ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ Theo Alexander: «Οι πραγματικοί άντρες πληρώνουν τις αδυναμίες των άνανδρων»

Ο Έλληνας ηθοποιός δεν αναγνωρίζει άντρες στα πρόσωπα των βιαστών, αλλά «αντρίκελα» που δεν ωρίμασαν ποτέ.

Είναι μια δύσκολη εποχή για κάθε άντρα εκεί έξω, είτε ζει στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Οι βιασμοί, τα εγκλήματα πάθους, παιδοφιλίας και γενικότερα βίας τον έχουν βάλει στο στο μάτι του κυκλώνα για καθετί αρνητικό ή έγκλημα συμβαίνει στον κόσμο. Στη χώρα μας ακόμα δεν έχουμε ηρεμήσει ακούγοντας ειδεχθή εγκλήματα από άντρες σε βάρος των γυναικών με πιο πρόσφατα τον βιασμό της 32χρονης στα Ανώγεια, τη δολοφονία της 17χρονης στο Περιστέρι ή την υπόθεση παιδοφιλίας του 53χρονου αστυνομικού σε βάρος της 14χρονης μαθήτριας.

 

 

Άλλο άντρες, άλλο αντρίκελα

Ο ηθοποιός Theo Alexander (True Blood, 42 Βαθμοί, Ψέματα) έχει εκφράσει στο παρελθόν την δυσαρέσκεια και την άποψή του για τα αρσενικά που τολμάνε να βιαιοπραγούν απέναντι στις γυναίκες, χαρακτηρίζοντάς τους «αντρίκελα» και «άνανδρους».

«Δεν μπορείς να λέγεσαι άντρας και να χτυπάς γυναίκα. Είναι νόμος. Δεν είσαι άντρας γιατί χρησιμοποιείς τη δύναμή σου απέναντι σε κάποιον αδύναμο. Για να είσαι άντρας δεν φτάνει να γεννιέσαι, πρέπει να γίνεις» έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή του μαζί μας.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ.

Βλέποντας ωστόσο τους άνδρες, τους πραγματικούς άνδρες να δέχονται πυρά εξαιτίας όλων εκείνων των άνανδρων που εκμεταλλεύονται τη φυσική τους δύναμη απέναντι στις γυναίκες θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μιλώντας μας:

 

 

«Υπάρχει ένα ρεύμα απέναντι στην έννοια των ανδρών, το οποίο όμως είναι άδικο, πολύ απλά διότι αυτοί για τους οποίους γίνεται δεν είναι άντρες. Όπως έχω πει στο παρελθόν δεν έγινες ποτέ άντρας γιατί χρησιμοποιείς τη δύναμή σου απέναντι σε κάποιον αδύναμο, λες και του κάνεις bullying. Σαν να χτυπάς ένα παιδί. Αυτοί δεν είναι άντρες. Κάθε φορά που δέχονται επίθεση οι άντρες εξαιτίας εκείνων που δεν είναι άντρες, θυμάμαι ένα απόφθεγμα του Αμερικανού θεολόγου και συγγραφέα James F. Clarke που αναφέρει τα εξής:

"Εμείς που είμαστε δυνατοί πρέπει να υποφέρουμε τις αδυναμίες των αδύναμων.
Η δουλειά του πραγματικού άντρα είναι να προστατεύει όσους δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Να σταθεί ανάμεσα στον τύραννο και τον δούλο, τον καταπιεστή και το θύμα του. Είναι πανομοιότυπο σε όλες τις εποχές με το πνεύμα του ιπποτισμού που οδήγησε τους καλούς ιππότες να περιπλανηθούν αναζητώντας ληστές, γίγαντες και τυραννικούς άρχοντες.
Αυτοί που καταπίεσαν τους φτωχούς και έκλεψαν τα δικαιώματά τους από αβοήθητη γυναίκα και ορφανά. Δεν υπάρχουν βαρόνοι και τύραννοι τώρα, αλλά το πνεύμα της τυραννίας και της σκληρότητας υπάρχει ακόμα. Ο καλός ιππότης σήμερα είναι αυτός που παρέχει βοήθεια σε τυφλούς, κωφάλαλους και τρελούς. Αυτός που υπερασπίζεται τα ζώα από τη σκληρή μεταχείριση, εκείνος που σώζει τα μικρά παιδιά από την κακομεταχείρηση και προστατεύει τα θύματα από τους πάσχοντες αυτού του ψεύτικου ανδρισμού που είναι βάναυσος έως αδύναμος.

Η συμβουλή του παππού του που θα κρατάει για πάντα.

Οι αληθινοί ιππότες σήμερα είναι εκείνοι που οργανώνονται για να αποτρέψουν τη σκληρότητα ή για να επιβάλουν νόμους εναντίον εκείνων που για ένα μικρό κέρδος κάνουν τους άντρες μεθυσμένους. Οι γίγαντες και οι δράκοι σήμερα είναι εκείνες οι σκληρότητες και οι ωμότητες που χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να κακομεταχειρίζονται όσους βρίσκονται στο έλεός τους.
Ο αληθινός ανδρισμός είναι τρυφερός και στοργικός. Ο ψεύτικος ανδρισμός πάλι, είναι ψυχρός και σκληρός, κυνικός και περιφρονητικός.
Οι πιο γενναίες και ηρωικές ψυχές είναι συνήθως οι πιο αγαπησιάρικες. Είναι παραδείγματα, τής ένωσης θάρρους και τρυφερότητας. Τολμηροί σαν λιοντάρια της υπεράσπισης του δικαίου, άνδρες στα σπίτια τους και άνδρες και στην ιδιωτική τους ζωή που έχουν μια γυναικεία ευγένεια.
Ο ψεύτικος ανδρισμός είναι αίσθημα χωρίς συμπάθειες, αγενής, τραχύς και αυταρχικός. Ο αληθινός ανδρισμός είναι εγκρατής. Έχει μέτρο. Ασκεί αυτοέλεγχο. Είναι ικανός για αυταπάρνηση και άρνηση. Ο ψεύτικος ανδρισμός είναι αυτόκλητος και εγωιστής".

 Μην «σταυρώνουμε» λοιπόν όλους τους άντρες εξαιτίας αυτών των αδύναμων που δεν έμαθαν ποτέ τι θα πει να είσαι άντρας».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved