Χρυσές Σφαίρες 2021: Οι σειρές που αναμένεται να «σαρώσουν» και αξίζει να δεις απόψε κιόλας

65 SHARES

Μπορεί η 78η ετήσια τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών να είναι διαφορετική όμως, το σημαντικό είναι πως θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε και κυρίως, ότι θα μάθουμε και φέτος ποιοι και ποιες είναι οι καλύτεροι ηθοποιοί, σειρές, τηλεοπτικές ταινίες και σκηνοθέτες της χρονιάς που πέρασε.

Λόγω των νέων συνθηκών στη ζωή μας, η φετινή τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά και θα προβληθεί ζωντανά στις 28 Φεβρουαρίου, με παρουσιάστριες -για μία ακόμη χρονιά- τις κωμικές ηθοποιούς Τina Fey και Amy Poehler. Αυτό που ενδιαφέρει εμάς, βέβαια, είναι οι υποψηφιότητες για τα βραβεία, οι οποίες μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκαν.

Διότι μελετώντας τη λίστα με τις υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες, θα δημιουργήσουμε τις δικές μας λίστες προβολών για τις τηλεοπτικές σειρές που αξίζει να δούμε απόψε κιόλας στο Vodafone TV. Φυσικά, σε ό,τι αφορά στις σειρές, τα πάντα είναι θέμα γούστου και προτιμήσεων, ωστόσο, όπως θα ανακαλύψεις παρακάτω, υπάρχουν κάποιες σταθερές, κάποια «διαμαντάκια» και κάποιοι «αστέρες», που κανείς μας δεν μπορεί να προσπεράσει! 

Οι υποψηφιότητες που ξεχωρίζουν

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από τα όσα μας έμειναν από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για την 78η ετήσια τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Αυτό που πολλοί σχολιάζουν θετικά, είναι το γεγονός ότι η Ένωση των Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ αποφάσισε να τιμήσει τρεις γυναίκες σκηνοθέτες. Γιατί στεκόμαστε σε αυτή την απόφαση; Διότι είναι η πρώτη φορά που πάνω από μία γυναίκα είναι υποψήφια στην κατηγορία για την καλύτερη σκηνοθεσία, τον ίδιο χρόνο. Ανάμεσα στις γυναίκες αυτές δε, βρίσκεται και η αγαπημένη μας ηθοποιός Regina King των Watchmen, για την ταινία One Night in Miami, την οποία και σκηνοθέτησε.

Πάμε όμως στις κατηγορίες που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, εκείνες των καλύτερων ηθοποιών και σειρών. Το The Flight Attendant που είδαμε στο Vodafone TV, το The Crown, και το Ozark ξεχωρίζουν. Για την ακρίβεια, το The Flight Attendant το συναντάμε τόσο στην κατηγορία καλύτερης τηλεοπτικής κωμικής σειράς, όσο και καλύτερης ηθοποιού σε κωμική σειρά για την υπέροχη Kaley Cuoco, ενώ στις κατηγορίες για τις καλύτερες ηθοποιούς σε δραματική σειρά, ξεχωρίζουμε ένα ακόμη αγαπημένο μας γυναικείο όνομα, εκείνο της Jodie Comer από το Killing Eve.

Στις τηλεοπτικές κατηγορίες όμως, που μας «καίνε» πιο πολύ, όπως εκείνες των καλύτερων μίνι σειρών και καλύτερων ηθοποιών σε τηλεταινίες και μίνι-σειρές, υπάρχει ένα όνομα που επανέρχεται ξανά και ξανά και αξίζει την προσοχή μας. Ο λόγος για το The Undoing. Η κορυφαία σειρά της HBO, της οποίας όλα τα επεισόδια μπορούμε να δούμε αποκλειστικά στο Vodafone TV, είναι υποψήφια σε πολλές κατηγορίες και συγκεκριμένα, σε εκείνη της καλύτερης τηλεοπτικής ταινίας ή μίνι σειράς, σε εκείνης της καλύτερης ηθοποιού σε σειρά, μίνι σειρά ή τηλεοπτική ταινία για τον ρόλο της Nicole Kidman, σε εκείνη του καλύτερου ηθοποιού σε σειρά, μίνι σειρά ή τηλεοπτική ταινία για τον ρόλο του Hugh Grant και σε εκείνη του καλύτερου β’ αντρικού ρόλου για τον Donald Southerland!

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του The Undoing

Γιατί το The Undoing ξεχώρισε στις υποψηφιότητες για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες και γιατί αξίζει να το δεις; Οι λόγοι είναι πολλοί, ωστόσο, όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, δύο από τους πλέον σημαντικούς είναι πως στη σειρά της HBO, πρωταγωνιστούν δύο κορυφαίοι αστέρες του σύγχρονου παγκόσμιου κινηματογράφου: Η Nicole Kidman και ο Hugh Grant.

Στο The Undoing, λοιπόν, ο αγαπημένος μας πρωταγωνιστής των rom-coms των 90s μας δείχνει το… σκοτεινό του πρόσωπο, ενώ σε ό,τι αφορά στην Kidman, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι κάνουν λόγο για τον καλύτερο τηλεοπτικό της ρόλο. O Grant δε, o οποίος πριν από 26 χρόνια είχε κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο του στην ταινία Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία, παραδέχθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι δεν πίστευε πως θα ερχόταν η στιγμή που θα υποδυόταν έναν πιο σκοτεινό χαρακτήρα, ωστόσο, όπως είπε, ήταν «ανακούφιση» για εκείνον το γεγονός ότι δεν θα χρειαζόταν να υποδυθεί έναν ακόμη καλό τύπο. Τόσο η Kidman, όσο και ο Grant πάντως, δήλωσαν πως απόλαυσαν τη συνεργασία τους, κάτι που φαίνεται και επί της οθόνης.

Ποια είναι όμως, η ιστορία πίσω από το The Undoing που θα σε καθηλώσει; Ουσιαστικά, η νέα σειρά της HBO είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία της Susanne Bier και σενάριο του David E. Kelley, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Μανχάταν και πραγματεύεται την ιστορία της Grace Fraser (Nicole Kidman), μιας ψυχολόγου η ζωή της οποίας αρχίζει να καταρρέει όταν ο σύζυγός της Jonathan (Hugh Grant), φέρεται να σχετίζεται με τον θάνατο μιας μητέρας, τα παιδιά της οποίας είναι μαθητές στο ίδιο σχολείο στο οποίο πηγαίνει ο γιος της Kidman και του Grant. Όπως πολλές άλλες εξαιρετικές σειρές της HBO δε, έτσι και το The Undoing, βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα και συγκεκριμένα στο You Should Have Known της Jean Hanff Korelitz. Ωστόσο, αν και εμπνέεται σε σημαντικό βαθμό από την ιστορία του βιβλίου, το The Undoing δεν μένει σε αυτό, αλλά ακολουθεί το δικό του μονοπάτι. 

Ένταση, σασπένς, ανατροπές, εξαιρετική σκηνοθεσία και σενάριο, ένας σκοτεινός Hugh Grand και μία λαμπερή Nicole Kidman που βλέπει τη ζωή της να καταρρέει, μέσα από έναν δραματικό ρόλο που αποτελεί ενδεχομένως έναν από τους καλύτερους της καριέρας της. Το The Undoing είναι το ψυχολογικό θρίλερ που πρέπει να παρακολουθήσεις το 2021 στο «σπίτι» της HBO στην Ελλάδα, το Vodafone TV. Οι υποψηφιότητες που έλαβε για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες, αποδεικνύουν πως πρόκειται για μία σειρά που έχει «κερδίσει» τόσο το κοινό, όσο και τους κριτικούς και ό,τι είναι υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα, σίγουρα αξίζει την προσοχή μας -ειδικότερα όταν «παίζει» σε πολλές κατηγορίες!

Ανακάλυψε περισσότερα για το Vodafone TV αλλά και όλες τις αποκλειστικές σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ της HBO, που μπορείς να απολαύσεις on demand τη στιγμή που το επιθυμείς. Μπορείς με πολύ απλά βήματα να αποκτήσεις πρόσβαση στο δημοφιλές περιεχόμενο του Vodafone TV με άμεση online εγγραφή χωρίς καμία δέσμευση συμβολαίου και τον 1ο μήνα χρήσης εντελώς δωρεάν. 

65 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved