Ο Βασίλης Ξυπολυτάς δεν είναι «άλλος ένας» υποψήφιος δήμαρχος

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ» και υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς, αποκαλύπτει τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό. 

Πώς φαντάζεστε έναν υποψήφιο δήμαρχο; Μετρημένο και, πάνω από όλα, σοβαρό. Ο Βασίλης Ξυπολυτάς, υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ», είναι όλα αυτά, αλλά όχι μόνο. Εάν δεν ασχολιόταν με την πολιτική, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο καλύτερος μας φίλος. Δηλαδή, ένας σύγχρονος άντρας που μπορούμε να επικοινωνήσουμε άνετα, με ευαισθησίες προς το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο, βλέψεις για το μέλλον και για το πώς θα κάνει τον κόσμο καλύτερο. Σε ένα Δήμο με απαιτήσεις και μεγάλη ιστορία, όπως είναι η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και η Εκάλη, χρειάζονται νέες ιδέες και φιλόδοξοι άνθρωποι προκειμένου να πετύχουν ένα καλύτερο «αύριο».

Αλλά ας αφήσουμε τον ίδιο να μας τα πει, στη συνέντευξη που μας έδωσε:

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς είναι αυτός που θα κάνει την Κηφισιά Great Again

-Ποια είναι η πιο αστεία στιγμή που βιώσατε κατά την προεκλογική σας εκστρατεία;

Ολόκληρη η προεκλογική περίοδος, από την έναρξη της μέχρι και τώρα που βρισκόμαστε στη τελική ευθεία για τη κάλπη της 8ης Οκτωβρίου, ήταν γεμάτη με στιγμές κατά τις οποίες  δύσκολα μπορούσα να παραμείνω σοβαρός. Δεν είναι εύκολο να απομονώσω μία, όμως μπορώ να πω πως τα περισσότερα  αστεία στιγμιότυπα έχουν συμβεί στις λαϊκές αγορές. 

-Ανάβαση στον Όλυμπο, kite surf, τρέξιμο, πεζοπορία, είναι μερικές από τις ενασχολήσεις σας πέραν της πολιτικής. Λείπει το αθλητικό στοιχείο από την Κηφισιά;

Παρόλο που οι αθλητικές δραστηριότητες είναι διαδεδομένες  στην Κηφισιά, τη  Νέα Ερυθραία  και την Εκάλη δυστυχώς ο Δήμος έχει παραμελήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις ούτε όμως προβαίνει στη δημιουργία νέων. Είναι επόμενο λοιπόν οι πολίτες να το ζητούν.  Στον ελεύθερο μου χρόνο προσπαθώ να γυμνάζομαι και είμαι λάτρης της αδρεναλίνης αλλά και όλων των outdoor αθλητικών εμπειριών. Οραματιζόμαστε να κάνουμε την Κηφισιά σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό και είμαι πεπεισμένος πως υπάρχουν και οι δυνατότητες αλλά και οι ενδιαφερόμενοι που θα στηρίξουν τις οποίες μας πρωτοβουλίες.

-Υπάρχει ένα τραγούδι που σας αρέσει να ακούτε συχνά ή που να ταιριάζει στην προεκλογική περίοδο;

Ωραία ερώτηση αλλά δύσκολη απάντηση. Ένα τραγούδι που είναι στην καθημερινή μου playlist είναι το “Another love” του Tom Odell. Οι στίχοι και η μουσική του μου δίνουν  επιπλέον ώθηση και ενέργεια για να συνεχίσω την απαιτητική καθημερινότητα της προεκλογικής περιόδου. Αν η προεκλογική περίοδος ήταν τραγούδι θα ήταν το “Don't stop me now” των Queen. Θεωρώ πως ταιριάζει στην ορμή της ομάδας μας “ΝΑΙ - Για το Δήμο μας” αλλά και στη διάθεσή μας να αλλάξουμε σελίδα στην Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη.

nai logo

-Αν δεν δραστηριοποιούσασταν άμεσα στο χώρο της πολιτικής, ποια θα θέλατε να είναι η επαγγελματική σας πορεία;

Δεδομένου ότι έχω κάνει σπουδές που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη διαχείρισή του θα ήθελα να εργάζομαι σε μια ΜΚΟ, η οποία θα σχεδίαζε πολιτικές για τον περιορισμό του φαινομένου της κλιματικής κρίσης. Είμαι έντονα ευαισθητοποιημένος σε θέματα πράσινης ανάπτυξης, βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης γι’ αυτό και θέλω να παροτρύνω τους συνδημότες μου να υιοθετήσουν συμπεριφορές πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

-Τι συμβολίζει για εσάς το όνομα του συνδυασμού σας;

Επιλέξαμε το όνομα «ΝΑΙ» με το σκεπτικό πως τα τρία αυτά γράμματα θα αποτυπώνουν τις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας: την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη. Για εμένα προσωπικά το «ΝΑΙ» συμβολίζει την αλλαγή που έχει ανάγκη ο Δήμος μας. Το “ΝΑΙ” που πρέπει να πούμε σε έναν καθαρό Δήμο, σε έναν πράσινο Δήμο, σε έναν ασφαλή, έξυπνο και σύγχρονο  πυλώνα πολιτισμού. Το “ΝΑΙ” σε έναν Δήμο που θα προοδεύει και δεν θα είναι ουραγός των εξελίξεων. Που θα αποτελεί καλή πρακτική για άλλους Δήμους της χώρας και όχι παράδειγμα προς αποφυγήν, όπως είναι σήμερα. Το όραμα και οι στόχοι μας εσωκλείονται στο όνομα που επιλέξαμε για το συνδυασμό μας. Την ίδια στιγμή, στο «ΝΑΙ» αποτυπώνεται και η πολυσυλλεκτικότητα της προσπάθειας που γίνεται, ώστε ο Δήμος μας να επανακτήσει την αίγλη που είχε κάποτε. Ο συνδυασμός μας στελεχώνεται από άτομα με διαφορετικά ακαδημαϊκά, πολιτικά και επαγγελματικά υπόβαθρα γι’ αυτό και πιστεύουμε πως ναι, χρειαζόμαστε την πολυφωνία για  να αλλάξουμε ριζικά το Δήμο μας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved