Όταν ένα χαμόγελο αρκεί για να «φωτίσει» ολόκληρη την ημέρα σου

251 SHARES

Δοκίμασε να χαμογελάσεις δυνατά μία άξαφνη στιγμή σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο ή «ανέβασε» στο Instagram ή το Facebook μία selfie smile, στην οποία θα δείχνεις το πιο λαμπερό σου χαμόγελο. Αμέσως θα δεις το πρόσωποτου συνομιλητή σου να «φωτίζεται», θα νιώσεις τόσο τη δική σου, όσο και τη δική του διάθεση να «ανεβαίνει», ενώ οι «καρδούλες» και τα «likes» στα social media θα αρχίσουν να πέφτουν «βροχή».

Βλέπεις, πέρα από το ό,τι μπορεί να «φωτίσει» ολόκληρη την ημέρα σου, ένα χαμόγελο μπορεί να είναι απίστευτα μεταδοτικό, να δημιουργήσει στη στιγμή, μία «αλυσίδα» αισιοδοξίας και να αλλάξει προς το καλύτερο τόσο τη δική σου ημέρα, όσο και των γύρω σου. Αν αναλογιστείς δε το πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία σου ένα χαμόγελο, θα κατανοήσεις το γιατί έχεις κάθε λόγο να χαμογελάς περισσότερο και πιο δυνατά κάθε μέρα και φυσικά, να μοιράζεις χαμόγελα, κάνοντας share τα δικά σου selfie smiles.

«Και τι γίνεται αν δεν βρίσκω λόγο για να χαμογελάσω;», θα μας ρωτήσεις. Όλοι μας έχουμε έναν λόγο για να χαμογελάμε κάθε μέρα, ακόμη και όταν όλα μοιάζουν δύσκολα ή η πίεση της ημέρας δεν μας επιτρέπει να απολαύσουμε τις στιγμές μας, όπως εμείς θέλουμε.

Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις και δες το βίντεο που ετοιμάσαμε για εσένα, για να ανακαλύψεις τους δικούς μας απλούς, καθημερινούς λόγους που μας κάνουν να χαμογελάμε και το πώς θα απολαμβάνεις και εσύ τα οφέλη που ένα χαμόγελο μπορεί να έχει, τόσο για την ευεξία, όσο και την πνευματική σου υγεία. Το σίγουρο είναι πως η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, αποτελεί την ιδανική αφορμή για να αρχίσεις να φροντίζεις και να επενδύεις περισσότερο στο χαμόγελό σου! Διότι η καλή στοματική υγιεινή δεν ωφελεί μόνο την ευεξία και την υγεία σου, αλλά μπορεί να επηρεάσει θετικά και τη διάθεσή σου!


Για τη Μάτα χαμόγελο και… νιαουρίσματα πηγαίνουν μαζί 

Τον τελευταίο χρόνο, η καθημερινότητά μου άλλαξε σε βαθμό που δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Για αυτό ακριβώς ήταν πολύ σημαντικό για εμένα το να δημιουργήσω νέες συνήθειες, που θα έκαναν λίγο πιο θετική και αισιόδοξη τη νέα πραγματικότητα. Εκτός, λοιπόν, από τα καθημερινά workouts που απολαμβάνω μέσω zoom με τις φίλες μου, ένας ακόμη παράγοντας που με κάνει κάθε -μα κάθε- μέρα να χαμογελώ, είναι η γατούλα που υιοθέτησα πριν από μερικούς μήνες. Κάθε φορά που αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει κάτι θετικό να περιμένω, κάθε φορά που νιώθω την ένταση της καθημερινότητας να δημιουργεί ένα «σύννεφο» πάνω από το κεφάλι μου, αρκεί ένα νιαούρισμά της, ένα γουργουρητό, μία «ζημιά» για να χαμογελάσω δυνατά. Και ως κλασική millennial, δεν παραλείπω να ποζάρω μαζί της και να στέλνω τη χαμογελαστή μου selfie στις φίλες μου ή να τη μοιράζομαι στα social media.

Το να «ανεβάζω» χαμογελαστές selfies, βέβαια, δεν ήταν πάντα το δυνατό μου σημείο. Δεν είχα πάντα την αυτοπεποίθηση να χαμογελάω δυνατά στην κάμερα, ειδικότερα να μοιράζομαι τις φωτογραφίες μου online. Από τη στιγμή που αντιλήφθηκα όμως πόσο πολύ χαίρονται οι φίλες μου όταν με βλέπουν να γελώ και πόσο καλύτερα αισθάνομαι και εγώ, αποφάσισα να επενδύσω περισσότερο στο χαμόγελό μου και να φροντίσω να το κάνω όσο πιο λαμπερό γίνεται. Ακόμη και αν πιστεύεις πως δεν έχεις, λοιπόν, έναν λόγο για να χαμογελάσεις, αν κοιτάξεις γύρω σου ή στο κινητό σου, όλο και κάποιον θα βρεις. Αν πάλι δυσκολεύεσαι, να θυμάσαι πως σύμφωνα με έρευνες, ένα χαμόγελο μπορεί να μειώσει το άγχος σου και να λειτουργήσει ευεργετικά για το ανοσοποιητικό σου σύστημα, ακόμη και αν δεν είναι αληθινό. Διότι ακόμα και όταν χαμογελάς χωρίς λόγο, στέλνεις στον εγκέφαλό σου μηνύματα που έχουν ψυχολογικά οφέλη, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το «αληθινό» χαμόγελο! 

To δικό μου must tip: Αν δεν έχεις ακόμη την αυτοπεποίθηση να μοιράζεις μεγάλα χαμόγελα και selfie smiles, δοκίμασε κάποια οδοντόκρεμα για λεύκανση δοντιών, όπως την αγαπημένη μου Whitening Toothpaste ή την Instant Whitening Blue για άμεση λεύκανση και αστραφτερό χαμόγελο από τη Frezyderm και θα με θυμηθείς! 

Για τον Κώστα όλα ξεκινούν με μία selfie στην παρέα 

Οφείλω να ομολογήσω πως δεν ήμουν πάντα το πιο χαμογελαστό και θετικό μέλος της παρέας μου. Τους τελευταίους όμως μήνες, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και χρειάστηκε να γίνω εγώ εκείνος που boostάρει τη διάθεση της παρέας με χαμόγελα, που προσπαθεί να δώσει σε κάθε κολλητό έναν λόγο για να χαμογελάει. Από τη μία πλευρά η νέα πραγματικότητα και από την άλλη, οι αυξημένες απαιτήσεις της τηλεργασίας. Η διάθεση της παρέας είχε πέσει και αυτό, είχε έναν αρνητικό αντίκτυπο σε όλους μας. Αποφάσισα, λοιπόν, να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου. Τι έκανα; Κάθε μέρα, την ίδια ακριβώς ώρα, άρχισα να στέλνω στο κοινό μας group στο Messenger αστείες selfies και memes. Η μία φωτογραφία έφερνε την άλλη και κάπως έτσι, καθιερώθηκε… «η ώρα των παιδιών». Διακωμωδώντας τη νέα μας καθημερινότητα και τις δυσκολίες της, δηλαδή, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία συνήθεια που μας έκανε να χαμογελάμε και να μοιράζουμε χαμόγελα. 

Προσπαθώντας, λοιπόν, να μοιράσω χαμόγελα στους φίλους μου, άρχισα να χαμογελάω και εγώ περισσότερο και μάλιστα, να κάνω και share τα δικά μου selfie smiles. Τι και αν μέχρι πριν από έναν περίπου χρόνο δεν είχα καν την αυτοπεποίθηση να χαμογελώ κανονικά on camera (ναι, ήμουν από εκείνους που περιορίζονταν σε ένα αμυδρό χαμόγελο), τώρα αν δεν μοιράσω ένα χαμόγελο την ημέρα, δεν νιώθω «ανεβασμένος».

Το δικό μου must tip: Αν θέλεις να αρχίσεις να χαμογελάς περισσότερο και πιο δυνατά για να «ανεβάζεις» τόσο τη διάθεσή σου, όσο και εκείνη των φίλων σου, αλλά δεν αισθάνεσαι άνετος με το χαμόγελο ή τα δόντια σου, δοκίμασε την οδοντόκρεμα για λεύκανση Black & Polish Toothpaste της Frezyderm με ενεργό άνθρακα και θα πάρεις το boost που χρειάζεσαι!


Όλοι μας έχουμε έναν λόγο για να χαμογελάμε κάθε στιγμή της ημέρας, είτε πρόκειται για το κατοικίδιό μας, είτε για μία αγαπημένη μας συνήθεια ή τις selfies που ανταλλάσουμε με την παρέα. Χαλάρωσε, λοιπόν, κάνε μία μικρή ανασκόπηση ή ρίξε μια ματιά γύρω σου και θα βρεις αμέσως έναν λόγο για να χαμογελάσεις. Για να το κάνεις όμως με αυτοπεποίθηση και να δείξεις ή να κάνεις share το πιο μεγάλο και λαμπερό σου χαμόγελο, είναι σημαντικό να επενδύσεις πρώτα στη φροντίδα της στοματικής σου υγιεινής. Διότι εκτός από ένα μέσο για να προφυλάσσεις την υγεία σου, η φροντίδα των δοντιών σου αποτελεί ταυτόχρονα και έναν τρόπο για να βελτιώσεις τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου και κατά συνέπεια, να έχεις τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση να χαμογελάς περισσότερο.

Α smile can change your day συνεπώς και αν θέλεις να αλλάξεις προς το καλύτερο τη διάθεσή σου και την ημέρα των αγαπημένων σου ανθρώπων, στείλε και εσύ σήμερα το πιο δυνατό και αστραφτερό σου χαμόγελο! Όπως και αν επιλέξεις να ποζάρεις, να θυμάσαι πως το χαμόγελό σου είναι μοναδικό, για αυτό και οφείλεις να του δίνεις στο εξής την προσοχή και τη φροντίδα που του αξίζει!

#myFrezyderm #oralscience

251 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved