Όπως καταλαβαίνει κανείς η κρέμα νυχτός είναι απαραίτητο item για όποιον θέλει να παίζει «σύστημα φίδι» (σ.σ. να ανανεώνει το δέρμα του) και επ’ ουδενί δεν πρέπει να το θεωρήσει ντροπή να πασαλειφθεί με αυτές την προηγούμενη νύχτα. Το νιώθεις άλλωστε από τη φρεσκάδα και την υγεία στα μάγουλά σου όλη τη μέρα στη δουλειά. Σε ανανεώνει και σε «προστάζει» να δέχεσαι τον πελάτη σου με χαμόγελο. 

Μιχάλης Κωνσταντινόπουλος (Δημοσιογράφος)

Ξέρεις πάντα ότι καμία μέρα δεν είναι ίδια όσον αφορά το τι θα κάνεις. Μπορεί τη μία στιγμή να βρίσκεσαι στο γραφείο και να αρθρογραφείς και μέσα σε λίγες στιγμές να διακτινιστείς στην άλλη άκρη του Λεκανοπεδίου για ρεπορτάζ που μπορεί να περιλαμβάνει δηλώσεις μέχρι και καπνογόνα. Δεν έχω αυταπάτες ότι μπορεί να λερωθώ για αυτό και δεν δίνω τόσο μεγάλη σημασία στα ρούχα, αλλά αν δεν αντέχω κάτι είναι η ιδρωτίλα. Το μπάνιο πριν να φύγω από το σπίτι είναι ζωτικής σημασίας για να είμαι φρέσκος. Άσε που δίνει και όρεξη για δουλειά. Έχω πάντα μαζί μου υγρά μαντιλάκια και αποσμητικό για να μπορώ να φρεσκάρομαι. 

Νίκος Γκολφίνος (Εστίαση)

Είτε είσαι πίσω από την μπάρα, είτε το χέρι είναι διαρκώς κολλημένο κάτω από ένα δίσκο ξέρεις ότι δεν έχεις και πολλές επιλογές. Το ντύσιμο δίνεται από το μαγαζί (σε μας είναι η μαύρη μπλούζα) και πρέπει να είσαι χαμογελαστός και ευγενικός όταν παίρνεις τις παραγγελίες. Ό,τι κάνεις παραπάνω θα είναι συν για σένα. Στο τιμ για παράδειγμα όλοι μας δείχνουμε φρεσκοκουρεμένοι ακόμα και αν δεν κάνουμε βόλτα κάθε μέρα από το μπαρμπέρικο. Μια επίσκεψη κάθε 2-3 βδομάδες βοηθάει στο να μην πετάνε τούφες και ταυτόχρονα να δείχνω περιποιημένος όσο θα κάνω το 8ωρο μου. Για μένα είναι σημαντικό να εμπνέεις τον πελάτη και να τον κάνεις να νιώθει άνετα όταν σου κάνει την παραγγελία του. Όσο να ‘ναι το περιποιημένο μαλλί βοηθάει. 

28 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved