Pop Culture Memoir 2021

Όλα τα pop culture δρώμενα που χαρακτήρισαν τo 2021 στο νέο αφιέρωμα του Ratpack.

2 SHARES

Αν μάθαμε κάτι μέσα σε αυτά τα δύο έτη του κορωνοϊού, είναι πως η ψυχαγωγία έπαιξε πήρε ένα μόνιμο ρόλο στην καθημερινότητα. Το όλο κόνσεπτ άλλωστε γύρω από τις ταινίες και τις σειρές, διαμορφώθηκε κατά τέτοιον τρόπο ώστε να αφιερώσουμε περισσότερες ώρες, αλλά όχι σε σημείο που να βλέπουμε «ό,τι παίζει η τηλεόραση». Με τον κινηματογράφο να μεταφέρεται για τα καλά πλέον στη μικρή οθόνη -και μάλιστα με κάποιες ερμηνείες Οσκαρικού επιπέδου- έχει ήδη ξεκινήσει μία νέα εποχή στη θέαση που θα μείνει ακόμη και όταν αποχωρήσει ο κορωνοϊός.

Ωστόσο και αυτή η χρονιά είχε τις εκπλήξεις της στην ποπ κουλτούρα – άλλες ευχάριστες και άλλες δυσάρεστες. Από την τελευταία ταινία του Daniel Craig και την επιστροφή του Keanu Reeves, μέχρι συνεντεύξεις καλλιτεχνών και ανθρώπων της προσφοράς και του αλτρουισμού, αλλά και όλους εκείνους τους βετεράνους που έφυγαν φέτος από κοντά μας, όπως ο Charlie Watts των Rolling Stones, o Μίκης Θεοδωράκης και ο Christopher Plummer.

Όμως η ποπ κουλτούρα, έχει ακριβώς αυτό. Όλα εκείνα τα πρόσωπα, τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές που μας αγγίζουν, που μας εμπνέουν και που παίρνουν μία τέτοια θέση στη ζωή μας ώστε να συνεχίσουν την επιρροή τους και για τα χρόνια που θα έρθουν. Άλλωστε η ψυχαγωγία οφείλει, ειδικά τώρα, να κάνει την δουλειά τους σωστά περισσότερο από ποτέ. Να δημιουργήσει χαμόγελα και αναμνήσεις χωρίς να προσβάλλει την αυθεντία μας.

Το 2021 μας άφησε να θυμόμαστε τα παρακάτω.


Matrix Resurrections: Μπορεί το τέταρτο κεφάλαιο να προσφέρει κάτι διαφορετικό;

Μοιάζει απίστευτο, αλλά ο Keanu Reeves μετά από τόσα χρόνια επιστρέφει στο «Matrix» με την αμφίεση του Εκλεκτού και μας βάζει στην πρίζα για το φινάλε του 2021. Μπορεί η νέα ταινία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ή θα είναι μια από τα ίδια; Ελπίζουε πάντως όχι χειρότερα από τα σίκουελ «Matrix Reloaded» & «Matrix Revolutions». 

Διάβασέ το εδώ.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και η εξέλιξη του Έρωτα

Με αφορμή την δεύτερη σεζόν του «Έτερος Εγώ», ο διάσημος ηθοποιός δεν αρκέστηκε μόνο στον τηλεοπτικό του χαρακτήρα, αλλά όσα περιμένει από τον Έρωτα στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Διάβασέ το εδώ.

Η πιο μαύρη μέρα για την δημοσιογραφία

Για κάποιους υπηρξε δάσκαλος, για άλλους μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες. Για εμάς, ήταν πάντα ο άντρας που είχε ιστορίες να πει.

Διάβασέ το εδώ

Η τελευταία ταινία του Daniel Craig με το σμόκιν του 007

Το τέλος μιας εποχής και το ξεκίνημα μιας νέας. Και η γλυκόπικρη γεύση που μας άφησε.

Διάβασέ το εδώ.

H κασέτα του Μίκη Θεοδωράκη που εξύψωσε τον κινηματογραφικό Serpico

«Και προχωρούσα μέσα στη νύχτα χωρίς να γνωρίζω κανένα…». Τελικά τον (Serpico τον) έμαθαν όλοι. Η ιστορία από το Serpico με τον Al Pacino που μάθαμε με αφορμή το θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Διάβασέ το εδώ.

Η αυλαία για το 7o «Φιλαράκι»

Ένας ηθοποιός που ακόμη και αν δεν ήταν ο πρωταγωνιστής, μας έκανε να γελάσουμε ξανά και ξανά. Γι' αυτό και η απώλειά του συγκλόνισε το παγκόσμιο κοινό.

Διάβασέ το εδώ.

Άγγελος Πεντάρης: Το παιδί θαύμα που αψήφισε τη λέξη αναπηρία

Η ζωή τον ήθελε παράλυτο (γεννήθηκε με τετραπληγία έχοντας εγκεφαλική παράλυση) εκείνος όμως «σηκώθηκε» και ξοδεύοντας αμέτρητες ώρες σε φυσιοθεραπεία και προπόνηση κατάφερε να ανακτήσει τα άκρα του και στο τέλος να περπατήσει. Σήμερα είναι ντράμερ παγκοσμίου κλάσης, τα καλοκαίρια κάνει surf και έχει και στα σκαριά μια ταινία μικρού μήκους για τη ζωή του.

Διάβασέ το εδώ.

H μουσική δεν θα είναι η ίδια χωρίς τον Charlie Watts

Ο πρώτος από τους τέσσερις μεγάλους. Μπορεί να δυσκολευόμασταν πάντα να φανταστούμε χωριστά τους Rolling Stones, αλλά όσο υπάρχει η μουσική θα υπάρχει και ο Charlie Watts.

Διάβασέ το εδώ.

Walking Dead: Το καστ της διασημότερης τηλεοπτικής σειράς μας άνοιξε τα χαρτιά του

Η νέα σεζόν της κορυφαίας σειράς έκανε φέτος το ντεμπούτο της και είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τους πρωταγωνιστές της. Και οι στιγμές μεταξύ τους θα είναι πάντα καλύτερες και από την ίδια την σειρά.

Διάβασέ το εδώ και εδώ.

Μεγαλώνοντας με τα Υπόγεια Ρεύματα

Η μέρα που μάθαμε ότι μπορεί να μην τους αρέσει να λένε πολλά, αλλά μέσα από την μουσική τους είπαν τα πάντα.

Διάβασέ το εδώ.

Τίτλοι τέλους για το πιο σκληρό καρύδι των Peaky Blinders

Η νέα σεζόν των Peaky Blinders έρχεται το 2022, αλλά ξέρουμε από τώρα πως δεν θα είναι η ίδια χωρίς την Helen McRory.

Διάβασέ το εδώ.


Ο Άλλος Άνθρωπος που νίκησε την πείνα

Η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου από την Κοινωνική Κουζίνα ''Ο Άλλος Άνθρωπος'', δείχνει την καλύτερη πλευρά της ίδιας της ανθρωπότητας. Μία συνέντευξη που συζητήθηκε πολύ.

Διάβασέ το εδώ.

To reunion των Friends

Το περιμέναμε καιρό και παρότι άφησε αρκετούς σε αμηχανία, δεν παύει να μας γέμισε με νοσταλγία.

Διάβασέ το εδώ.

Ο πράσινος θρίαμβος του Χρήστου Πλαΐνη

Το  «Ταξίδι στ' Αστέρια'', η βαριά φανέλα του Γιώργου Κολοκυθά και ο Χρήστος Πλαΐνης που μας θύμησε ότι το πιο ξεχωριστό όπλο του Παναθηναϊκού, είναι η καρδιά του.


Διάβασέ το εδώ.

Το τέλος του πρίγκιπα Φιλίππου και η πολυετής συμβολή του στον βρετανικό θρόνο

Ο θάνατός του έκανε τον γύρο του κόσμου. Σημασία ωστόσο, έχει πώς έζησε και ποιος επέλεξε να είναι. Ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι ο άντρας που κράτησε έναν θρόνο και εδραίωσε την βρετανική μοναρχία σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της.

Διάβασέ το εδώ.

Ένας κολοσσός που αλλάζει ταυτότητα

Το Facebook όπως το γνωρίσαμε θα αλλάξει. Και παρότι οι αλλαγές αυτές δεν έχουν γίνει ακόμη πραγματικότητα, η ιστορία του είναι η αφετηρία των social media στη ζωή μας. Μία πολύ διαφορετική ζωή που ακόμα αναρωτιόμαστε προς τα που μας βαδίζει.

Διάβασέ το εδώ.

Η αναζήτηση της Αλήθειας του Κωνσταντίνου Βήτα

Καλλιτέχνης και φιλόσοφος, μουσουργός και τεχνήτης των λέξεων. Ο Κωνσταντίνος Βήτα, η Αλήθεια του και όλα αυτά που τον κάνουν να παραμένει Άνθρωπος και να γίνεται καλύτερος.

Διάβασέ το εδώ.

Η παγκόσμια τηλεοπτική κυριαρχία του Squid Game

Η σειρά φαινόμενο που έσπασε τα κοντέρ των views, ετοιμάζεται ήδη για δεύτερη σεζόν. Η ματιά της στην απληστία και την ανθρωπιά μέσα από τα αρρωστημένα παιχνίδια, δεν είναι μόνο ένα καλογραμμένο σενάριο αλλά και ένας μικρός καθρέφτης της κοινωνίας μας.


Διάβασέ το εδώ.

Η «πρωταθλητική» σχέση πατέρα και γιου

Γιώργος και Νίκος Γιδάκος. Πρωταθλητές τόσο μέσα στο ρινγκ τόσο και έξω από αυτό. Η αξιοζήλευτη σχέση πατέρα-γιου, που δεν μπορεί να φτάσει κανένα τρόπαιο και καμία διάκριση.

Διάβασέ το εδώ.

To σινεμά χάνει έναν σπουδαίο βετεράνο

Απλά και λιτά: Το σινεμά δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιο χωρίς τον Christopher Plummer. Ο ηθοποιός που οφείλουν να μάθουν οι επόμενες γενιές.

Διάβασέ το εδώ.

Η δύναμη της καρδιάς του πατέρα Αντωνίου

Η Κιβωτός του Κόσμου, το όραμα ενός νέου ιερέα και η στέγη για χιλιάδες παιδιά και άπορες μητέρες, είναι η προσωποποίηση της ελπίδας.

Διάβασέ το εδώ.

Οι κάλπικες Χρυσές Σφαίρες του Χόλιγουντ

Κανείς δεν ξέρει πώς θα κυλήσει η φετινή διαδικασία της Τελετής των Χρυσών Σφαιρών μετά την αμφισβήτηση που ξέσπασε στην κινηματογραφική βιομηχανία για τη σύνθεση της επιτροπής αλλά και τα μοτίβα πίσω από τις τελικές αποφάσεις. 

Διάβασέ το εδώ.

2 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved