Entourage: Μια σειρά που «γέννησε» αντροπαρέες

Ένα σίριαλ γεμάτο χαβαλέ, που έχει άλλη αίγλη να τη βλέπεις με φίλους.

Πόσες σειρές μπορείς να πεις στη ζωή σου ότι τις έχεις δει ευχάριστα μαζί με παρέα; Μία, άντε το πολύ τρεις. Αν είναι δύσκολο για ένα σύνολο 3-4 φίλων να παρακολουθήσουν αρμονικά μια ταινία, σκέψου πόσο ακατόρθωτο φαντάζει κάτι τέτοιο να συμβεί με μια τηλεοπτική σειρά.

Ένα σίριαλ, ένα sitcom ή ένα mini series που παρακολουθείς έχει διαφορετική επίδραση σε αντίθεση με μια ταινία. Με τη σειρά δένεσαι, βλέπεις τους χαρακτήρες να χτίζονται επεισόδιο με το επεισόδιο και στο τέλος καταντάς να τους βλέπεις, σαν να ήταν κομμάτια της παρέας σου. Σαν κάποιους που θα ήθελες να βρίσκονται στην καθημερινότητά σου.

Για να απολαύσει λοιπόν μια αντρική παρέα στο μέγιστο μία τηλεοπτική σειρά πρέπει πράγματι αυτή να έχει κάτι το μοναδικό, κάτι το ιδιαίτερο το οποίο να ταιριάζει σε καθένα από τα μέλη της. Δύσκολο θα έλεγε κανείς. Όλα αυτά μέχρι το ΗΒΟ να φέρει στις οθόνες μας μια σειρά, πολύ διαφορετική από τις άλλες.

 

 

Mark Wahlberg welcomes you to… Entourage

Κουλ τίτλος θα έλεγε κανείς η λέξη «Entourage» ωστόσο μόλις μάθεις τι σημαίνει, θα καταλάβεις αμέσως περί τίνος πρόκειται καθώς περιγράφει ακριβώς αυτό που κάνει μια παρέα. Ο τίτλος σημαίνει «συνοδεία». Μια παρέα τεσσάρων ατόμων που πάνε μαζί παντού. Που συνοδεύουν ο ένας τον άλλον σε κάθε τους περιπέτεια. Και πίστεψέ μας, η ζωή τους είναι μια μεγάλη περιπέτεια.

Η σειρά ουσιαστικά είναι χτισμένη γύρω από τον χαρακτήρα του Vincent Chase (Adrian Grenier), ενός αστέρα του Hollywood ο οποίος ζει το αμερικάνικο όνειρο στο έπακρο, την ώρα που η υπόλοιπη παρέα του προσπαθεί να «επιπλεύσει» πάνω στην ξέφρενη ζωή του. Ο Vince είναι εκείνος που καθορίζει τα πάντα, εκείνον θέλουν όλες οι γυναίκες, εκείνος είναι ο λόγος που η ζωή του μοιάζει σαν απέραντο παραμύθι γεμάτο καταχρήσεις, πάρτι, φλερτ, γυναίκες, λεφτά και ξέφρενες στιγμές. Α και γεμάτη cameos από αυθεντικούς celebrities του παγκόσμιου Star System.

 

 

Η πραγματική όμως εκδοχή της ιστορίας είναι ότι ο Mark Wahlberg αποφάσισε να κάνει παραγωγή μια εκδοχή της δικής του ζωής, εμπνευσμένος από τις εμπειρίες και τα άτομα που γνώρισε ανά τα χρόνια στο Hollywood. Περιττό να πούμε ότι ο Vince είναι μια προέκταση του ίδιου του εαυτού, από την εκτόξευση, τη δόξα, τις δυσκολίες και τη στασιμότητα στην καριέρα του.

Και εννοείται πως θα είχε και εκείνος δικό του cameo:

 

 

Η συνοδεία και ο πραγματικός πρωταγωνιστής

Το υπόλοιπο crew απαρτίζεται από τον ετεροθαλή αδερφό του Vince, bodyguard και ταυτόχρονα αποτυχημένο ηθοποιό, Johnny Chase (Kevin Dillon), πιο γνωστό και ως Johnny «Drama» ο οποίος κάνει τα πάντα προκειμένου επωφεληθεί από τις γνωριμίες και την επιτυχία του αδερφού του, τον «Ε» ή αλλιώς Eric Murphy (Kevin Konolly) που αποτελεί τον κολλητό και μάνατζερ του Vince και τέλος τον στραβοχυμένο Salvatore Assante (Jerry Ferrara), πιο γνωστό ως «Turtle», παιδικό φίλο του πρωταγωνιστή, οδηγό του και κατά κύριο λόγο το παιδί για όλες τις δουλειές.

Η τετράδα έχει κομμάτια διαφορετικού βεληνεκούς, που όμως συμπληρώνεται κατάλληλα και αρμονικά, χωρίς υπερβολές και κουραστικούς διαλόγους, προσφέροντάς μας μια σειρά με πολύ χαβαλέ που κατεβαίνει εύκολα και προσφέρεται για να δέσει την παρέα.

Ακούγεται περίεργο, ωστόσο η μεγάλη αλήθεια είναι ότι ο Vince είναι ό,τι πιο αδιάφορο υπάρχει στη σειρά καθώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι υπόλοιποι χαρακτήρες και το πώς θα κινηθούν, τι γκάφες θα κάνουν ή αν θα καταφέρουν να πιάσουν την καλή, παρά το τι θα κάνει ο πρωταγωνιστής. Εδώ οφείλω να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη, καθώς έκανα το λάθος να αποκαλέσω πρωταγωνιστή τον Vince. Μέγα σφάλμα, ο αυθεντικός πρωταγωνιστής είναι άλλος και έχει ένα όνομα από ατόφιο χρυσάφι.

 

 

Αν ήταν Έλληνας θα λεγόταν  Άρης Χρυσός (ή Χρυσάφης), στη σειρά όμως τον μάθαμε ως ιδιόρρυθμο και μοναδικά παθιασμένο μάνατζερ, Ari Gold. Ο τύπος είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η σειρά. Μια μόνιμη φωνή, μια κραυγή, μια ασταμάτητη μορφή καφρίλας και τρέλας, ικανή να ενώσει κάθε παρέα που τον παρακολουθεί.

Κάθε φορά που τα πράγματα ηρεμούν, έρχεται ο Ari από το πουθενά για να τα κάνει κυριολεκτικά λαμπόγυαλο. Ένας τύπος που ζει στο έπακρο την επαγγελματική του ζωή. Ένας ατζέντης που θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κλείσει τις κορυφαίες συμφωνίες για τον πελάτη του, που ταυτόχρονα όμως δεν θα διστάσει να κάνει πατίνι τη ζωή όλων όσων συναναστρέφονται μαζί του, θα κρατάει μανιάτικο σε όσους τόλμησαν να του τη φέρουν αλλά θα κάνει τα «γλυκά» μάτια αν κάτι δεν τον συμφέρει. Η τρέλα του Hollywood και η καταραμένη ιδιοσυγκρασία των τρελαμένων μάνατζερ είναι αποτυπωμένη στο ρόλο ζωής του Jeremy Piven, σε σημείο που αρκετοί επιθυμούν μια σειρά spin-off αποκλειστικά δικιά του.

 

 

Μια σειρά φτιαγμένη για την αντροπαρέα

Μπορεί να μην συμπαθείς το αμερικανικό lifestyle ή τα φώτα του Hollywood. Μπορεί ειλικρινά να μην αντέχεις τα αστεία-υπερβολές που αρκετές φορές καταλήγουν κουραστικά σε τέτοιες καταστάσεις, ωστόσο είναι μεγάλη αλήθεια ότι το «Entourage» διαθέτει μια μαγική ιδιότητα που ελάχιστες σειρές μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει και αυτό δεν οφείλεται στους συναρπαστικούς διαλόγους ή την τρομερή υπόθεσή της.

Το «Entourage» είναι σαν να σου είπε «πάρε την παρέα σου, κλειστείτε σε ένα δωμάτιο και αρχίστε τηλεμαραθώνιο». Ακόμα και αν δεν βρείτε κοινά στους χαρακτήρες, πολλές καταστάσεις θα σας κάνουν να νιώσετε καλά και με όρεξη για τον φίλο που έχετε δίπλα σας. Είναι το μοναδικό αίσθημα, αυτή η ευθυμία του να περνάς καλά με την παρέα σου που κάνει αυτή τη σειρά ξεχωριστή. Από τις καφρίλες, τις επιτυχίες ακόμα και τις δύσκολες στιγμές στην καθημερινότητα μιας παρέας. Το απαραίτητο αλατοπίπερο για την εξέλιξη της αντρικής παρέας.

 

 

Δεν έχει σημασία αν υπάρχει ένας Vince ανάμεσά σας, αλλά όλοι θα θέλατε να έχετε έναν Ari να σας γεμίζει με χαβαλέ και στιγμές απείρου κάλους. Είναι πραγματικά μια σειρά που έχει άλλη ενέργεια όταν τη βλέπεις μόνος σου, αλλά σίγουρα εκρηκτική λάμψη όταν την παρακολουθείς μαζί με τους φίλους σου. Και όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα σταματάει ποτέ να έχει επίδραση στο αντρικό κοινό.

 

Entourage Facts


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved