Πες μας ποια έχεις ως αγαπημένη αθηναϊκή γειτονιά, να σου πούμε ποιο είναι το perfect match σου

32 SHARES

Αν το καλοσκεφτείς, η Αθήνα μοιάζει με ένα μεγάλο και ιδιόμορφο ψηφιδωτό, με ένα κολάζ, το οποίο περιλαμβάνει τα πάντα και γι’ αυτό μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες. Ανεξάρτητα από το στυλ, τον τρόπο διασκέδασης ή τη φιλοσοφία ζωής που ακολουθεί ο καθένας μας, όλοι έχουμε καταφέρει να βρούμε μία συγκεκριμένη γειτονιά, την οποία έχουμε μετατρέψει σε δεύτερο «σπίτι» μας, αφού είναι το μέρος όπου αισθανόμαστε ότι μας ταιριάζει απόλυτα, το σημείο της πόλης στο οποίο έχουμε βιώσει μερικές από τις πιο δυνατές μας στιγμές.

Ομολογουμένως, λοιπόν, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην παραδεχθούμε πως η αθηναϊκή διασκέδαση, χωρίζεται κυρίως σε γειτονιές. Για παράδειγμα, υπάρχουν εκείνοι που απολαμβάνουν την πολυτέλεια του Κολωνακίου, ενώ άλλοι που αποζητούν την παρεΐστικη και πιο χύμα διάθεση του Κουκακίου. Βέβαια, από την άλλη πλευρά, κάποιοι δεν αποχωρίζονται με τίποτα το φιλόξενο Παγκράτι ή το εναλλακτικό Μεταξουργείο και κάποιοι άλλοι, επιλέγουν αυστηρά τα Νότια Προάστια, αφού δεν βρίσκουν καμία περιοχή που να διαθέτει τη γοητεία της Γλυφάδας.

Όπως και να έχει, σε όποια από τις παραπάνω κατηγορίες κι αν συγκαταλέγεσαι, ακόμη κι αν δεν ανήκεις σε κάποια από αυτές, είναι βέβαιο πως το φετινό φθινόπωρο θα βρεις αρκετούς λόγους να κάνεις το perfect match με γειτονιές, στέκια, ανθρώπους και φυσικά, απεριτίφ. Γιατί αυτό το φθινόπωρο σε προσκαλεί να γνωρίσεις καλύτερα την πόλη σου και να βιώσεις με έναν διαφορετικό και πολύ πιο απολαυστικό τρόπο, τις αγαπημένες σου αθηναϊκές συνοικίες.


Για εσένα που είσαι ένας άγρυπνος φρουρός του ιστορικού κέντρου της πόλης

Αν είσαι από εκείνους που θέλουν να απολαμβάνουν το απεριτίφ τους κοιτάζοντας την Ακρόπολη και επιθυμούν να επιστρέφουν με την παραμικρή αφορμή στο κέντρο της Αθήνας (είτε ζουν εκεί, είτε όχι), τότε να ξέρεις πως η επόμενη συνάντηση για after work απεριτίφ με τους κολλητούς σου, οφείλει να δοθεί στο KuKo's The Bar στην Καλαμιώτου και από εκεί να συνεχιστεί στο The Dude Bar, για να μεταφερθείτε μετά όλοι μαζί στο Praxitelous Βar και η βραδιά να «κλείσει» μαγικά στο εξωτικό Juan Rodriguez. Ναι, αυτή είναι η απολαυστική, πρωτόγνωρη διαδρομή που αξίζει να ακολουθήσει κάθε… άγρυπνος φρουρός του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, όπως εσύ.

Μέσα από αυτή τη διαδρομή, άλλωστε, θα έχεις τη δυνατότητα να λάβεις μέρος στο «My Aperitivo», το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Το συγκεκριμένο εγχείρημα πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ μπορείς να συμμετάσχεις και εσύ μαζί με τους κολλητούς σου, αρκεί να επισκεφθείτε από τις 18.00 έως 22.00 ένα από τα παραπάνω στέκια -και όχι μόνο- και να προσθέσετε στην παραγγελία σας κάποια από τις δροσερές προτάσεις του ειδικά σχεδιασμένου «My Aperitivo» μενού.


Για εσένα που όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Βόρεια Προάστια 

Χολαργός ή Αγία Παρασκευή; Μελίσσια ή Χαλάνδρι; Κηφισιά ή Νέα Ερυθραία; Κι όμως, για εσένα δεν έχει καμία σημασία, αφού ξέρεις καλά πως όποιον προορισμό των Βορείων Προαστίων και αν επιλέξεις, θα περάσεις μοναδικά και θα έχεις βρεις το perfect match σου. Όχι μόνο γιατί γνωρίζεις τα κατατόπια καλύτερα και από την παλάμη του χεριού σου, αλλά και επειδή ξέρεις πως λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τις after work συναντήσεις που δίνεις με τους κολλητούς σου, στις πλατείες και τα μέρη στα οποία συνηθίζετε να βγαίνετε, από όταν ήσασταν μαθητές.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν τα Βόρεια Προάστια έχουν αλλάξει αρκετά από την εποχή που πηγαίνατε σχολείο και μεταφερόσασταν από τη μία περιοχή στην άλλη τσουλώντας πάνω σε skate ή ποδήλατα, παραμένουν ακόμη και σήμερα ο απόλυτος προορισμός για τις εξόδους σας. Αν αποφασίσετε με την παρέα σου να επισκεφθείτε το Low Bar στη Νέα Ερυθραία, το Las Palmas Athens στο Χαλάνδρι, το Escoba στην Κηφισιά ή το Monkey Bar στα Μελίσσια, ξέρετε καλά πως η επιτυχία της συνάντησης θα είναι προδιαγεγραμμένη και φυσικά, μπορείτε να τη «σφραγίσετε» με την εκλεκτή γεύση κάποιων από τα οκτώ μοναδικά απεριτίφ του μενού «My Aperitivo», τα οποία έχουν και εξαιρετικά προνομιακές τιμές.


Για εσένα που τα Νότια Προάστια ήταν πάντα συνώνυμο της αληθινής διασκέδασης

Θεωρείς πως η Γλυφάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει η «Μέκκα» της αθηναϊκής διασκέδασης; Τα απογεύματα μετά το γραφείο σε βρίσκουν συνήθως να χαλαρώνεις παρέα με τους συναδέλφους σου σε κάποιο παραθαλάσσιο στέκι; Τότε, όλοι οι δρόμοι οδηγούν για εσένα απευθείας στην μπάρα του Botzi 93, εκεί όπου μπορείς να γευτείς ένα δροσιστικό ολόφρεσκο Tanqueray Flor de Sevilla Spritz, εμπλουτισμένο με το νέο premium gin που παράγεται με βάση τα Sevilla Oranges. Έπειτα, σειρά έχει το καθιερωμένο στέκι των Νοτίων Προαστίων, Blends Mix & Match, ενώ το OPUS Inner Pleasure παραμένει διαχρονικά εδώ και πολλά χρόνια η καλύτερη επιλογή για να κλείσει επικά ένα απόγευμα με φίλους.

Φυσικά, εκτός από τη Γλυφάδα υπάρχει και η «βασίλισσα» του Νότου, η πανέμορφη Βουλιαγμένη, εκεί όπου δεσπόζει το Moorings, ένα από τα ωραιότερα restaurant-café-bar της πρωτεύουσας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι το perfect match για εσένα που θέλεις να απολαμβάνεις το απόγευμά σου, χαζεύοντας το γαλάζιο της Αθηναϊκής Ριβιέρας και απολαμβάνοντας το γευστικό Tanqueray Rangpur & Tonic σου, που περιλαμβάνει το φετινό μενού του «My Aperitivo».


Αν θέλεις να δώσεις, λοιπόν, μια ξεχωριστή γεύση στο φετινό φθινόπωρο, γνωρίζοντας βαθύτερα την πολύπλευρη -και γεμάτη εκπλήξεις- πόλη σου, τώρα ξέρεις ποια είναι τα μέρη στα οποία αξίζει να δώσεις ραντεβού με τους κολλητούς σου, για να απολαύσετε παρέα τις χαλαρωτικές συναντήσεις σας μετά το γραφείο. Καλό είναι σε κάθε περίπτωση, πάντως, να γνωρίζεις ότι το «My Aperitivo» δεν περιορίζεται μόνο στο κλεινόν άστυ, αλλά συμπεριλαμβάνει συνολικά 223 μπαρ σε όλη τη χώρα: Από την Κοζάνη μέχρι τη Σπάρτη και από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Ρόδο. Το ποιο από τα εκλεκτά απεριτίφ από το «My Aperitivo» μενού θα γίνει το δικό σου αγαπημένο, μένει να το ανακαλύψεις -πάντα, φυσικά, απολαμβάνοντας τις εξόδους σου με ασφάλεια!


#MyAperitivo #EarlyDrinks #DrinkResponsibly #PerfectMatch

Αναζητήστε το κοντινό σας bar στον #MyAperitivo χάρτη:

32 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved