Kate Winslet: Η διαχρονική γοητεία μιας αληθινής γυναίκας

234 SHARES

Για κάθε millennial εκεί έξω, ο «Τιτανικός» ήταν αναμφίβολα μία ταινία που σημάδεψε την εφηβεία του. Την είδαμε ξανά και ξανά στους κινηματογράφους και φυσικά, μόλις κυκλοφόρησε σε βιντεοκασέτα, σπεύσαμε να την αγοράσουμε. Το 1997, λοιπόν, ενδεχομένως δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πως η όμορφη πρωταγωνίστρια της επικής αυτής ταινίας, θα κατάφερνε όχι μόνο να κάνει μία λαμπρή καριέρα, αλλά στα 45 της, θα ήταν πιο γοητευτική από ποτέ. Διότι αν υπάρχει μία σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου που αποδεικνύει πως σε ό,τι αφορά στα γυναικεία πρότυπα, τίποτε δεν είναι πιο θελκτικό από την αληθινή γυναικεία ομορφιά και το γνήσιο ταλέντο, τότε αυτή είναι αναμφίβολα η Kate Winslet.

Με αφορμή, λοιπόν, το Mare of Easttown, τη νέα μίνι σειρά της HBO που θα δούμε φέτος στο Vodafone TV, θυμηθήκαμε τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές της Kate Winslet και κάναμε μία παύση για να αναλογιστούμε πως όταν μία γυναίκα δεν φοβάται τον χρόνο, αλλά τον χρησιμοποιεί ως «όχημα» για να εξελίσσεται και ως μέσο για να γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα, τότε κανείς δεν μπορεί να μην υποκύψει στη γοητεία της και να μην εκτιμήσει την προσπάθειά της.


Από τον Τιτανικό στο Mare of Easttown με «όχημα» το ταλέντο

Εν έτει 2021, η Kate Winslet θεωρείται ως μία από τις καλύτερες και πλέον αξιοσέβαστες ηθοποιούς παγκοσμίως -και όχι άδικα. Μέσα από τους ρόλους που έχει υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη, έχει αποδείξει το υποκριτικό της ταλέντο και κυρίως, το γεγονός ότι μπορεί να αναλάβει κάθε ρόλο: Από τον πλέον κωμικό στον πιο δραματικό. Iris (2001), Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού (2004), Ψάχνοντας τη Χώρα του Ποτέ (2004), Κρυφές Επιθυμίες (2006), Ο Δρόμος της Επανάστασης (2008), Στηβ Τζομπς (2015), The Reader (2008). Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ταινίες στις οποίες η Kate πρωταγωνίστησε και την καθιέρωσαν ως την καλύτερη Βρετανίδα ηθοποιό της γενιάς της.

Τα πολλά βραβεία που έχει λάβει δε κατά τη διάρκεια των ετών (μεταξύ των οποίων και Όσκαρ) αποδεικνύουν πως το ταλέντο της εκτιμάται από πολλούς. Για την ακρίβεια, μεταξύ άλλων έχει κερδίσει το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Σφραγισμένα Χείλη, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, τρία βραβεία BAFTA, ένα βραβείο BIFA, ένα βραβείο Έμμυ, ένα βραβείο Γκράμι, ένα βραβείο AACTA, τρία βραβεία Guild, ενώ είναι και η νεότερη ηθοποιός που έχει λάβει έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Αυτό που δίνει κατά την άποψή μας όμως, επιπλέον «πόντους» στην Kate Winslet, είναι το γεγονός ότι δεν σταματά να τολμά, να ρισκάρει και να δέχεται να αναλάβει ρόλους που τη βγάζουν από τα συνηθισμένα, που την ωθούν να μας δείχνει ένα ακόμη διαφορετικό πρόσωπο.  

Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, η Kate Winslet αποδεικνύει πως μεγαλώνει υπέροχα και ότι μπορεί να φέρει εις πέρας ακόμη και τον πλέον απαιτητικό ρόλο, ακόμη και εκτός κινηματογράφου. Διότι έπειτα από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη μίνι σειρά Mildred Pierce (2011) της HBO, που της χάρισε ένα βραβείο Έμμυ, τώρα η Kate Winslet ενώνει ξανά τις δυνάμεις της με την HBO, σε μία νέα μίνι σειρά, την οποία περιμένουμε πώς και πώς να δούμε αποκλειστικά στο Vodafone TV. Ο λόγος για το Mare of Easttown, στο οποίο θα απολαύσουμε τη Winslet στον πρώτο τηλεοπτικό ρόλο της από το 2011.

Όταν η Kate αναλαμβάνει ρόλο ντετέκτιβ

Τι πραγματεύεται το Mare of Easttown και γιατί αξίζει μία θέση στη λίστα των τηλεοπτικών μας προβολών; Στη νέα σειρά της HBO σε σκηνοθεσία του Gavin O'Connor, η οποία φέρει την υπογραφή του γνωστού Αμερικανού σεναριογράφου και παραγωγού Brad Ingelsby, η Kate Winslet υποδύεται μία ντετέκτιβ η οποία προσπαθεί να λύσει το μυστήριο γύρω από έναν φόνο σε μία μικρή πόλη της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Όλα αυτά, ωστόσο, την ώρα που η προσωπική της ζωή είναι στα όρια της κατάρρευσης.

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν στα προάστια της Φιλαδέλφεια -είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Πενσυλβάνια- και έπειτα από μία παύση λόγω της πανδημίας, συνεχίστηκαν κανονικά και σύντομα θα μας φέρουν επί των οθονών μας, ένα ακόμη μίνι αριστούργημα της HΒΟ, με ένα cast πολλών αστέρων. Βλέπεις, εκτός από την πολυβραβευμένη Kate Winslet, στη σειρά παίζουν, μεταξύ άλλων, οι Julianne Nicholson, Jean Smart, Angourie Rice, David Denman, Patrick Murney και James McArdle.


Ποιος ακριβώς είναι όμως ο νέος τηλεοπτικός ρόλος της Kate Winslet; Η Βρετανίδα ηθοποιός υποδύεται τη Mare Sheehan, μία ντετέκτιβ η οποία ερευνά έναν μυστηριώδη φόνο. Καθώς όμως εργάζεται σκληρά για να λύσει το μυστήριο, βλέπει την οικογένειά της να καταρρέει και καλείται να διαχειριστεί ταυτόχρονα μία σειρά από αναπάντεχα γεγονότα, αποκαλύψεις, τραγωδίες και προκλήσεις. Αυτό το στοιχείο είναι που κάνει και τη σειρά τόσο ξεχωριστή -εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Kate Winslet, φυσικά. Δηλαδή το γεγονός ότι πρόκειται για μία σειρά η οποία μας προσφέρει όλο το σασπένς και την ένταση μιας δραματικής σειράς μυστηρίου, φέρνοντας παράλληλα στην επιφάνεια το ανθρώπινο και ευάλωτο πρόσωπο μιας ντετέκτιβ.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση της σειράς, αλλά κυρίως το cast του Mare of Easttown και δη το γεγονός ότι στη σειρά πρωταγωνιστεί η Kate Winslet, κάνουν τους λάτρεις των σειρών ανά τον κόσμο, να ανυπομονούν για τo πρώτο επεισόδιο. Για εμάς, πάντως, η Kate Winslet αποτελεί από μόνη της έναν λόγο για να περιμένουμε να παρακολουθήσουμε το Mare of Easttown στο «σπίτι» της HBO στην Ελλάδα, δηλαδή το Vodafone TV. Διότι εκτός από μία «αληθινή» και άκρως γοητευτική γυναίκα, η Kate αποτελεί πάντα κινηματογραφική, αλλά και τηλεοπτική «εγγύηση»!


Ανακάλυψε περισσότερα για το Vodafone TV αλλά και όλες τις αποκλειστικές σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ της HBO, που μπορείς να απολαύσεις on demand τη στιγμή που το επιθυμείς. Μπορείς με πολύ απλά βήματα να αποκτήσεις πρόσβαση στο δημοφιλές περιεχόμενο του Vodafone TV με άμεση online εγγραφή χωρίς καμία δέσμευση συμβολαίου και τον 1ο μήνα χρήσης εντελώς δωρεάν

234 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved