GettyImages Ο «Τέλλυ» Σαββάλας βρήκε την αλήθεια βλέποντας ένα φάντασμα

Ένα story σκέτο θρίλερ, βγαλμένο από τη ζωή του Έλληνα ηθοποιού.

Είναι από τις προσωπικότητες που όλοι θυμόμαστε και εσωτερικά μας χαμογελάμε. Ο Αριστοτέλης «Τέλλυ» Σαβάλας (στα αγγλικά Telly Savalas) είναι από εκείνες τις φιγούρες που τόλμησαν να κάνουν το βήμα παραπάνω σε έναν κόσμο άγνωστο και τελικώς δικαιώθηκαν παρότι ήταν αφελείς και διστακτικοί. Ένας πραγματικός τζέντλεμαν σε έναν κόσμο βίαιο, γεμάτο «λακκούβες» και εκπλήξεις, ο ηθοποιός ελληνικής καταγωγής, είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες περσόνες που γνώρισε ποτέ η μικρή οθόνη ως «Κότζακ», ενώ οι διακρίσεις του ως ο κορυφαίος Ernst Stavro Blofeld στην ιστορία του James Bond ή ο παρασημοφορημένος με τις καλύτερες κριτικές «Birdman of Alcatraz» έρχονται ως επισφράγισμα της αυθεντικότητάς του.

 

 

Ο μυστήριος κύριος με το άσπρο κοστούμι

Πριν ξεκινήσει τη δεύτερη καριέρα του ως ηθοποιός, όντας ακόμα μέλος της Υπηρεσίας Πληροφοριών του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών (State Department) και στη συνέχεια στο ειδησεογραφικό τμήμα του τηλεοπτικού δικτύου ABC, ο «Τέλλυ» ακόμα δεν κατείχε τη σιγουριά και το βαρύτητα την οποία εξέπεμπε από τότε που έγινε διάσημος. Μπορεί στη ζωή του να παντρεύτηκε τρεις φορές, ακόμα όμως δεν είχε βρει κάτι ή κάποια που να του αρέσει πολύ, κάτι που φαινόταν περίτρανα στην καθημερινότητα ή τη δουλειά του. Ήταν παρορμητικός και συχνά απένταρος, πέφτοντας διαρκώς θύμα του ενθουσιασμού και του εύθυμου χαρακτήρα του.

Ήταν μια νύχτα στα τέλη της δεκαετίας του ’50, όταν υπέπεσε στο ίδιο ακριβώς λάθος αλλά αυτή η βραδιά του έδειξε μια άλλη πτυχή του κόσμου στον οποίο ζούσε. Έχοντας βγάλει έξω μια αρκετά όμορφη και κυρίως απαιτητική οικονομικά γυναίκα σε εστιατόριο του Manhattan, ο «Τέλλυ» ξόδεψε όλα τα λεφτά στο δείπνο, ξεχνώντας πως δεν έχει αρκετή βενζίνη για να επιστρέψει σπίτι του στο Long Island. Και επειδή δεν μιλάμε για μια απόσταση τύπου Κηφισιά-Πολιτεία, αλλά 80 περίπου ολόκληρα χιλιόμετρα, δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσει χωρίς καύσιμα. Έχοντας μόλις αφήσει τη γυναίκα στο σπίτι της, ξεκίνησε για τον τελικό του προορισμό όταν έμεινε από βενζίνη κοντά σε ένα εστιατόριο ονόματι «White Castle» κατά τη 1 π.μ.

 

white castle

 

«Πού μπορώ να βρω το πλησιέστερο βενζινάδικο;» ρώτησε τους υπαλλήλους αλλά με βάση τα λεγόμενά τους, έπρεπε να κάνει τον «κομάντο» και να περπατήσει αρκετά χιλιόμετρα μέσα από περίεργες περιοχές, ακατοίκητες και ενδεχομένως επικίνδυνες, προκειμένου να κόψει δρόμο και να μην κάνει τους μεγάλους κύκλους μέσω ασφάλτου. Ένιωσε πολύ άσχημα για τον εαυτό του, προβληματίστηκε και άρχισε να σκέφτεται τι μπορούσε να κάνει τέτοια ώρα μέσα στη νύχτα. Η περιέργεια μπορεί να σκότωσε τη γάτα που λέει και η παροιμία, σίγουρα όμως προκαλεί ερωτήματα και αρκετές φορές, ενδιαφέρον.

Ένας καλοντυμένος με άσπρος κοστούμι κύριος με περίεργα ψιλή φωνή, μέσα από ένα αυτοκίνητο ρώτησε τον «Τέλλυ» έξω από το εστιατόριο αν χρειαζόταν κάποια βοήθεια. Ο «Κοτζακόπουλος» της καρδιάς μας του εξήγησε το πρόβλημα και o μυστήριος άντρας προσφέρθηκε να τον πάει μέχρι το βενζινάδικο με το αυτοκίνητο. Τα είπαν αρκετή ώρα, ωστόσο αν και δεν μίλησαν καθόλου για baseball, κάποια στιγμή o άντρας ανάφερε ότι γνώρισε έναν νεαρό παίκτη των τότε Boston Red Sox.

 

 

Ο «Τέλλυ» προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε με αυτόν τον άντρα. Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό το μυστήριο πέπλο, παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ ευγενικός και διατεθειμένος να τον βοηθήσει. Αυτή του η περιέργεια ωστόσο εξαφανίστηκε εντελώς όταν συνειδητοποίησε ότι δεν έχει καθόλου λεφτά για τη βενζίνη.

Ο άντρας με το άσπρο κοστούμι προσφέρθηκε άμεσα να πληρώσει εκείνος το αντίτιμο, με τον «Τέλλυ» να τον παρακαλεί να του γράψει κάπου το όνομά του και τη διεύθυνση προκειμένου να του τα ταχυδρομήσει όταν μπορέσει. Ο μυστήριος άντρας έβγαλε μια εφημερίδα, έγραψε πάνω τη διεύθυνση και το όνομά του. Τον έλεγαν James Cullen. Σύντομα όλα τελείωσαν, ο «Τέλλυ» επέστρεψε στο αυτοκίνητό του με καύσιμα και ύστερα στο σπίτι του.

 

 

Το φάντασμα του Jimmy Cullen

Έχοντας επιστρέψει στο σπίτι του, ο μελλοντικός αστέρας της TV έπιασε την εφημερίδα όπου ήταν γραμμένο το όνομα του μυστήριου άντρα προκειμένου να κινήσει την επόμενη μέρα τις διαδικασίες για την πληρωμή του. Αυτό όμως που τον ξάφνιασε ήταν ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας έγραφε για έναν νεαρό παίκτη των Boston Red Sox ο οποίος είχε σκοτωθεί. Το όνομά του: James Cullen.

Ο «Τέλλυ» τα έχασε. Δεν ήξερε τι να κάνει. Με ποιον είχε συναντηθεί; Τίποτα δεν έβγαζε νόημα. Ο μόνος τρόπος να το μάθει ήταν να τηλεφωνήσει στον αριθμό που του είχε αφήσει ο μυστήριος άντρας.

«Πήρατε στο Jimmy’s Bar» απάντησε μια γυναίκα. Ο «Τέλλυ» ρώτησε αν μπορούσε να μιλήσει με τον James Cullen, ωστόσο η γυναίκα απάντησε πως δεν ήταν εκεί.

«Μπορείτε να μου πείτε πότε θα επιστρέψει;» αποφάνθηκε ο «Τέλλυ», με τη γυναίκα να του απαντάει με επιθετικό τόνο:

«Άκου να δεις κάθαρμα, ο Jimmy έχει πεθάνει εδώ και δυο χρόνια και εγώ ήμουν η γυναίκα του. Τι θες;». Μην έχοντας άλλη επιλογή ο «Τέλλυ» της περιέγραψε ακριβώς τι συνέβη.

Το γεγονός ότι ο άντρας ήταν εξίσου βοηθητικός, όπως και ο Cullen, έκανε τη γυναίκα του να πιστέψει ότι μπορεί και να πρόκειται για το ίδιο άτομο. «Τέλλυ» και η χήρα Cullen βρέθηκαν λίγες μέρες αργότερα, όπου η γυναίκα αναγνώρισε τον γραφικό χαρακτήρα που είδε στην εφημερίδα που ήταν σημειωμένο το όνομα. Ο James Cullen ήταν τελικά ζωντανός ή νεκρός; Ένα άτομο με μεγάλες ομοιότητες ή απλά μια περίπτωση θρίλερ, σαν και αυτές που βλέπουμε στις ταινίες;

 

 

Ένα story που στριφογύριζε έντονα στο μυαλό του «Τέλλυ» Σαβάλα, αλλά δεν έφερε ποτέ απάντηση για το τι έγινε. Ίσως όμως αυτή η ιστορία ήταν αρκετή για να τον κάνει να βρει ένα νέο δρόμο στη ζωή του. Η γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου έμοιαζε πιο αμφίβολη από ποτέ στα μάτια του, αλλά ήταν αρκετή για να του δώσει ένα νέο όραμα. Ένα πιο φανταχτερό μονοπάτι, όπως αυτό που τελικά ακολούθησε και έγραψε ιστορία.

Πηγή

Telly Savalas Death


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved