Jordan Strauss/Invision/AP Bradley Cooper: Ένας αυθεντικός άντρας που συνεχίζει να ξεπερνάει τις προσδοκίες

O βίος και οι επιλογές του αποτελούν έμπνευση για τις ζωές όλων μας.

Η αλήθεια είναι ότι μας συστήθηκε κάπως έντονα ως κακός αρραβωνιαστικός στο «Wedding Crashers» του 2005 ωστόσο η συνέχεια ήταν πέρα για πέρα ιδανική για τον ίδιο. Όποιος τον γνώρισε για πρώτη φορά ως Sack Lodge ίσως και να μην περίμενε ποτέ ότι ο αντιπαθητικός τυπάς που την έσπαγε στους Owen Wilson και Vince Vaughn, 15 χρόνια αργότερα θα βρισκόταν ανάμεσα στους πλέον ολοκληρωμένους ηθοποιούς της γενιάς του, ενώ ταυτόχρονα θα διακρινόταν για την αυθεντικότητά και τα πολλαπλά ταλέντα του.

 

 

Για κάποιους ο Bradley Cooper μπορεί να μην τους γεμίζει το μάτι, ίσως γιατί η συμμετοχή του στο «Hangover» τον κατάταξε μια και καλή στην κατηγορία ηθοποιών που κάτι έχουν να σου πουν αλλά ποτέ δεν θα τους πάρεις στα σοβαρά, ωστόσο αν μας δίδαξε ποτέ κάτι η ιστορία -καλή ώρα με τον Matthew McConaughey-, είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ στην υποκριτική βιομηχανία. Όπως και σε κάθε κλάδο της ζωής γενικότερα.

Κάτι που αναμφίβολα ο ίδιος ο Cooper το έχει «χτυπήσει τατού» σε κάποιο σημείο του εγκεφάλου του και κάθε χρόνο που περνάει μας δίνει και έναν παραπάνω λόγο να του βγάζουμε το καπέλο με όσα κάνει. Περισσότερο από όλα όμως, έχει κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλα τόσα λαμπρά μυαλά και πρόσωπα της παγκόσμιας showbiz, στοιχεία που δύσκολα τα βρίσκεις σε κάποιο άντρα, ικανά να σε εμπνεύσουν για τη ζωή. Τι μπορεί να μας μεταλαμπαδεύσει ο Bradley Cooper για την δική μας ζωή;

 

 

«Μην αφήσεις τις δυσκολίες να σε κερδίσουν»

Δεν ήξερε πάντα ότι θέλει να γίνει ηθοποιός αλλά όταν ένιωσε πως η κλίση του είναι προς αυτή την κατεύθυνση έμεινε εκεί να προσπαθεί καθημερινά για την καθιέρωση. Τα βήματά του για την κατάκτηση της παγκόσμιας αναγνώρισης έγιναν αργά και με υπομονή, ακόμα και αν πολλές φορές οι καταστάσεις δεν τον ευνοούσαν.

«Δεν ήμουν ποτέ ο πρώτος μάγκας, ούτε ο εξυπνότερος» έχει δηλώσει για τα χρόνια του στο σχολείο, λέγοντας μάλιστα πως πολλοί τον περνούσαν για κοριτσάκι. «Η αλήθεια είναι ότι τότε έμοιαζα πολύ σαν κοριτσάκι λόγω του ότι είχα πολύ μακρύ μαλλί», θυμάται μετά από τόσα χρόνια.

Βλέποντάς τον σε τόσες ταινίες, διακρίνεις στο μάτι του μια σιγουριά, έναν διαφορετικό αέρα που ανήκει σε κάποιον που το έχει έμφυτο. Και όμως, μέχρι να πιάσει την καλή έπρεπε να βιώσει την απόρριψη πολλών ρόλων αλλά και από τους ίδιους τους ανθρώπους στο Hollywood.

Ακόμα και αν είχε προκαλέσει αίσθηση στο πλάι της Jennifer Garner στη σειρά «Alias» η μεταπήδησή του στη μεγάλη κατηγορία της υποκριτικής βιομηχανίας μόνο εύκολη δεν ήταν, καθώς πολλοί δεν ήθελαν να τον αποδεχτούν ακόμα στους κύκλους τους, μέχρι σε σημείο να τρώει πόρτα σε Club καθώς δεν είχε παίξει ακόμα σε σοβαρές παραγωγές. Τι θα λένε σήμερα άραγε οι πορτιέρηδες εκείνοι βλέποντάς τον στην κορυφή του κόσμου;

 

 

«Αν έχεις όνειρα, κυνήγησέ τα»

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η απόφασή του για ενασχόληση με την ηθοποιΐα ήρθε πιο αργά και συγκεκριμένα αφού πήρε το πτυχίο του στο κολέγιο. Αν δούμε τη σταδιοδρομία του μέχρι στιγμής στην κινηματογραφική βιομηχανία εξελίχθηκε από χαζοκομεντί τύπος σε πολυτάλαντο άνθρωπο, ένας τύπος που μπορεί να παίξεις δηλαδή τα πάντα. Από δράμα, κωμωδία μέχρι και action figure. Το τελευταίο στοιχείο ίσως και να τον εξιτάρει περισσότερο από όλα, καθώς είχε πάντα ένα φετίχ με τις πολεμικές τέχνες κρύβοντας παράλληλα έναν στρατιώτη μέσα του.

«Όταν έφτασε η στιγμή να πάω στο πανεπιστήμιο είπα στον πατέρα μου ότι θέλω να φοιτήσω στο Valley Forge Military Academy and College (ένα πανεπιστήμιο της Pennsylvania που ακολουθεί την παραδοσιακή στρατιωτική σχολική μορφή με τις παραδόσεις του στρατού)», κάτι που ποτέ δεν έγινε αποδεκτό από κανέναν από τους γονείς του. Τελικώς πήρε πτυχίο στην Τέχνη στο Πανεπιστήμιο Georgetown ωστόσο ποτέ δεν εγκατέλειψε την ιδέα του να ασχοληθεί με την τέχνη του πολέμου, ή αυτή του νίντζα. Θεωρείς τυχαίο το ότι πρωταγωνίστησε και ήταν και στην παραγωγή ταυτόχρονα του «American Sniper»;

 

 

Οι γονείς του μπορεί να γλίτωσαν την ενασχόλησή του με το στρατό ωστόσο μόλις έμαθαν για την επιθυμία του να ασχοληθεί με την υποκριτική και πάλι εμφανίστηκαν διστακτικοί. Αυτή τη φορά όμως ο Bradley δεν έκανε πίσω, δούλεψε πάνω σε αυτό και έκαμψε τις αντιστάσεις τους, όταν τον είδαν σε θεατρική παράσταση παίζοντας τον «Elephant Man».

 

Τα πολλά ενδιαφέροντα σε κάνουν και πιο ενδιαφέροντα ως άνθρωπο

Σίγουρα το βασικό του επάγγελμα είναι ηθοποιός ωστόσο αν έχει δείξει κάτι στον κόσμο είναι ότι τα ενδιαφέροντά του ανανεώνονται συνεχώς. Από τα χρόνια του στο Georgetown είχε μεγάλο ενδιαφέρον για ξένες γλώσσες και αυτό τον οδήγησε να ξεκινήσει μαθήματα γαλλικών, μέχρι και να μετακομίσει στη Γαλλία για μερικά courses. Μετά την επιτυχία του στο «A Star is Born» κατάπληξε αρκετό κόσμο δίνοντας live συνέντευξη σε εκπομπή στο Παρίσι, δίχως να χρησιμοποιήσει τη βοήθεια διερμηνέα.

 

 

Πέραν αυτού ο Cooper από μικρό παιδί είχε κλίση και σε άλλα πράγματα, όπως το μπάσκετ αν και η μεγάλη του αδυναμία ήταν πάντα η μαγειρική:

«Από μικρός καλούσα φίλους μου σπίτι και τους μαγείρευα συνεχώς. Είχα πάρει από τη γιαγιά μου η οποία με μύησε στην ιταλική κουζίνα. Έφτιαχνα από μόνος μου handmade λαζάνια», μια ασχολία που τελικά του βγήκε σε καλό στην πορεία της ζωής του.

Για την ταινία «Burnt» όπου υποδύεται τον σεφ, έκανε μαθήματα πλάι στον βραβευμένο με αστέρι Michelin, Marcus Wareing προκειμένου να μάθει καινούργιες τεχνικές της μαγειρικής, ωστόσο όπως δήλωσε ο δάσκαλός του «Ο Bradley ήξερε από μόνος του πώς να φέρεται αυθεντικά μέσα στην κουζίνα».

 

Να είσαι αυθεντικός σε ό,τι κάνεις

Ίσως είναι το μεγαλύτερο προσόν του μέχρι σήμερα. Κανείς δεν τον περιορίζει, κανείς δεν έχει κακό λόγο να πει για εκείνον. Είναι αυθεντικός, είναι ο εαυτός του. Προσοχή όμως, δεν μιλάμε για τους ρόλους του αποκλειστικά. Κάθε φορά που αναλάμβανε να υποδυθεί τον Phil Wenneck στα «Hangover», φαινόταν να έπαιζε τον εαυτό του, ωστόσο όπως έχει αφήνει να εννοηθεί ο συγκεκριμένος ρόλος ήταν από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που του έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής. Ο λόγος; Ο Cooper έχει κόψει το αλκοόλ από το 2004.

 

 

«Για όποιον τον γνωρίζει προσωπικά και παρακολουθεί τις ταινίες που αναλαμβάνει, μπορεί να παραδεχτεί το μεγαλείο του. Ο Cooper παίζει συνεχώς πολύ μακριά από το comfort zone του, τον εξιτάρουν οι ρόλοι που δεν πλησιάζουν καν την προσωπικότητά του» έχει γράψει ο Oliver Lyttelton του «Daily Beast» για τη δυνατότητά του να απορροφάται από τον χαρακτήρα, ξεχνώντας εντελώς ποιος είναι πραγματικά.

«Είναι δύσκολο να κάνεις τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους φίλους σου να ξεχνούν ποιος είσαι πραγματικά στην οθόνη. Τόσο καλός είναι ο Cooper», αποφάνθηκε το «Time».

H αυταπάρνηση και η πίστη στις δυνατότητές του, η προσήλωση και ο ενθουσιασμός που αντιμετωπίζει την καθημερινότητα είναι στοιχεία που τελικά τον έφτασαν να θεωρείται μέσα στους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του κόσμου.

 

 

Μόνο που δεν το έκανε ποτέ με τουπέ, ούτε προκάλεσε ποτέ για να μαζέψει πάνω του δημοσιότητα. Δεν δίστασε ποτέ να φέρει τη μητέρα του μαζί του ως συνοδό του σε κοσμικά γεγονότα αντί να κυκλοφορήσει τη γυναίκα των παιδιών του, Irina Shayk, δεν φοβήθηκε να μιλήσει ποτέ ανοιχτά για το πώς το αλκοόλ το έφτασε σε επίπεδο αυτοκτονίας μέχρι να αποφασίσει να το κόψει οριστικά, ή ακόμα να ταχτεί υπερ της Jennifer Lawrence στον αγώνα της για ισότητα πληρωμών μεταξύ αντρών και γυναικών του Hollywood.

Μπορεί για εμάς που τον βλέπουμε απ’ έξω να είναι ένας λαμπερός σταρ που δεν θα αγγίξουμε ποτέ την επιτυχία του, ωστόσο ο Bradley Cooper δεν το έπαιξε κάτι παραπάνω από αυτό που o ίδιος είναι. Ένας τύπος που σε γεμίζει με θετική ενέργεια και που δίχως να καβαλάει το καλάμι, να προσπαθεί κάθε ημέρα που περνάει να γίνεται καλύτερος από την προηγούμενη.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved