Πίσω από κάθε ρεκόρ της Παναγιώτας Δόση βρίσκεται ο αφανής ήρωας πατέρας της

Η Παναγιώτα Δόση θα μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Προπονητής της είναι ο μπαμπάς της, Θεόδωρος, και συζητήσαμε μαζί τους με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα.

Το άλμα εις ύψος είναι άθλημα ψυχολογίας. Όταν γινόμαστε αποδέκτες μίας ευχάριστης είδησης, το πρώτο πράγμα που κάνουμε ενστικτωδώς είναι να πηδάμε από τη χαρά μας. Αν την 01η Απριλίου του 2001 υπήρχε κάποιος για να καταγράψει την άτυπη επίδοση του Θεόδωρου Δόση, τότε ο Έλληνας άλτης θα είχε σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ. Ήταν η μέρα που έμαθε τα χαρμόσυνα νέα ότι έγινε για πρώτη φορά πατέρας και πήρε στην αγκαλιά του τη μικρή Παναγιώτα.  

23 χρόνια αργότερα το επιτυχημένο δίδυμο έκατσε απέναντί μου με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα. Από εκείνη την ημέρα έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ο Θεόδωρος είναι ο προπονητής και το στήριγμά της. 

 

 

Η σχέση πατέρα - κόρης είναι μοναδική και εξίσου σημαντική με τη σχέση μητέρας - κόρης. Ένας υποστηρικτικός πατέρας αποτελεί ευλογία για κάθε κορίτσι που βλέπει στο πρόσωπο του πατέρα της το πρότυπο του άνδρα και σύμφωνα με μελέτες επηρεάζει καθοριστικά τις μελλοντικές συντροφικές της επιλογές. Ένα πατέρας εξασφαλίζει στην κόρη του ένας υγιές περιβάλλον και οφείλει να της χαρίζει αυτοπεποίθηση αλλά και ενθάρρυνση ώστε να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής. Όλα αυτά θα τα συναντήσεις στον ιδιαίτερο δεσμό που έχουν η Παναγιώτα και ο Θεόδωρος, η πρωταθλήτρια και ο προπονητής, η κόρη και ο πατέρας.

Στην 8λεπτη συζήτησή μας η Παναγιώτα, μεταξύ άλλων, μίλησε για τα μαθήματα ζωής που έχει πάρει μέσα από τον αθλητισμό και τα έχει προσαρμόσει στην καθημερινότητά της, για το πόσο διαφορετικός είναι ο μπαμπάς της εντός στίβου σε σύγκριση με τον ρόλο του ως πατέρας, για το αν θα έκλεινε τα social media για έναν χρόνο με αντάλλαγμα ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τα χαρακτηριστικά που έχει πάρει από τον μπαμπά της και την κληρονομιά που θέλει ν’ αφήσει μελλοντικά στο άθλημα του άλματος εις ύψος ενώ ο Θεόδωρος μίλησε για το πώς μπορείς να θέσεις τα όρια ανάμεσα στην πατρότητα και την επαγγελματική συνεργασία, για τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τους φόβους ενός σύγχρονου πατέρα ενώ δεν παρέλειψα να το θέσω και το πιο δύσκολο δίλημμα. Αλήθεια θα αντάλλαζε ένα Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο της Παναγιώτας για ένα εγγόνι; Όλες οι απαντήσεις στο video. 

 

Η Παναγιώτα Δόση και ο Θεόδωρος Δόσης στο Ratpack.gr


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved