Μια συζήτηση με τον σεφ που έσπασε τα όρια της fusion κουζίνας και τώρα θέλει να πείσει ακόμα και τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους ότι η vegan κουζίνα έχει πολλά πράγματα να τους πει.

Ζούμε στην εποχή που οι σεφ και οι μάγειρες είναι πιο γνωστοί από τα μαγαζιά που εργάζονται και ο Άνταμ Κοντοβάς δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Έχει στήσει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μενού της πόλης και ξέρουμε ήδη, πριν δοκιμάσουμε κάτι που φέρει την υπογραφή του, ότι δεν θα είναι μόνο νόστιμο, αλλά και εντελώς διαφορετικό από ότι έχουμε φάει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

 

kontovas1

 

Εκπροσωπώντας μια νέα γενιά σεφ, δεν αντιμετωπίζει το fusion σαν αυτοσκοπό, αλλά ψάχνει συνέχεια τους τρόπους για να ταιριάξει ακόμα και τα πιο αταίριαστα φαινομενικά υλικά και τεχνικές. Τον συναντήσαμε στο Kobra, εκεί που τα τελειώνουν τα Εξάρχεια, λίγο πριν ξεκινήσει το Κολωνάκι και μας μίλησε για τα ταξίδια του, για τα αγαπημένα του υλικά, τις νέες γαστρονομικές τάσεις που βλέπει να έρχονται και φυσικά για το φαινόμενο της Μεγάλης Παραίτησης που αφήνει κενά χιλιάδων θέσεων στην εστίαση. 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved