Γιατί το 2021 το sci-fi είναι γυναικεία υπόθεση και μας αρέσει

38 SHARES

Ας είμαστε ειλικρινείς. Σε ό,τι αφορά στην ψυχαγωγία στο σπίτι, όταν μία σειρά περιλαμβάνει επιστημονική φαντασία και ήρωες με υπερδυνάμεις μπαίνει στο στόχαστρό μας. Όταν όμως περιέχει επίσης historical fiction και εντυπωσιακές και ταυτόχρονα δυναμικές γυναικείες παρουσίες, τότε μπαίνει αυτομάτως στη λίστα των τηλεοπτικών μας προβολών!

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση του The Nevers, του επικού δράματος επιστημονικής φαντασίας, που μας φέρνει το 2021 η HBO. Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε πολλά για τη νέα αυτή σειρά της HBO, ωστόσο, όσα ξέρουμε ήδη, αρκούν για να μας κάνουν να περιμένουμε με ανυπομονησία να παρακολουθήσουμε το πρώτο της επεισόδιο, αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Το γιατί θα το ανακαλύψεις αμέσως!


Υπερφυσικές δυνάμεις με φόντο το Λονδίνο της βικτωριανής εποχής

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει γυναίκες να μας μαγεύουν με τις υπερδυνάμεις τους στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Αυτό όμως που δεν έχουμε δει ξανά, είναι μία σειρά στην οποία η ομάδα των superheroes, αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες, γυναίκες οι οποίες δεν μάχονται στο σήμερα ή το αύριο, αλλά στη βικτωριανή εποχή!

Στο The Nevers, λοιπόν, θα δούμε μία «συμμορία» γυναικών να αποκτά ξαφνικά υπερφυσικές δυνάμεις και να αρχίζει να μάχεται για το καλό στο Λονδίνο της Βασίλισσας Βικτώριας και με μία αποστολή που… υπόσχεται να αλλάξει τον κόσμο.

Ανάμεσα στις ηρωίδες του The Nevers -πρόκειται βασικά για την πρωταγωνίστρια της σειράς- βρίσκεται και η δυναμική χήρα Amalia True, την οποία υποδύεται η ταλαντούχα Ιρλανδή ηθοποιός Laura Donnelly, που γνωρίσαμε στο Outlander. Στο cast της σειράς θα απολαύσουμε επίσης την Olivia Williams, την Ann Skelly, την Eleanor Tomlinson, τη Rochelle Neil, την Amy Manson καθώς και πολλούς σπουδαίους άντρες ηθοποιούς, όπως τον Nick Frost, τον James Norton και μεταξύ άλλων, τον Tom Riley.

Βέβαια, πρωταγωνίστριες της σειράς είναι ξεκάθαρα οι γυναίκες, κάτι που εξηγεί το πώς το The Nevers κάνει το sci-fi γυναικεία υπόθεση το 2021 -και αυτό, είναι κάτι που κάθε άντρας μπορεί να εκτιμήσει!


Τελικά, η κοινωνία φοβάται ό,τι δεν μπορεί να καταλάβει;

Ποιοι βρίσκονται όμως πίσω από αυτή την επική σειρά επιστημονικής φαντασίας την οποία θα απολαύσουμε φέτος αποκλειστικά στο Vodafone TV; Πίσω από την παραγωγή της σειράς είναι η HBO, ενώ δημιουργός της είναι ο Αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος, Joss Whedon, δηλαδή ο άνθρωπος που βρίσκεται -μεταξύ άλλων- πίσω από το Buffy the Vampire Slayer, με το οποίο «κολλήσαμε» στην εφηβεία μας. Στη λίστα με τους παραγωγούς της σειράς περιλαμβάνονται επίσης η Philippa Goslett και ο Doug Petrie. Επειδή ο Whedon αποχώρησε δε για προσωπικούς λόγους από τη σειρά, τον ρόλο του ως showrunner ανέλαβε η Goslett.

Πάντως, ο Joss Whedon ήταν εκείνος ο οποίος θέλησε να τοποθετήσει τις ηρωίδες του The Nevers στη βικτωριανή εποχή. Γιατί; Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του, διότι απλούστατα λατρεύει αυτή την εποχή και τη βρίσκει ιδιαίτερα συναρπαστική. Οι ραγδαίες αλλαγές που λάμβαναν χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο στα τέλη του 19ου αιώνα και οι προκλήσεις με τις οποίες έρχονταν καθημερινά αντιμέτωποι οι άνθρωποι της εποχής, μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το σκεπτικό του δημιουργού της σειράς και να αντιληφθούμε το πώς η ύπαρξη δυναμικών γυναικών με υπερφυσικές δυνάμεις, μπορούν να συνθέσουν ένα «εκρηκτικό» σκηνικό.


Ο Whedon, λοιπόν, δεν ήθελε να δημιουργήσει απλώς μία ιστορία η οποία θα περιστρεφόταν γύρω από ένα άτομο, που θα αφορούσε δηλαδή έναν κεντρικό ήρωα. Αντιθέτως, ήθελε να δημιουργήσει μία ιστορία που θα έφερνε στις οθόνες των τηλεθεατών ανά τον κόσμο, κάτι από τη μαγεία του κόσμου του Dickens και θα «μιλούσε» για τις περιπέτειες και τις προκλήσεις μιας κοινωνικής ομάδας.

H HBO, πάντως, μόλις πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο trailer της σειράς και μία ματιά σε αυτό, είναι αρκετή για να σε πείσει πως το The Nevers, είναι μία σειρά για την οποία αξίζει να περιμένεις. Τα απίστευτα εφέ, οι υπερφυσικές δυνάμεις των ηρωίδων, το κυνήγι των «μαγισσών», η ένταση, το σασπένς: Όλα αυτά με φόντο το Λονδίνο της βικτωριανής εποχής. «Η κοινωνία φοβάται ό,τι δεν μπορεί να καταλάβει», αναφέρει η HBO στην περιγραφή του trailer για το The Nevers και μας δίνει μία γεύση από όλα όσα αναμένεται να παρακολουθήσουμε επί των οθονών μας!


Μπορεί, λοιπόν, για την ώρα να μην έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά όμως, μέσα στο 2021 και συγκεκριμένα την άνοιξη, θα την απολαύσουμε αποκλειστικά στο Vodafone TV. Το σίγουρο είναι πως εμείς, περιμένουμε με ανυπομονησία να παρακολουθήσουμε το The Nevers και να γνωρίσουμε καλύτερα τις δυναμικές του ηρωίδες, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα την ιστορική πλευρά του sci-fi!

Ανακάλυψε περισσότερα για το Vodafone TV αλλά και όλες τις αποκλειστικές σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ της HBO, που μπορείς να απολαύσεις on demand τη στιγμή που το επιθυμείς. Μπορείς με πολύ απλά βήματα να αποκτήσεις πρόσβαση στο δημοφιλές περιεχόμενο του Vodafone TV με άμεση online εγγραφή χωρίς καμία δέσμευση συμβολαίου και τον 1ο μήνα χρήσης εντελώς δωρεάν.

38 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved