Μία βόλτα στο ψυχεδελικό σύμπαν της Kianna

Μία συζήτηση με την ανερχόμενη pop τραγουδίστρια που σε λίγα χρόνια όλοι θα μιλούν για εκείνη.

Πράσινο, νερό, άγρια φύση και πλάσματα με καθαρή ψυχή που λάμπουν μέσα και έξω. Κάπως έτσι φαντάζεται το ψυχεδελικό της σύμπαν η Kianna. H Κωνσταντίνα Ζέρβα είναι η ανερχόμενη καλλιτέχνιδα που σύντομα θα μιλούν όλοι για εκείνη. Δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της έξω από τον κόσμο της μουσικής. Κάθε φορά που τραγουδάει αισθάνεται σαν να πετάει. Σαν ν’ αποκτά φτερά και χρώματα. Σαν να πρωταγωνιστεί στο Avatar του James Cameron.

Η Kianna μίλησε στο Ratpack.gr αναφορικά με το όνειρό της να κατακτήσει την Eurovision, τη μουσική βιομηχανία της χώρας, το μεγαλύτερό της φόβο, το τι την γοητεύει και τι την ξενερώνει σ’ έναν άντρα, την αγάπη της για τη μαγειρική, την εμμονή με τα social media και την ημέρα που τη μάγεψε ο Σάκης Ρουβάς.

Πριν ξεκινήσεις, ρίξε και ματιά στη συνέντευξή μας με τον Ηλία Μπόγδανο.

-Έχεις πτυχίο σε δημοσιογραφία και έχεις τελειώσει δραματική σχολή. Γιατί σε κέρδισε το τραγούδι;

Το τραγούδι είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Η μουσική, οι νότες, οι μελωδικές γραμμές έχουν ζωή, κίνηση και ρυθμό. Κάθε φορά που τραγουδάω νιώθω σαν να πετάω! Είναι ένα συναίσθημα που δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Μου αρέσει η δημοσιογραφία και χαίρομαι που σπούδασα, έμαθα τόσο χρήσιμα πράγματα και άνοιξα το μυαλό μου και τον τρόπο με τον οποίο βλέπω τον κόσμο, όμως η καρδιά μου ανήκει ολοκληρωτικά στην μουσική.

-Πώς φαντάζεσαι το δικό σου ψυχεδελικό σύμπαν;

Παρά πολύ ωραία ερώτηση. Το δικό μου ψυχεδελικό σύμπαν θα είχε κάτι από το Avatar του James Cameron! Θα είχε σίγουρα πολύ πράσινο και πολύ νερό, άγρια φύση και πλάσματα με καθαρή ψυχή που λάμπουν μέσα και έξω glitter, παντού πολλά φτερά και χρώματα.

 

 

-Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος;

Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι η μοναξιά. Η μουσική είναι ένας δρόμος που οδηγεί στο φως και στην επικοινωνία με τον εαυτό σου και με τους άλλους κι έτσι δεν νιώθεις μοναξιά. Και ακόμα κι αν την αισθανθείς, δεν τη φοβάσαι όταν συνοδεύεται από μουσική, ένα τραγούδι, μια φωνή που σε ταξιδεύει. Μπορείς έτσι να πας όπου θέλεις με το μυαλό σου και να συναντήσεις όποιον θες.

-Αν με καλούσες στο σπίτι σου, τι είναι αυτό που θα έδειχνες με περηφάνεια και τι είναι αυτό που θα έκρυβες όπως όπως;

Σίγουρα θα έκρυβα την ντουλάπα μου και τα πεταμένα ρούχα από δω και από κει. Λίγος χρόνος για τάξη, πολλή δουλειά και πολλά ρούχα. Θα έδειχνα σίγουρα με περηφάνεια την μαγειρική μου, γιατί όταν έχω καλεσμένους θα μαγειρέψω εγώ και μάλιστα με πολλή χαρά.

 

image0 1

 

-Αν έπρεπε να επιλέξεις ανάμεσα σε καριέρα στο εξωτερικό ή να κερδίσεις την Eurovision, ποιο θα ήταν και γιατί;

Δύσκολη ερώτηση. Εξαρτάται αν η καριέρα στο εξωτερικό θα ήταν όντως καριέρα στο εξωτερικό και με μεγάλη απήχηση. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι καλλιτέχνες που θέλουν να πάρουν μέρος τον διαγωνισμό της Eurovision έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους μια καριέρα στο εξωτερικό. Θα επέλεγα μάλλον και τα δύο, πρώτα το ένα μετά το άλλο γιατί σίγουρα συνδέονται. Και μπορεί η Eurovision να σε οδηγήσει εκεί, αλλά αν μιλάμε για την πρωτιά κιόλας, δεν θα μπορούσα να αντισταθώ.

-Τι είναι αυτό που σ’ ευχαριστεί να κάνεις περισσότερο στον ελεύθερό σου χρόνο;

Στον ελεύθερο μου χρόνο μαγειρεύω -με χαλαρώνει πολύ- πάω γυμναστήριο ή βλέπω ταινίες. Και καλώ φίλους στο σπίτι -αυτό με γεμίζει πολύ. Μια πιο φυσιολογική ζωή σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Το έχω ανάγκη. Επίσης μιλάω  στο τηλέφωνο με φίλες και ακούω τα προβλήματα τους. Τους κάνω Life-Coaching.

-Τι είναι αυτό που σε γοητεύει και τι είναι αυτό που σε ξενερώνει σ’ έναν άντρα;

Δίνω μεγάλη σημασία στον τρόπο που μιλάει ένας άνδρας σε συνεργάτες και φίλους του. Μου είναι πολύ ελκυστικό να είναι ευγενικός και να υπολογίζει τους άλλους. Όπως επίσης να έχει το πρόγραμμα του και τη ζωή του σε τάξη, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω του. Αυτό που δεν μου αρέσει ειναι να κρίνει χωρίς να ξέρει και χωρίς να ψάχνει για να μάθει πριν βγάλει κάποιο συμπέρασμα για κάποιον. Από εξωτερικά χαρακτηριστικά, δεν έχω στάνταρ τρόπο που επιλέγω. Είναι να μου γίνει το κλικ.

 

 

-Ποια είναι η ένοχη απόλαυσή σου;

Έχω πολλές ενοχές απολαύσεις, κυρίως τις σοκολάτες και τα πατατάκια που τα τρώω μόνη μου στο σπίτι, χωρίς να το ξέρει κανείς -που δηλαδή το ξέρουν όσοι με γνωρίζουν καλά. Επίσης το να χορεύω μπροστά από τον καθρέφτη και να κάνω χορευτικά των αγαπημένων μου 90s τραγουδιών.

-Ποια είναι η συμβουλή που θα έδινες σ’ έναν άντρα για ένα ιδανικό ραντεβού;

Πριν με καλέσει για ραντεβού να έχει ακούσει και δει όλα τα τραγούδια μου. Δεν το λέω για πλάκα, ισχύει αυτό. Και το ιδανικό ραντεβού για εμένα είναι σίγουρα ραντεβού για φαγητό. Καταλαβαίνω πολλά ακόμα και από το τι θα παραγγείλει.

 

image1 1

 

-Πιστεύεις ότι η μουσική βιομηχανία της χώρας μας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και τα θέλω σου;

Η μουσική βιομηχανία της χώρας μας έχει αλλάξει πολύ. Δεν ξέρω αν είναι προς το καλύτερο ή το χειρότερο, θα έλεγα απλώς προς το διαφορετικό και πρέπει να προσαρμοζόμαστε αν θέλουμε να υπάρχουμε και να δουλεύουμε. Πιστεύω πως αυτό έχει να κάνει με εσένα τον καλλιτέχνη. Δεν υπάρχουν θέλω που δεν μπορούν να γίνουν, ούτε ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν αν εσύ το θέλεις πολύ.

-Αν ναυαγούσες σ’ ένα νησί, ποια είναι τα 3 πράγματα που θα ήθελες να έχεις μαζί σου

Κρέμα προσώπου οπωσδήποτε. Μια τσάντα γεμάτη πατατάκια και σοκολάτες, όπως είπα παραπάνω, μέχρι να σκεφτώ τι θα κάνω και ένα ηχείο για μουσική.

 

image2 1

 

-Έχεις συναντήσει ποτέ κάποιον καλλιτέχνη και να πεις ότι είναι «σταρ»; Δηλαδή να τον ακολουθεί αυτή η μαγεία

Ναι, έχω συναντήσει αρκετούς καλλιτέχνες με αυτή την μαγεία, υπάρχουν. Δε θα ξεχάσω όμως μια πολύ συγκεκριμένη φορά που βγήκα από ένα ραντεβού στον ΩΡΛ και είδα απ’έξω τον Σάκη Ρουβά. Ήταν το επόμενο ραντεβού, με χαιρέτησε κι ακόμα δεν έχω συνέλθει.

-Σε ξενερώνει όταν ο σύντροφος ή οι φίλοι σου ασχολούνται συνέχεια με τα social media;

Εδώ θα κλείσουν σπίτια μάλλον. Η μόνη στην παρέα που καίγεται με αυτά, όπως καταλαβαίνεις είμαι εγώ, οπότε αυτή η ερώτηση πρέπει να γίνει μάλλον στους δικούς μου ανθρώπους. Είναι πάντως πολύ κακή συνήθεια και θα ήθελα να τη φτιάξω, γιατί λόγω δουλειάς μου τρώει αρκετή ενέργεια από άλλα πράγματα που έχω εξίσου ή περισσότερη ανάγκη.

Credits

Photos: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Styling: ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Make Up & Hair: ΕΛΕΝΑ ΝΤΕΝΤΗ

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved