Lana Turner: Όταν το ερωτικό σου ένστικτο σε μπλέκει με τον λάθος άνθρωπο

Πώς η 14χρονη κόρη της δολοφόνησε τον ζηλιάρη και αρχιμαφιόζο μνηστήρα της, John Stompanato προκαλώντας τριγμούς σε ολόκληρο το Hollywood.

9 SHARES

Επιμέλεια: Χρήστος Κάβουρας


Όταν ο Quentin Tarantino αποφάσισε να ανεβάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το «Once Upon a Time in… Hollywood» άπαντες έκαναν λόγο για το συμβάν που συγκλόνισε την διάσημη κινηματογραφική βιομηχανία, τον κόσμο του σινεμά και των celebrities. Η δολοφονία της συζύγου του Roman Polanski, Sharon Tate από την αίρεση του Charles Manson τον Αύγουστο του 1969 ήταν ένα έγκλημα στυγερό και βάρβαρο, από αυτά που τα διαβάζεις και σου «σηκώνεται» η τρίχα, από εκείνα που δεν μπορείς να συλλάβεις ότι έχουν γίνει στην πραγματικότητα και όχι σε ταινία.

Για πολλούς το σκηνικό αυτό είναι η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Hollywood, για άλλους πάλι αυτό είναι το δεύτερο κατά σειρά έγκλημα. Ήταν Απρίλης του 1958 όταν η αστυνομία εφόρμησε στο σπίτι της λαμπερής ηθοποιού, Lana Turner στο Beverly Hills και βρήκε παντού αίματα. Στο πάτωμα ένα πτώμα, ξαπλωμένο ανάσκελα με ένα μεγάλο τραύμα στην κοιλιά και στο πλάι την Lana Turner αγκαλιά με την μόλις 14 ετών κόρη της, Cheryl.

Το πτώμα ανήκει στον βίαιο μνηστήρα της Lana και δεξί χέρι του άρχοντα του υποκόσμου Mickey Cohen, John Stompanato ο οποίος έχει πέσει νεκρός ύστερα από μαχαιριά στην κοιλιά. Αυτό όμως που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση στις Αρχές και σε όλο τον κόσμο, είναι ότι το θανατηφόρο χτύπημα δεν προέρχεται από το χέρι της κακοποιημένης ηθοποιού ή από αυτοχειρία του ίδιου του θύματος. Προέρχεται από εκείνο της μικρής Cheryl. 


Όπως έχει δείξει η ιστορία, η Μαφία είχε πάντα τον τρόπο να έρχεται σε επαφή με τον λαμπρό κόσμο των celebrities. Από τον πολυτάλαντο Sam Giancana στον μουράτο «Bugsy» Siegelκαι προφανώς τη φιλική σχέση του Frank Sinatra με τον πρώτο και γενικότερα το οργανωμένο έγκλημα. Εκείνη την εποχή λοιπόν η Lana Turner είχε την «ευτυχία» να δέχεται πολλά δώρα στο καμαρίνι της από έναν άγνωστο τύπο που υπέγραφε ως «John Steele». Λουλούδια, γλυκά μέχρι και βινύλια κατέφθαναν σωρηδόν καθημερινά και σύντομα το φλερτ εξελίχθηκε σε blind date.

Πίσω από τα δώρα ήταν ο μαφιόζος, John Stompanato ο οποίος στους κύκλους της δουλειάς του είχε τον χαρακτηρισμό του βίαιου και του παράλογου, ενώ οι πολλές γυναίκες τις ζωής του συνήθως δεν γλίτωναν από το βαρύ του χέρι. Η Lana δίχως να γνωρίζει το background και την πραγματική απασχόλησή του, ξεκίνησε να βγαίνει μαζί του αλλά η σχέση τους ήταν γεμάτη εντάσεις και κυρίως ζήλειες από την πλευρά του.

Δεν τα βάζεις με τον 007

Ο John ζήλευε ακόμα και τη σκιά του, ακόμα και στη δουλειά του δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί καθώς σκεφτόταν συνεχώς ότι το κορίτσι του ήταν στην αγκαλιά κάποιου άλλου. Πού να ήξερε ότι εκείνη φοβόταν τόσο πολύ που δεν το σκεφτόταν καν να κοιτάξει άλλον, γνωρίζοντας πως εκτός από την ίδια θα έμπαιναν σε κίνδυνο και οι γύρω της.

Όταν η Lana ξεκίνησε γυρίσματα στην Αγγλία για την ταινία «Another Time, Another Place» ο Stompanato πήρε το πρώτο αεροπλάνο για να τη δει, όχι όμως για καλό σκοπό. Συμπρωταγωνιστής ήταν ο απόλυτος Άγγλος, ο αυθεντικός James Bond, Sean Connery για τον οποίο αισθανόταν μειονεκτικά σκεπτόμενος ότι θα περνούσε ερωτικές σκηνές μαζί με την καλή του. Ο John λοιπόν εμφανίστηκε στα παρασκήνια και την ώρα των γυρισμάτων σήκωσε το όπλο του απειλώντας τον Connery να μείνει μακριά της.

Πολλοί θα έκαναν την «πάπια» και θα έφευγαν μακριά, ο Connery όμως –που τότε δεν είχε υποδυθεί ακόμα τον Bond- έδειξε αντανακλαστικά 007 και αφού απέσπασε το όπλο χτυπώντας τον καρπό του Stompanato, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκε να απειλεί εκείνος τον τρελό σύντροφο της Lana Turner. Μετά από αυτό το σκηνικό ειδοποιήθηκε η Scotland Yard και ο Stompanato οδηγήθηκε απευθείας στο αεροδρόμιο από όπου και απελάθηκε από τη χώρα.

Στις 26 Μαρτίου του 1958…

Η Lana είχε μόλις επιστρέψει σπίτι της από την βραδιά των Όσκαρ, όταν ο John την περίμενε με σκοπό να της επιβληθεί με τον μόνο τρόπο που ήξερε. Δια της βίας και της απειλής.  Εκείνη δεν άντεχε πλέον τη σχέση στην οποία βρισκόταν, προσπαθούσε να τον βγάλει από τη ζωή της αλλά ο John δεν δεχόταν να την αφήσει ήσυχη.  

«Θα σου σπάσω τα πόδια, θα σου χαράξω το πρόσωπο με το ψαλίδι και θα σου σκοτώσω την κόρη και την μητέρα», είπε η Lana στο δικαστήριο ότι ξεστόμισε το δεξί χέρι του Mickey Cohen. Αυτές είναι και οι τελευταίες του λέξεις πριν συμβεί το θανατηφόρο χτύπημα.

Κατά τη διάρκεια του καβγά στο διπλανό δωμάτιο βρισκόταν η κόρη της Lana από τον τέταρτο γάμο της, Cheryl η οποία ακούγοντας τις απειλές του John έτρεξε προς υπεράσπιση της μητέρας της. Είχε ήδη εμπλακεί μια φορά λίγη ώρα πριν, ωστόσο η Lana την είχε προτρέψει να πάει στο δωμάτιό της. Εκείνη τελικά επέστρεψε στο δωμάτιο και η Lana την είδε να τον χτυπάει με μανία στην κοιλιά. 

«Νόμιζα πως ήταν απλή μπουνιά» δήλωσε η μητέρα της, ωστόσο τα λόγια του John καθώς έπεφτε στο έδαφος ήταν αρκετά για να δείξουν πως το χέρι της μικρής δεν ήταν γυμνό.

«Για τω Θεώ Cheryl, τι έκανες;» ήταν οι τελευταίες του λέξεις πριν καλυφθεί με αίματα, την ώρα που η 14χρονη Cheryl άφηνε το αιματοβαμμένο μαχαίρι να πέσει χάμω. Ο John Stompanato ήταν νεκρός.

Το φονικό στο Beverly Hills προκάλεσε σάλο στον κόσμο των celebrities που μέχρι τότε δεν είχε γνωρίσει άλλο παρόμοιο. Η δίκη καλύφθηκε από εκατοντάδες ρεπόρτερ, πέρασε από χιλιάδες κύματα και άλλαξε μια για πάντα τη ζωή τόσο της Lana όσο και της Cheryl. Το δικαστήριο τελικώς αθώωσε την 14χρονη ωστόσο έδωσε την κηδεμονία της στη γιαγιά της, ενώ ταυτόχρονα απαίτησε να αυστηρή παρακολούθηση συνεδριών από ψυχίατρο.

Παρόλα αυτά η υπόθεση ξεχάστηκε γρήγορα, η καριέρα της Turner αντί να θαφτεί, «απογειώθηκε» και την επόμενη χρονιά έκανε μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της με το «Imitation of Life», ενώ η κόρη της έγινε σπουδαία συγγραφέας.

Αυτό ωστόσο που υποστηρίζουν μέχρι σήμερα πολλοί κύκλοι είναι ότι τον φόνο τον διέπραξε η Lana φορτώνοντας τον φόνο στην Cheryl επειδή ως ανήλικη θα γλίτωνε τη φυλακή, ακόμα και αν η δεύτερη υποστήριξε το αντίθετο στην αυτοβιογραφία της.

9 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved