World Class Global Finals 2022: Ο Ιωσήφ Ζααλούκ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανος

Ο μεγαλύτερος θεσμός στο παγκόσμιο bartending, το World Class 2022, ολοκληρώθηκε στο Σίδνεϊ σε ένα κλίμα γιορτής, δημιουργικότητας αλλά και υπέροχων γεύσεων. Ο Adrián Michalčík από τη Νορβηγία κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτητικές δοκιμασίες και κέρδισε τον τίτλο του World Class Global Bartender of the Year 2022. 

Αξίζει φυσικά να αναφέρουμε πως ο μεγάλος νικητής του ελληνικού World Class, Ιωσήφ Ζααλούκ, έδωσε μία εξαιρετική παρουσία, αντάξια του επιπέδου του ελληνικού bartending, δείχνοντας πως η χώρα μας, έχει κάθε λόγο να δίνει το παρόν στους μεγάλους παγκόσμιους διαγωνισμούς χάρη στο υψηλό επίπεδο γνώσεων και δημιουργικότητας των συμμετεχόντων. Και αυτό, ο Ιωσήφ Ζααλούκ, το κατάφερε -και με το παραπάνω.

Φυσικά, δεν παύει να είναι ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2022 που βίωσε από κοντά τις δοκιμασίες και έζησε τον «πυρετό» του Global World Class, έχοντας το προνόμιο και την τύχη να διαγωνιστεί με τους πιο δημιουργικούς bartenders σε όλο τον κόσμο. Ο Ιωσήφ, λοιπόν, μοιράστηκε μαζί μας τις εντυπώσεις του, σε μία συνέντευξη που αξίζει σίγουρα λίγο από τον χρόνο σου.

 

Untitled23

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Έλληνα World Class Bartender of the Year 2022, Ιωσήφ Ζααλούκ στο Ratpack.gr

Ήταν ο παγκόσμιος τελικός του World Class τόσο κολοσσιαίο και φαντασμαγορικό event, όπως το φανταζόμαστε όλοι οι υπόλοιποι;

Ήταν όντως όπως τον φανταζόμαστε όλοι! Ένα τεράστιο, πολύ καλά οργανωμένο event που «έτρεχε» ταυτόχρονα με το World Class Cocktail Festival του Σίδνεϊ. Pop up bars και guest shifts από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου μας στα καλύτερα μαγαζιά της χώρας. Μία εντυπωσιακή εμπειρία!

Πόσο σημαντικό ήταν για σένα το να διαγωνιστείς σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα, σε έναν διαγωνισμό-ορόσημο;

Νιώθω τυχερός, αλλά και περήφανος που κατάφερα να διαγωνιστώ στον παγκόσμιο τελικό του World Class, σε αυτό το επίπεδο ανάμεσα σε τόσους ταλαντούχους ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό θεωρώ ένα τέτοιο κατόρθωμα.

Είχες τον χρόνο να συνομιλήσεις με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους; Πώς σου φάνηκε το επίπεδο των γνώσεων τους γύρω από τα cocktails;

Σε έναν τέτοιο διαγωνισμό παγκόσμιας κλίμακας, διαγωνίζεσαι μεταξύ ανθρώπων κορυφαίων στο είδος τους. Το επίπεδο γνώσεων ήταν πολύ υψηλό από όλα τα παιδιά, ενώ ήταν πολύ ενδιαφέρον το να βλέπεις το πώς προσεγγίζει τις παρασκευές cocktails ο καθένας.

 

Untitled34

 

Ποιο είναι το πιο απαιτητικό στοιχείο για έναν υποψήφιο στον διαγωνισμό World Class;

Ο διαγωνιζόμενος καλείται να αποδίδει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Οπότε, το στοιχείο που απαραίτητα πρέπει να κατέχει όποιος θέλει να λάβει μέρος σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, είναι για εμένα η ψυχική δύναμη και η προετοιμασία. 

Είδαμε σε έναν ακόμα τελικό World Class, ιδιαίτερα εντυπωσιακές και απαιτητικές δοκιμασίες. Ποιο από τα challenges σου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον; 

Όντως όλες οι δοκιμασίες ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές, αλλά αυτή που ξεχώρισα ήταν η δοκιμασία Pour Amor, με τη Don Julio Tequila, στην οποία έπρεπε να δημιουργήσουμε τρία cocktails σε μόλις 6’. 

Για ποιο από τα κοκτέιλ που ετοίμασες στον διαγωνισμό θα έλεγες ότι είσαι περισσότερο περήφανος;

Είμαι περήφανος για όλα τα ποτά που δημιούργησα, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω μόνο ένα από αυτά, αυτό θα ήταν το Martini για το Challenge Artisans Twist, με βάση το Tanqueray No. TEN Gin. H ιδέα πίσω από αυτό το Challenge ήταν την δημιουργία ενός Martini με πρώτες ύλες από τον βοτανικό κήπο του Ιπποκράτη, χρησιμοποιώντας ένα σπιτικό vermouth και ένα πορτοκαλί Ασσύρτικο. 

 

Untitled56

 

Ο Νορβηγός Adrián Michalčík είναι ο World Class Global Bartender of the Year 2022. Πώς σου φάνηκε η δουλειά του κατά τις δοκιμασίες; Πιστεύεις ότι κέρδισε επάξια τον τίτλο του νικητή;

Θεωρώ πως ο Adrián κέρδισε επάξια τον τίτλο . Ήταν η δεύτερη φορά για εκείνον που συμμετείχε στον παγκόσμιο τελικό του World Class, κάτι που πιστεύω ότι του έδωσε τα εφόδια για να προετοιμαστεί κατάλληλα. Η συμμετοχή του και η συνολική του παρουσία στο παγκόσμιο σκέλος του διαγωνισμού, είναι πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς που θέλουμε να καταφέρουμε κάτι τόσο σπουδαίο. 

Είσαι ένας bartender που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή στον ελληνικό διαγωνισμό κερδίζοντας και τον τίτλο του Έλληνα World Class Bartender of the Year 2022. Πιστεύεις ότι η εμπειρία σου από το World Class σου έδωσε πράγματα ως επαγγελματία; Και αν ναι, τι κρατάς από όλη την εμπειρία;

Είναι τεράστια τιμή να κερδίζεις έναν τόσο σπουδαίο τίτλο και να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε παγκόσμιο επίπεδο! Είναι αμέτρητα αυτά που κερδίζεις από μία τέτοια εμπειρία, αλλά το σημαντικότερο για εμένα είναι οι σχέσεις που δημιούργησα με ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο του bartending. 

Θα προέτρεπες τα νέα παιδιά να συμμετάσχουν στο ελληνικό World Class και κατόπιν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους και σε παγκόσμιο επίπεδο;

Θα τα παρότρυνα να πάρουν μέρος χωρίς δεύτερη σκέψη! Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σπουδαίους ανθρώπους, να διαγωνιστούν σε απαιτητικά challenges και να αποκομίσουν πολύ σημαντικές εμπειρίες για τη συνέχεια. Είναι μία πολύ όμορφη εμπειρία από την οποία μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις.

Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια; Θα σε δούμε σύντομα πίσω από την μπάρα;

Αν και υπάρχουν πολλές σκέψεις για τα επόμενα βήματα μου, είναι ακόμα νωρίς για να πάρω μια απόφαση. Ωστόσο, ένα από τα προνόμια του να είσαι ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2022, είναι τα guest shifts σε διάφορα μέρη, εντός και εκτός της χώρας…! Επομένως μείνετε συντονισμένοι! 

 

Untitled9

 

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ελλάδα έδειξε για ακόμη μία φορά το υψηλό επίπεδο του bartending που διαθέτει. Θα υπάρχουν πάντα δεκάδες bartenders με φαντασία, γνώσεις και δημιουργικότητα, που είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ιωσήφ και να δοκιμάσουν την τύχη τους πίσω από την μπάρα. Και ο επόμενος διαγωνισμός του World Class τους περιμένει για να τους βοηθήσει σε αυτήν τη δοκιμασία και να τους δώσει την ευκαιρία που ζητούν.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved