Μας τα είπε ωραία ο Ντόνοβαν Μίτσελ

Ο Χρήστος Κάβουρας μετρήθηκε με τον σταρ των Utah Jazz σε μια απολαυστική συνέντευξη.

Στο ΝΒΑ υπήρχαν πολλοί λόγοι για να χάσεις τον ύπνο σου φέτος. Από τον Harden που έκανε πάρτι κάθε βράδυ, στον Westbrook που τελείωσε δεύτερη σερί σεζόν με μέσους όρους τριπλ νταμπλ και τον LeBron που ήταν ξανά ο… LeBron. Υπήρχε όμως και άλλος ένας ο οποίος ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά για να δώσει άλλη αίγλη στη λίγκα και κυρίως την ομάδα του. Το όνομά του: Donovan Mitchell.

Και δώσε βάση. Δεν πήγε σε καμιά ομάδα που το ταλέντο ξεχειλίζει ή βρίσκεται σε αγορά-μαγνήτη για τους παικταράδες του ΝΒΑ, αλλά στη Utah που έχοντας χάσει τον καλύτερο παίκτη της (Gordon Hayward) αναζητούσε νέα ταυτότητα. Έναν νέο ηγέτη. Έναν τύπο που να πάρει τη μπάλα όταν καίει και να τη βάλει στο καλάθι.

Και αυτός ο ένας, ήταν Nο.13 του ντραφτ (επιλογή των Nuggets), ο undersized απόφοιτος του κολεγίου του Louisville που λίγο αργότερα έγινε δικός της μέσω ανταλλαγής, ανοίγοντας το δρόμο για τα φετινά του «όργια». Τα παιχνίδια περνούσαν και ο Mitchell δεν θύμισε ποτέ έναν rookie που ήρθε για να βρει πατήματα. 

 

Ήταν ήδη αστέρας!

 

Ο τελικός απολογισμός της σεζόν του, άλλωστε, τα λέει όλα. Βασικός υποψήφιος για Rookie της σεζόν, πρώτος σκόρερ της Utah (20.5 πόντοι μέσο όρο ανά αγώνα) και παρότι είναι λίγο πιο ψηλός από μένα που είμαι 1.88, πήρε για πλάκα τον φετινό διαγωνισμό καρφωμάτων στο All Star Weekend του ΝΒΑ.

Στο Ratpack κάναμε μια πρόβλεψη για το πού θα καταλήξουν τα βραβεία.

Έχοντας πάρει πλέον μια γερή γεύση από την Post Season, ο Mitchell άρχισε να ξεκουράζεται ενόψει της δύσκολης σεζόν που έρχεται. Έκανε μια βόλτα από το Βελιγράδι, είδε από κοντά το Final Four της Euroleague αλλά πριν μαζέψει πράγματα για τη Salt Lake City, έκανε τη Δευτέρα 21/05 και ένα πέρασμα από την Αθήνα στο πλαίσιο της πλατφόρμας #GameOnAthens: το μπασκετικό ταξίδι της adidas για να ανακαλύψει νεαρούς φίλους του αθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό πως με το που προσγειώθηκε στην Ελλάδα πήρε το δρόμο για ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην Αργυρούπολη. Εκεί ήρθε σε επαφή με άπειρους μικρούς μπασκετμπολίστες, μίλησε μαζί τους και τους ενέπνευσε να γίνουν καλύτεροι αθλητές και άνθρωποι. 

 

Την επόμενη μέρα…

Όσο κουρασμένος και αν ήταν από το ταξίδι και τη βόλτα, ο Donovan διέθετε ακόμα μπόλικη ενέργεια μέσα του. Άλλωστε γουστάρει να μιλάει για το μπάσκετ και μου το έδωσε να το καταλάβω για τα καλά κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, στο adidas Runbase στο Κουκάκι.

 

 

Απέναντι στα ιερά τέρατα του αθλήματος κατάφερε να ξεχωρίσει, κάτι που φάνηκε άλλωστε με την πορεία του στα NBA Playoffs. Ο Westbrook και οι Oklahoma City Thunder μαρτύρησαν απέναντί του ενώ ο Harden και οι Rockets είδαν το Χάρο με τα μάτια όταν τον είδαν να «αποδρά» με το διπλό στο Game 2 των ημιτελικών της Δύσης.

Μπορεί να είναι ακόμα 21 ετών, να μετρά μόλις μια χρονιά στο ΝΒΑ αλλά λίγα δεν τα λες αυτά που έζησε φέτος. Σίγουρα έχει πολλά να πει για τις μάχες των Playoffs απέναντι σε Thunder και Rockets, να μεταδώσει την εμπειρία του ως θεατής από του Final Four του Βελιγραδίου, αλλά και να δώσει σημαντικές συμβουλές στους νέους φίλους του αθλήματος που θέλουν να γίνουν σαν εκείνον. 

 

 

Αυτός είναι λοιπόν ο νέος ηγέτης των Utah Jazz. Ο παικταράς που ήρθε από το πουθενά για να σηκώσει μια ολόκληρη ομάδα στις πλάτες του. Εκείνος που τα νέα παιδιά θα ταυτιστούν μαζί του, βλέποντας στο πρόσωπό του έναν τύπο που δεν ξεχώρισε για τα σωματικά του προσόντα αλλά για τη δουλειά και το μπασκετικό του θράσος. Πάνω από όλα όμως διότι είναι ένας τυπάς απλός, γεμάτος ενέργεια, χαμόγελο που ευχαριστιέται αυτό που κάνει. Να παίζει μπάσκετ.

Οι μεγάλες πτήσεις τώρα ξεκινούν.

 

don2

 

Ακολούθησε τον Χρήστο Κάβουρα στο Instagram

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved