Fabio Augusto Helloween στο Ratpack: Όταν γλίτωσαν την ηλεκτροπληξία στο παρά πέντε

Οι θρυλικοί Helloween επιστρέφουν στην Αθήνα με σκοπό να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά το ίδιο περιμένουν και από τους Έλληνες φαν, δηλώνει ο ντράμερ του συγκροτήματος στο Ratpack.

Οι Helloween επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από -αρκετό- καιρό, έτοιμοι να «ισοπεδώσουν» την Πλατεία Νερού και το stage του Release Athens στις 17 Ιουνίου. Αυτό τουλάχιστον καταλάβαμε εμείς από την κουβέντα που είχαμε με τον γεμάτο ενέργεια αλλά και άγριες διαθέσης, ντράμερ της power metal μπάντας, Ντάνιελ Λέμπλε!

Ο Ντάνιελ μάς μίλησε για το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας, μοιράστηκε τη σχέση των Helloween με την Ελλάδα και τους Έλληνες φαν, μάς αποκάλυψε το πιο τρελό πράγμα που έχουν πει για εκείνους και θυμήθηκε την πιο δύσκολη στιγμή που έχουν ζήσει ποτέ σε συναυλία. 

Nτάνιελ, ποια η σύνδεση των Helloween με την Ελλάδα και τους Έλληνες φαν;

Έχω βρέθει πολλές φορές στην Ελλάδα τόσο με τους Helloween αλλά και για διακοπές, είναι καταπληκτικά! Οι περιοδείες στην Ευρώπη είναι πάντα απολαυστικές, από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, μέχρι τις σκανδιναβικές χώρες, όλες έχουν κάτι το ιδιαίτερο και διαφορετικό να δώσουν σε εμάς και αυτό πάντα μας αρέσει.

Επιστρέφετε στην Ελλάδα μετά από σχεδόν 10 χρόνια. Ποιες οι αναμνήσεις σου από την χώρα;

Θυμάμαι έντονα μια φορά, ήταν πριν από τη συναυλία και είχαμε πάρει ένα ταξί με τον τραγουδιστή μας τον Άντι. Πήγαμε στην Ακρόπολη και καθίσαμε να φάμε σε ένα μαγευτικό εστιατόριο. Η θέα μας άφησε άφωνους, η ατμόσφαιρα, οι άνθρωποι ήταν υπέροχοι. Είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μας αλλά θυμάμαι πόσο απολαύσαμε εκείνη τη φορά, ήμασταν πολύ τυχεροί που ζήσαμε εκείνο το δείπνο κάτω από την Ακρόπολη.

Οι Έλληνες φαν είναι τόσο παθιασμένοι, τόσο εκδηλωτικοί, με την καλύτερη διάθεση και πάντα μας την μεταδίδουν. Το εκτιμούμε πολύ αυτό ως καλλιτέχνες και για αυτό ανυπομονούμε να βρεθούμε και πάλι κοντά τους και να τους συναντήσουμε.

Στο Release Athens, στις 17 Ιουνίου!

Ναι! Δίπλα στη θάλασσα, θα είναι μαγικά! Δεν φαντάζεσαι πόσο το περιμένουμε.

Ποιος είναι ο στόχος ή συγκεκριμένη σκέψη που κάνετε όταν ανεβαίνετε στο stage;

Εγώ είμαι στα ντραμς και πάντα ο στόχος μου είναι να παρουσιάσω τα τραγούδια όσο καλύτερα μπορώ, να δώσω πάθος και να ξεσηκώσω το κοινό. Πρώτα παίζω για τον εαυτό μου, μετά για την ίδια τη μουσική, γιατί η μουσική των Helloween είναι τέτοια που πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε συναυλία! Για τους φαν που έρχονται να μας ακούσουν και οι οποίοι πληρώνουν ένα σωρό λεφτά για να μας δουν, το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για τους ευχαριστήσω για αυτό, είναι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου από τη στιγμή που πατάω το πόδι μου στο stage. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλα τα μέλη της μπάντας και το λέω με σιγουριά αυτό.

Είσαι τύπος της σκηνής ή του στούντιο;

Πρώτα από όλα είμαι μέλος μπάντας. Ναι, το στούντιο θέλει πολλή και σκληρή δουλειά από την άλλη, το να είσαι στο δρόμο έχει και αυτό τη δυσκολία του. Εξαρτάται από την περίοδο και τη συνθήκη. Προτιμώ μια ισορροπία και για τα δύο.

Ποιο είναι το αποτύπωμα των Helloween στη metal μουσική μέχρι σήμερα;

Ελπίζω ότι εμπνέουμε ακόμα και τους νεότερους, φαν και μουσικούς. Στις συναυλίες μας μπορείς να δεις τρεις γενιές θαυμαστών και αυτό λέει πολλά και φυσικά νιώθουμε ικανοποιημένοι για αυτό. Βλέπεις παππούδες, γιους, εγγόνια... Οπότε, λέμε κάτι σε κάθε γενιά. Και για αυτό προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Φυσικά δεν είναι όλα παραδεισένια, απαιτεί πολλή δουλειά, θυσίες, αγώνα, αλλά σου δίνει χαρά. Είναι η ζωή μας. Η μουσική μας ενώνει και αυτό προσπαθώ να δώσω στον κόσμο να καταλάβει μέσα από τα social media, τις συνεντεύξεις, πάνω στη σκηνή με τη μουσική μας. Πιστεύω ότι κάτι κάνουμε καλά και θα συνεχίσουμε γιατί ποτέ δεν είναι αρκετό.

Ποια είναι η κινητήρια δύναμη των Helloween όλα αυτά τα χρόνια;

Είμαστε τόσο παθιασμένοι και αφοσιωμένοι στη μουσική μας, ώστε να δημιουργούμε νέα μουσική, να παίζουμε, να βρισκόμαστε μαζί, αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε. Είναι οι συναυλίες, είναι τα ντραμς για εμένα, παίζω καθημερινά. Οι Helloween θέλουν να είναι μαζί και να παίζουν μουσική.

Πες μου για το τελευταίο σας άλμπουμ με τίτλο «Helloween». Το να δίνετε σε ένα άλμπουμ το όνομα της μπάντας είναι σαν να σηματοδοτεί μια νέα εποχή, ένα νέο ξεκίνημα.

Ακριβώς, χαίρομαι που έπιασες το πραγματικό νόημα! Αυτό ακριβώς σημαίνει για εμάς το νέο μας άλμπουμ. Είναι κάτι σαν reunion, σαν μια αρχή για κάτι διαφορετικό και νέο, για αυτό είπαμε να το ονομάσουμε έτσι. Είχαμε ένα ομώνυμο EP στο παρελθόν, αλλά άλμπουμ με όνομα του γκρουπ είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούμε. Πιστεύω ότι τα τραγούδια είναι τρομερά και χαίρομαι που του δώσαμε απλά το όνομά μας. 

Ωστόσο, ξέρω ότι έχετε και νέο υλικό για επόμενο άλμπουμ.

(γέλια) Ναι, έχουμε κάτι για το μέλλον, δουλεύουμε πάνω σε νέο υλικό αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο και ανακοινώσιμο. Έχουμε γράψει τραγούδια, παίζουμε, λέμε νέες ιδέες, ναι υπάρχουν σχέδια αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα κυκλοφορήσει κάτι καινούριο. Δεν έχω τίποτα σίγουρο να σου πω ακόμα.

Μπορείς να μου περιγράψεις τη διαδικασία δημιουργίας ενός άλμπουμ; Αποφασίζετε όλοι μαζί για τα τραγούδια;

Ξεκινάμε με συναντήσεις, συζητάμε τα τραγούδια, λέμε ιδέες και γνώμες, ακούμε τα τραγούδια, παίζουμε, κάνουμε διορθώσεις, διαλέγουμε τα κομμάτια, και κουβεντιάζουμε για το προς τα πού θέλουμε να πάμε. Ακούμε ξανά τα demos, εγώ παίζω τα ντραμς, μετά αρχίζουμε να ηχογραφούμε. Είναι μια μακρά διαδικασία. Ακούγεται εύκολη η δημιουργία ενός άλμπουμ, ότι είναι κάτι από του στιλ διαλέγουμε, παίζουμε, ηχογραφούμε και βγαίνει, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι, πίστεψέ με!

Ποιο είναι το πιο τρελό ή παράξενο πράγμα που έχετε ακούσει για την μπάντα;

Πολλά, πολύ πρόσφατα μας είπαν γκέι. Απίστευτο! Επειδή βγαίναμε, κάναμε πλάκα, αγκαλιαζόμασταν, βγαίναμε φωτογραφίες μαζί. Και μας ρώτησαν αν είμαστε γκέι! Μείναμε έκπληκτοι! Επειδή βγαίνουμε μια φωτογραφία που περνάμε καλά μαζί κλπ. Ήταν αστείο αλλά και περίεργο. Δεν θέλουμε να προσβάλλουμε κανέναν, αλλά όχι δεν είμαστε γκέι.

Ποια ήταν η πιο περίεργη ή δύσκολη συναυλία που δώσατε;

Συνέβη πρόσφατα στη Βραζιλία. Ήταν ένα μικρό open air, και έβρεχε «καρέκλες»! Δεν φαντάζεσαι! Έσταζε η οροφή από πάνω μας, δεν μπορούσαμε να παίξουμε, να δούμε καν μπροστά μας! Έπρεπε να ακυρωθεί! Όλοι ήμασταν αγχωμένοι γιατί υπήρχαν καλώδια, φώτα, ηλεκτρικό ρεύμα, ενισχυτές, θα μπορούσε να γίνει κάτι πολύ κακό, να πάθουμε ηλεκτροπληξία! Δεν είναι καλή ιδέα να παίζεις σε ανοιχτή συναυλία όταν βρέχει και μάλιστα να μην υπάρχει καμία προστασία, κινδυνεύει η ζωή σου. Προσπάθησα πάρα πολύ να καλύψω τα ντραμς όπως και όλο τον εξοπλισμό, όπου υπήρχε ρεύμα, αλλά και πάλι δεν έφτανε. Παντού υπήρχε μέταλλο, νερό και ρεύμα! Φαντάζεσαι λοιπόν. Από καθαρή τύχη δεν πάθαμε ηλεκτροπληξία. Ήταν σαν να κάθεσαι κάτω από το ντους και να παίζεις ντραμς. Είπα στα παιδιά να κόψουν τραγούδια από το setlist για να τελειώνουμε γρήγορα, μήπως και τη γλιτώσουμε... Δεν μας έχει συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ ξανά!

Τι θα παίξετε στην Αθήνα;

Εγώ αποφάσισα να παίξω ντραμς (γέλια)! Έχουμε φτιάξει ένα ωραία setlist που θα ικανοποιήσει κι εμάς και φυσικά τους φαν. Θα περάσετε πολύ καλά! Και ξέρεις είναι πρόκληση να φτιάξεις ένα setlist που θα έχει μια ισορροπία, δηλαδή τραγούδια που θέλει να παίξει το συγκρότημα αλλά και αυτά που θέλουν να ακούσουν οι θαυμαστές. Δεν είναι πάντα εύκολη δουλειά. Παλιά, νέα τραγούδια, κομμάτια που πρέπει είναι φωνητικά άρτια, όλα. Υπάρχουν δεκάδες τραγούδια που θα θέλαμε να βάλουμε μέσα, αλλά τότε θα έπρεπε να παίζουμε 5 ώρες σε κάθε συναυλία, πράγμα που φυσικά δεν γίνεται όπως καταλαβαίνεις. Έτσι πρέπει να βρεις μια λύση για να είναι όλοι χαρούμενοι, και στην προκειμένη περίπτωση οι Έλληνες φίλοι μας, που έχουν να μας δουν τόσα χρόνια. Θέλουμε να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Κλείνοντας θέλω να σου ζητήσω να στείλεις ένα μήνυμα στους Έλληνες φαν των Helloween.

Όλοι εσείς manic Helloween φαν από την Ελλάδα, ερχόμαστε επιτέλους ξανά φέτος τον Ιούνιο και ελπίζουμε να απολαύσετε αυτή τη συναυλία τόσο πολύ όσο εμείς. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας αλλά το ίδιο περιμένουμε κι εμείς από εσάς! Να γιορτάσουμε, να διασκεδάσουμε, να περάσουμε καλά! Mέχρι τότε, μείνετε ασφαλείς, υγιείς, και απολαύστε τη ζωή. Αγοράστε το νέο μας άλμπουμ, αγοράστε -οπωσδήποτε- εισιτήρια για τη συναυλία, κάντε ό,τι πρέπει και θα τα πούμε στο Release Festival στις 27 Ιουνίου. Και... Τζωρτζίνα, σε εσένα έχω να πω ότι σε ευχαριστώ που με ανέχτηκες τόση ώρα! (γέλια)




©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved