Τηλεργασία: Όταν το καλοκαιρινό lunch break στο σπίτι πηγαίνει σε άλλο level

Τι κι αν οι υπόλοιποι συνάδελφοι έχουν επιστρέψει στην καθημερινότητα του γραφείου ήδη από τον περασμένο Ιούνιο; Εσύ συνεχίζεις ακάθεκτος σε καθεστώς τηλεργασίας, περιμένοντας στωικά την ημέρα που θα κλείσεις με φόρα την πόρτα του σπιτιού και θα μπουκάρεις στο πρώτο καράβι που θα συναντήσεις στο λιμάνι ή ακόμη και τη στιγμή που θα επιστρέψεις στην εταιρεία.

Κακά τα ψέματα, μπορεί η εργασία από το σπίτι να έχει αρκετά πλεονεκτήματα - όπως το ότι δεν χρειάζεται να σηκώνεσαι αξημέρωτα ή να «τρως» δύο ώρες την ημέρα «κολλημένος» στην Αθηνών-Λαμίας - από την άλλη όμως, έχεις αρχίσει να νοσταλγείς αυτή τη ρουτίνα που κάποτε σου φαινόταν αβάσταχτη.

Όσο cool και αν είναι να εργάζεσαι φορώντας πιτζάμες και σαγιονάρες, σταδιακά αρχίζει να σου λείπει το υπόλοιπο crew (οι συνάδελφοι σου, δηλαδή), το πρωινό catch-up με τον καφέ, τα inside jokes που σε αποσυμπιέζουν και φυσικά, η brotherhood «ιεροτελεστία» του lunch break που απολάμβανε όλη η παρέα του γραφείου, μόλις το ρολόι έδειχνε 14.30. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες που έκαναν ευχάριστη την καθημερινότητα στο γραφείο, είναι που δεν σου επιτρέπουν να απολαύσεις την τηλεργασία. Διότι ας είμαστε ειλικρινείς: Μπορεί η άνεση που παρέχει η τηλεργασία να είναι μία αξία ανεκτίμητη, αλλά χωρίς την καθημερινή παρουσία των συναδέλφων, το ατέλειωτο οκτάωρο στο σπίτι, θυμίζει όλες εκείνες τις φορές που η… μάνα σου σε έστελνε τιμωρία στο δωμάτιο.

Αν επιθυμείς, λοιπόν, να κάνεις κάπως πιο εύκολη και ανάλαφρη την τηλεργασία, τότε το ενδιάμεσο lunch break, είναι το σημείο στο οποίο αξίζει να εστιάσεις. Παρακάτω, λοιπόν, σου αποκαλύπτουμε τις συμβουλές και τους ΑΛΦΑ «συμμάχους» που υπόσχονται να κάνουν ακόμη πιο καλοκαιρινό και απολαυστικό το διάλειμμά σου.

Αναβάθμισε τις παλιές σου «ιεροτελεστίες»

Με το σαλόνι σου να έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε χώρο εργασίας, είναι απόλυτα λογικό να μην ακολουθείς πλέον, τις συνήθειες που είχες πριν επέλθει αυτή η νέα πραγματικότητα. Η δικαιολογία αυτή βέβαια, δεν είναι αρκετή για να μην αφιερώνεις στο lunch break σου τον χώρο και τον χρόνο που του αναλογεί. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να επιλέξεις ένα μέρος του σπιτιού μακριά από τον υπολογιστή ή το γραφείο σου, στο οποίο θα απολαμβάνεις κάθε μεσημέρι το φαγητό σου, ανενόχλητος από e-mails, επίμονες κλήσεις και ειδοποιήσεις στα SoMe. Το μπαλκόνι σου είναι το καταλληλότερο μέρος αυτή την περίοδο. Θα βάλεις μια χαλαρή playlist να παίζει χαμηλά στο background, θα βοηθήσεις το μυαλό σου να «καθαρίσει» και να αποφορτιστεί από την ένταση και θα επιστρέψεις με μεγαλύτερη όρεξη στις υποχρεώσεις σου.

Κάνε το lunch brake πιο δροσιστικό

Μπορεί οι ξεκαρδιστικές selfies, τα αστεία ηχητικά και το texting στην ομαδική συνομιλία με τους συναδέλφους να έχουν πάρει «φωτιά», όμως δεν αρκούν για να αναπληρωθεί το κενό που αισθάνεσαι, τρώγοντας μόνος τα γεμιστά που ετοίμασες το προηγούμενο βράδυ. Ναι, η παρουσία τους είναι αναντικατάστατη, το ίδιο όμως και η «γεμάτη», ισορροπημένη γεύση της ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ, της μπύρας που παράγεται στην Ελλάδα από 100% φυσικά συστατικά και με το «πλούσιο», χαρακτηριστικό άρωμά της, «απογειώνει» κάθε ώρα της ημέρας! Ακριβώς για αυτό, πριν αρχίσεις να απολαμβάνεις τα γεμιστά σου, σέρβιρε τον εαυτό σου μία ΑΛΦΑ Χωρίς, ακολουθώντας τον σωστό τρόπο σερβιρίσματος. Ξέπλυνε το ποτήρι με κρύο νερό (γλιτώνοντας έτσι τον περιττό αφρό), κράτα το σε γωνία 45° και έχοντας το κουτάκι σε απόσταση 5 έως 7 εκατοστών, γέμισε το ½ του ποτηριού, χωρίς το στόμιο της φιάλης να ακουμπήσει το ποτήρι. Έπειτα γύρισε το ποτήρι κατακόρυφα και συνέχισε να ρίχνεις μπύρα, έως ότου φτάσει στα ¾ του ποτηριού.

Extra tip: Σε περίπτωση που η μπύρα σου δεν βρίσκεται σε θερμοκρασία 3-4°C, τοποθέτησέ την στο ψυγείο, κάνε λίγη υπομονή και έπειτα απόλαυσέ την πιο δροσερή από ποτέ.


Δώσε μεγαλύτερη αξία στα γεύματά σου

Πλέον που δεν χάνεις δύο ώρες από τη ζωή σου κάθε μέρα στη θέση του οδηγού, περιμένοντας υπομονετικά να προχωρήσουν τα αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, μπορείς να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία, αλλά και την ποιότητα των γευμάτων σου. Άλλωστε, το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή να αναδιαμορφώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες προς το καλύτερο, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες σε ωθούν ουσιαστικά να στραφείς σε πιο ελαφριά πιάτα. Επιπλέον, εφόσον βρίσκεσαι σπίτι, μην αρκεστείς απλώς στο μεσημεριανό σου, αλλά συνόδευσέ το με μία ατομική σαλάτα, με τη δροσιά μίας παγωμένης μπύρας και ένα φρουτάκι ή ένα παγωτό στο τέλος για επιδόρπιο. Απολαμβάνοντας ένα ολοκληρωμένο γεύμα από τα χεράκια σου, θα έχεις τη δυνατότητα να «σπάσεις» το σερί μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή και να προσφέρεις στον οργανισμό και το μυαλό σου μία βαθιά ανάσα και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να συνεχίσουν δυναμικά.

Τέλος, πριν κάνεις το διάλειμμά σου μην ξεχάσεις να ενημερώσεις τους συναδέλφους στο group chat, στέλνοντάς τους μία φωτογραφική… πρόποση ή ένα boomerang με εσένα να γεμίζεις το ποτήρι σου με μία δροσιστική ΑΛΦΑ Χωρίς. Να είσαι σίγουρος πως μέχρι να επιστρέψεις στο γραφείο, θα την έχουν ήδη προσθέσει στην ομαδική «ιεροτελεστία» του lunch break σας. 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved