5 tattoo artists σε βοηθούν να διαλέξεις το επόμενο tattoo σου

Με αφορμή το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου που μας φέρνει το 6ο Tattoo Expo, συναντήσαμε, φωτογραφίσαμε και μας μίλησαν 5 από τους tattoo artists που συμμετέχουν.

136 SHARES

Επιμέλεια: Βασίλης Κουρουμιχάκης

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

«Τι τατουάζ να χτυπήσω;» μια ερώτηση που μπορεί να είναι ειλικρινής και εκνευριστική ταυτόχρονα. Μια ερώτηση που γίνεται χιλιάδες φορές μέσα στο μυαλό οποιοδήποτε ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο του ή το 23ο τατουάζ και μερικές δεκάδες φορές ακόμα φωναχτά. Από τη στιγμή που η τέχνη της δερματοστιξίας βγήκε από το περιθώριο, το να χτυπήσεις κάτι απέκτησε χαρακτηριστικά μαζικής κουλτούρας, όπως οι έφηβοι που θέλουν να έχουν το ίδιο t shirt μπάντας για να νιώθουν μέρος της φάσης. 

Επειδή όμως το τατουάζ δεν είναι t shirt για να το βγάλεις όταν πήξει το μυαλό σου και κατασταλάξεις αισθητικά, υπάρχει ανάγκη από ένα ιδιότυπο brainstorming. Σε αυτό κύριος συμμετέχων είσαι εσύ, με την προσθήκη των φίλων και φυσικά των ειδικών να είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Τους φίλους σου τους έχεις, τις σκέψεις σου τις έχεις στο μυαλό, άρα το μόνο που λείπει είναι το input του ειδικού, για το οποίο φρόντισε το Ratpack. 

Τα tattoo conventions και expos είναι οι καλύτερες ευκαιρίες για brainstorming. Είναι μια χρυσή ευκαιρία να δεις μαζεμένους tattoo artists εγνωσμένης αξίας, να συγκρίνεις, να πάρεις ιδέες και γιατί όχι, να χτυπήσεις επιτόπου το σχέδιο που που σου έκανε κάτι. Γι’αυτό λίγες μέρες πριν το 6o Tattoo Expo βρεθήκαμε με 5 tattoo artists οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε αυτό και μας μίλησαν για το στυλ τους, τα σχέδια που θα ήθελαν να κάνουν και μια συμβουλή για τους rookies του «αθλήματος» που όλο λένε να «χτυπήσουν» κάτι και κάτι τους κρατάει πίσω.  


Ο China από το Darkside Tattoo Society

Ο Γιώργος είναι περισσότερο γνωστός ως China και θα τον βρει κανείς στο Darkside Tattoo Society. Του αρέσει η λεπτοδουλειά του fine line, όπως επίσης το blackwork, αλλά και το lettering. Αυτό το τριήμερο είναι μια καλή ευκαιρία να κάνει ένα φίδι σε όποιον το σκέφτεται. Είναι ένα σχέδιο που του αρέσει όπως αγκαλιάζει το σώμα ή σημεία του λόγω του flow. Η συμβουλή θα που θα έδινε σε έναν πρωτάρη είναι να το συζητήσει αρκετά με τον tattoo artist που έχει βρει για να τον βοηθήσει και ίδιος στο να κατατοπιστεί. 


H Zoemi από το Eternal Mark Studio 


H Zoemi, κατά κόσμο Ζωή, έχει βρει το στυλ της στο neotraditional, ειδικά στη χρωματιστή του εκδοχή. Δουλεύει στο Eternal Mark Tattoo Studio και είναι στον χώρο του τατουάζ εδώ και 4 χρόνια. Η μπαμπούσκα είναι ένα κλασικό σχέδιο που θα ήθελε να κάνει σε κάποιον τις μέρες του Expo, κυρίως για τον συμβολισμό που έχει σαν σχέδιο για την οικογένεια. Πιστεύει πως δεν χρειάζεται πάρα πολλή σκέψη για να κάνεις το πρώτο σου tattoo, αρκεί ένα σχέδιο να στροβιλίζεται στο μυαλό σου για αρκετό καιρό. Αν σκέφτεσαι συνέχεια διαφορετικά σχέδια, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις αυτό που θα σου «σκαλώσει» για λίγο περισσότερο καιρό.

H Last Hope από το The Gutter 

Τα τελευταία 10 χρόνια η Ελπίδα είναι ευρύτερα γνωστή ως η Last Hope και εργάζεται στο The Gutter. Η ειδικότητά της είναι το γεωμετρικό dotwork, αν και τώρα τελευταία αγάπησε εξίσου και τα fine λουλούδια με fine line γραμμές. Στο Tattoo Expo θα ήθελε να κάνει ένα δικό της γεωμετρικό dotwork στο πόδι και πιο συγκεκριμένα στο καλάμι. Σε όποιον αναζητά συμβουλή για το πρώτο του «χτύπημα» προτείνει να αποφασίσει πρώτα το στυλ τατουάζ που του αρέσει και μετά να διαλέξει artist. 


Ο Γιάννης από το Dr Pepper 


Πίσω από τον Dr Pepper και το ομώνυμο tattoo studio κρύβεται ο Γιάννης. Επί 22 συναπτά έτη είναι ταγμένος στη δερματοστιξία και η κλίση του είναι το ρεαλιστικό black & grey. Σε ένα ιδανικό τριήμερο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ θα ήθελε να πιάσει τον κολλητό του τον Κυριάκο και να του κάνει ένα «κοστούμι» από την κορφή μέχρι τα νύχια επί τρεις μέρες. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος πριν το πρώτο του τατού, είναι να καταλήξει στο στυλ που του ταιριάζει και μετά να περιορίσει την αναζήτησή του στους artists.

O Λάζαρος από το Ritual Tattoo


Με πείρα 10 χρόνων, κυρίως στο ρεαλιστικό black & grey, o Λάζαρος ή Lazaros Brone βρίσκεται στο Ritual Tattoo και δίνει έμφαση στο black του black 7 grey. Τις μέρες του Tattoo Expo θα ήθελε να έχει την ευκαιρία να κάνει ένα κρανίο ή κάποιο πορτρέτο στο στυλ του. 

Να κλείσουν τα αυτιά τους, είναι η μοναδική συμβουλή που έχει να δώσει. Το σχέδιο που θα κάνουν, ειδικά αν είναι το πρώτο, να αρέσει πρώτα και κύρια στους ίδιους και να μην επηρεάζονται από άλλους. 

To Athens Tattoo Expo περιμένει όλους τους φίλους του τατουάζ στις 28, 29 και 30 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.

136 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved