Ο Negan και η Maggie δεν χρειάζονται Lucille για να χτίσουν το μίσος τους

Οι Jeffrey Dean Morgan και Lauren Cohan μίλησαν στο Ratpack.gr για το νέο κύκλο του The Walking Dead και θεωρούν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα αλληλοσκοτωθούν.

6 SHARES

Επιμέλεια: Χρήστος Κάβουρας

«Κάποια στιγμή Maggie και Negan θα αλληλοσκοτωθούν. Είναι αναπόφευκτο». Το είπε στη συνέντευξη που μας έδωσε ο Norman Reedus, το πιστεύουμε και εμείς ακράδαντα από την ώρα που μάθαμε ότι θα συνυπάρξουν για αρκετό διάστημα μαζί στο φινάλε του «The Walking Dead». H Maggie ψάχνει την παραμικρή ευκαιρία για να πατήσει τη σκανδάλη, την ίδια ώρα που οι προθέσεις του Negan παραμένουν άγνωστες. Θέλει άραγε να τη σκοτώσει προκειμένου να γλιτώσει ή σκοπός του είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη της προκειμένου να γίνει μέλος του υπόλοιπου συνόλου;

Κάθε φορά που συναντιούνται υπάρχει ένταση, όποτε μιλάνε η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτσι και αργά ή γρήγορα κάποιος εκ των δύο θα ξεφύγει. Στο βλέμμα τους αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμία συμπάθεια, σε σημείο που αναρωτιέσαι αν όντως αυτό το μίσος δεν είναι μόνο κομμάτι της ιστορίας, αλλά ότι πηγάζει από τα αυθεντικά συναισθήματα των ηθοποιών τους υποδύονται, Lauren Cohan και Jeffrey Dean Morgan. Αμ δε…

Το πρώτο μέρος (8 επεισόδια) του 11ου και τελευταίου κύκλου του «The Walking Dead» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.40 στο FOX. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.


«Μετά από κάθε cut αγκαλιαζόμαστε» λέει ο τηλεοπτικός Negan για την άσπονδη φίλη του. Όσο περίεργο και αν φαίνεται στους απ’ έξω, τόσο η Lauren Cohan όσο και ο Jeffrey Dean Morgan λατρεύουν να δουλεύουν μαζί και αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που μιλάνε ο ένας για τον άλλον, σε σημείο που απορείς με την κατάσταση μίσους που βγάζουν επί της οθόνης.

Ουσιαστικά η τρίτη και τελευταία μας συνέντευξη για το φινάλε του «The Walking Dead» δεν είναι μια συνηθισμένη κουβέντα μεταξύ δημοσιογράφου και των πρωταγωνιστών, αλλά μια εκ βαθέων εξομολόγηση μεταξύ δύο ανθρώπων (Jeff και Lauren) που σέβονται ο ένας τον άλλον, κυρίως όμως που λατρεύουν να δουλεύουν μαζί. Μερικές φορές είναι καλύτερο να αφήνεις κάποια άτομα ελεύθερα να καθοδηγήσουν εκείνα τη συζήτηση καθώς έχουν πολλά παραπάνω να σου πουν αν τους επιτρέψεις να αλληλεπιδράσουν και να ανοίξουν την καρδιά τους, παρά αν τους κατευθύνεις εσύ με τις ερωτήσεις σου. Σε αυτή τη συνέντευξη-κουβέντα, τόσο ο Jeffrey Dean Morgan, όσο και η Lauren Cohan, θάβουν για λίγο το τσεκούρι του πολέμου –το ρόπαλο του Negan για την ακρίβεια (Lucille)- και αναλύουν πολλές λεπτομέρειες για τους χαρακτήρες τους, τη σχέση τους εκτός σετ η οποία παρεπιπτόντως έχει ξεκινήσει πριν το «The Walking Dead», αποδεικνύοντας αυτό το οποίο καταλαβαίνουν όλοι με το που διαβάζουν τις πρώτες γραμμές της συνέντευξής τους. Το πόσο ωραία παρέα είναι πίσω από τις κάμερες. Κάτι εντελώς διαφορετικό δηλαδή από αυτό που παρουσιάζουν ως Negan και Maggie.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που μας έδωσαν οι Seth Gilliam (Father Gabriel) και Eleanor Matsuura (Yumiko) για τον τελευταίο κύκλο του «The Walking Dead»


-Η Maggie και ο Negan είναι συνεχώς σε κόντρα λόγω του παρελθόντος τους, μήπως το ίδιο προσπαθείτε να κάνετε και πίσω από τις κάμερες για να κρατήσετε αυτό το «μίσος» που βλέπουμε on camera; 

Οι δυο τους σκάνε στα γέλια στην κάμερα…

Lauren: Θα σου πω ότι στο ξεκίνημα της σεζόν όπου επιστρέψαμε παρέα, τον απέφευγα συνέχεια. Πριν ακόμα η Maggie και ο Negan να έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο ίδιο μέρος στην κάμερα, προσπαθούσα να είμαι μακριά από τον Jeff (Morgan), απλά και μόνο για να αρχίσω να συνηθίζω το γεγονός ότι θα πρέπει να είμαι αιματηρή μαζί του. Πίστεψέ με, αν γνωρίσεις τον Jeff δεν μπορείς να είσαι σοβαρή μαζί του, συνεχώς σε κάνει να γελάς οπότε κάτι έπρεπε να κάνω. Είναι πραγματικά μοναδικό να έχεις κάποιον που εκτιμάς τόσο πολύ στη δουλειά σου και αυτή τη σεζόν ειδικά που χρειάστηκε να δουλέψουμε τόσο πολύ μεταξύ μας, ήταν πραγματικά σπουδαίο. ''It was a great time to have a horrible time''.

Jeff: Η αλήθεια είναι ότι με τη Lauren (Cohan) γνωριζόμαστε καιρό πριν το «The Walking Dead». Να ξέρεις  είχαμε υποδυθεί τους γονείς του Batman στο «BvS» και θυμάμαι τότε που εγώ δεν ήμουν ακόμα στη σειρά, την ρωτούσα συνεχώς για το πώς περνάει στα γυρίσματα. Στη συνέχεια με προσέλαβαν για τον ρόλο του Negan και το γεγονός ότι η πρώτη μου σκηνή είναι αυτή που ουσιαστικά «γεννάει» το μίσος μεταξύ εκείνου και της Maggie, κάνει τα πράγματα περίεργα. Περάσαμε 5 χρόνια στην ίδια σειρά, αλλά ποτέ δεν ξαναμοιραστήκαμε την ίδια οθόνη. Μέχρι τώρα βρισκόμασταν απλά στα παρασκήνια για το make-up, στα διαλείμματα ή οπουδήποτε πίσω από τις κάμερες και γίναμε πολύ καλοί φίλοι. Και αν θες να ξέρεις το σχολιάζαμε καιρό το γεγονός ότι κάποια στιγμή, μάλλον θα χρειαστεί να βρεθούμε ξανά on camera και τα πράγματα θα πρέπει να είναι έντονα. Φέτος λοιπόν έγινε αυτό που περιμέναμε τόσα χρόνια.


Οι δυο χαρακτήρες μας προφανώς και δεν συμπαθιούνται καθόλου, ωστόσο η κατάσταση που βιώνουν τους αναγκάζει να συνεργαστούν. Γνωρίζω και το παραδέχομαι, ότι το να συνεργαστείς μαζί μου σε σκηνές που απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση είναι πραγματικά πολύ δύσκολο γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να κάνω πλάκα. Η Lauren πρέπει να βγάλει προς τα έξω τη συναισθηματική φόρτιση που κουβαλάει η Maggie κάθε φορά που αντικρίζει τον Negan -ειδικά σε αυτό το πρώτο μέρος του 11ου κύκλου- οπότε καταλαβαίνω το λόγο που η Lauren με απέφευγε συστηματικά τον τελευταίο καιρό (σ.σ.: τόση ώρα η Lauren γελάει ασταμάτητα). Βέβαια διαπιστώνω ότι σταδιακά υπάρχει μια βελτίωση, καθώς όταν σταματάνε οι σκηνές μιλάμε για λίγο και σιγά-σιγά μπορούμε να συνυπάρχουμε. Εδώ που τα λέμε, Negan και Maggie το κατάφεραν, εγώ με τη Lauren δεν θα το καταφέρναμε;

Lauren: Όταν δουλεύουμε μαζί, το πραγματικά υπέροχο είναι ότι απολαμβάνω να μας βλέπω στα επεισόδια και δεν το προχωράω ποτέ. Μπορώ να σου πω ότι ως Lauren -και όχι ως Maggie- συμπαθώ τον Negan και είναι πραγματικά πολύπλοκο για μένα να πρέπει να βγάζω ότι τον σιχαίνομαι σε κάθε μας σκηνή.

Jeff: Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε ούτε μία ανάλαφρη σκηνή μεταξύ μας. Ποτέ. Ακόμα και αν υπήρξε κάποιο κοινό γέλιο, ήμασταν βέβαιοι ότι θα κοβόταν στο μοντάζ. Γενικά πιστεύω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον τι βλέπουν όσοι κάνουν το μοντάζ σε μας τους δυο. Είναι πολύ ωραίο να έχεις μια συνάδελφο που ξέρεις ότι θα βγάλει τον καλύτερό της εαυτό σε κάθε σας σκηνή και σε κάθε μας κοινή παρουσία που απαιτούνται 3-4 takes, έχουμε μάθει να γυρίζουμε την κάθε σκηνή εντελώς διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη. Κάθε μας λέξη, κάθε μας ματιά σημαίνει κάτι, δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω μας καθώς δεν ξέρεις ποτέ τι επιφυλάσσει η επόμενη σκηνή.Όλο αυτό μας έκανε να καταλάβουμε το πόσο πολύ απολαμβάνουμε να δουλεύουμε μαζί, ακόμα και αν χρειάζεται να βγάλουμε έχθρα στη σκηνή. Σκέψου κάθε φορά που σκοτωνόμαστε μπροστά στις κάμερες, με το πρώτο «cut» αμέσως κοιταζόμαστε, χαμογελάμε, ίσως και αγκαλιαζόμαστε. Μπορώ να δηλώσω περήφανος για όλα όσα έχει πετύχει η Lauren. Οπότε είμαι χαρούμενος που έκανα μια πολύ καλή φίλη πλέον, ασχέτως του πόσο με μισεί στη σκηνή. Μπορεί στον κόσμο να φαίνεται ότι Maggie και Negan μαζί δεν ταιριάζουν, αλλά Lauren και Jeffrey τρελαίνονται να δουλεύουν μαζί με αυτούς τους χαρακτήρες.

Lauren: Μα πόσο γλυκός…



-Να σας ευχαριστήσω και εγώ από πλευράς μου, για αυτή την εξομολόγηση. Πώς ήταν τα γυρίσματα μέσα στο Subway Station που βλέπουμε στις αρχές του 11ου κύκλου σε σχέση με τον ανοιχτό χώρο που συνηθίζατε να βρίσκεστε;

Lauren: Η φάρμα γενικά ήταν το καλύτερο μέρος για τα γυρίσματα, τόσο από άποψη πλάνων όσο και ευκολίας στην κίνηση μέσα στην ημέρα. Και μόνο που έκανες τη δουλειά σου μέσα σε ένα μέρος γεμάτο πράσινο και δέντρα σε έκανε να δουλεύεις με μεγαλύτερη όρεξη και ηρεμία, αλλά σε έβαζε και στο κλίμα της σειράς. Αυτού του απέραντου κόσμου που δεν μοιάζει καθόλου με την κοινωνία την οποία ζούμε και ανά πάσα στιγμή κάποιο ζόμπι ή άλλος άνθρωπος θα πεταχτεί και η ζωή σου θα βρίσκεται σε κίνδυνο. Το να βλέπεις όλη αυτή τη φύση να αποτυπώνεται στην οθόνη είναι εκπληκτικό. Θυμάμαι για παράδειγμα μια σκηνή που οι Rick Grimes και Shane Walsh οδηγούν μακριά από το τοπίο και ο Jon (σ.σ: Bernthal, δηλαδή o Shane) κοιτάζει έξω από το παράθυρο βλέποντας ένα ζόμπι να περπατάει μέσα στο απέραντο πράσινο και ήταν σαν να έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και το πόσο καλό μας έκανε αυτό το μέρος. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό.

Jeff: Πάντως έχω να πω πως αυτό το υπόγειο τούνελ στο οποίο κάναμε τα πρώτα επεισόδια ήταν απίστευτο, ένα από τα καλύτερα σετ που έχω εργαστεί ποτέ. Βέβαια σιχαινόμουν να κάνω δουλεύω εκεί κάτω…

Lauren: Και εγώ το ίδιο! (σ.σ.: γελάνε ταυτόχρονα)

Jeff: Ήμασταν εκεί για ένα μήνα, μπαίναμε μέσα από το πρωί, κάναμε σκηνές όλη μέρα και μέναμε εκεί πέρα μέχρι να τελειώσουν ολοκληρωτικά τα γυρίσματα. Σε αυτή τη σειρά δεν πας στα τρέιλερ για να αράξεις στο διάλειμμά σου καθώς παραμένεις στο σετ μέχρι να τελειώσουν τα πάντα. Είχα ξεχάσει πώς είναι η μέρα.


Lauren: Ήταν σαν να βρισκόμαστε στο Λας Βέγκας. Γνωρίζαμε τι ώρα μπαίναμε, δεν είχαμε ιδέα ποτέ τι ώρα θα βγαίναμε…

Jeff: Παρόλα αυτά Lauren, πρέπει να πούμε ότι όλο αυτό έφερε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην οθόνη. Τα πρώτα δύο επεισόδια ουσιαστικά φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το στοιχείο του τρόμου από το οποίο η σειρά έμεινε μακριά για προφανείς λόγους τόσο καιρό και αυτό το σετ σου προκαλούσε δέος και μόνο που βρισκόσουν μέσα του. Ανά πάσα στιγμή κάτι κακό θα συνέβαινε, μια αίσθηση που την έδινε ανέκαθεν η σειρά, αυτή τη φορά ωστόσο την είχε πολύ παραπάνω από ότι συνήθως. Μέναμε εκεί μέσα 13-14 ώρες ανά ημέρα, βρωμούσαμε από ιδρώτα, χάναμε πραγματικά την αίσθηση πού βρισκόμασταν στην πραγματικότητα αλλά αυτό έβγαλε εξαιρετικό αποτέλεσμα για όλους. Μπορεί να μισούσα να δουλεύω σε αυτό το σετ, ωστόσο το αποτέλεσμά του το κάνει πραγματικά θαυμαστό και ένα από τα καλύτερα που έχω εργαστεί ποτέ.


-Με ποιες λέξεις θα περιγράφατε τους χαρακτήρες σας σε αυτή την τελευταία σεζόν;


Lauren: Σκότος στην ψυχή θα πω εγώ…

Jeff: Άμα εσύ έχεις σκότος, τι να πω και εγώ; Σίγουρα ο Negan είναι νευριασμένος και απίστευτα χαμένος στα πεπραγμένα του. Αναμφίβολα έχει κερδίσει το σεβασμό από τους πρώην εχθρούς του, με όλα όσα έχει κάνει τα τελευταία χρόνια έχουν ξεχαστεί οι αμαρτίες του, εκτός από αυτό που έκανε στον Glenn, και νομίζω ότι αυτό τον κάνει να μετανιώνει με τον εαυτό του. Κρύβει πολλά πίσω από το σκληρό προσωπείο του, αλλά σίγουρα έχει ανάγκη να βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους και όχι μακριά τους. Ενδεχομένως να μου έρθει στη συνέχεια της συνέντευξης κάποια ακόμα λέξη, οπότε μην τρομάξεις άμα πετάξω τίποτα σε άκυρο χρόνο.


-Ποια είναι η αγαπημένη σας σκηνή από τη σειρά; Όχι απαραίτητα μεταξύ σας, γενικότερα…

Jeff: Δεν θέλω να υπερηφανευτώ αλλά αγαπημένη μου σκηνή είναι το επεισόδιο «Here's Negan». Είναι κομβικό σημείο για το Walking Dead, το να μαθαίνεις το παρελθόν του σκληρού αυτού τύπου και τι άνθρωπος ήταν πριν συμβεί η Αποκάλυψη.


Προσωπικά δεν έχω κάτι να ξεχωρίσω πέρα του να δουλεύω με όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που απαρτίζουν τη σειρά. Έχει μεγάλη σημασία να φεύγεις κάθε μέρα από το σπίτι σου και να χαίρεσαι για τον τόπο εργασίας σου. Ξέρω ότι η σειρά σύντομα τελειώνει και πραγματικά δεν θέλω να το σκέφτομαι. Ωστόσο αν μας δίδαξε κάτι το «The Walking Dead» είναι να προχωράμε παρακάτω. Και αυτό θα κάνω και εγώ, όσο και να στενοχωριέμαι.

Lauren: Είναι ακριβώς αυτό που είπε ο Jeff. Το να βρίσκεσαι σε μια δουλειά είναι πάντα καλό, το να μπορείς όμως να είσαι σε ένα περιβάλλον που απαρτίζεται από ανθρώπους που συμπαθείς είναι μεγάλη υπόθεση. Ειλικρινά αυτό που σκέφτομαι είναι ότι δεν θέλω να τελειώσει η σειρά, κυρίως όμως δεν θέλω να σταματήσω να βλέπω όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μου. Δεν υπήρξε καμία στιγμή σε οποιαδήποτε σεζόν που να είπα ότι κάτι δεν μ’ αρέσει εδώ. Ήμασταν πραγματικά πολύ τυχεροί που είχαμε τέτοια ομάδα. Επίσης θα συμφωνήσω και για το επεισόδιο που είπε ο Jeff και το πόσες αλυσιδωτές εξελίξεις επέφερε στον κόσμο του «The Walking Dead». Από εκείνη τη στιγμή τα πάντα άλλαξαν για πολλούς και η κορύφωσή τους έρχεται σε αυτόν τον τελευταίο κύκλο.

Jeff: Η αλήθεια είναι ότι περνάμε αρκετό χρόνο με την οικογένεια του Walking Dead, παρά με τη δική μας οικογένεια τα τελευταία χρόνια, ουσιαστικά ζούμε μαζί σε μία δικιά μας «φούσκα της Τζόρτζια» και βλέποντας ότι αυτό θα αλλάξει είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να το σκεφτούμε. Όποια και αν είναι η κατάληξη των χαρακτήρων μας, δεν θα είναι το ίδιο σε σχέση με αυτό που ξεκίνησε πριν 11 χρόνια. Το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές μεταξύ μας όλοι και νιώθουμε πραγματικά περήφανοι για όλα όσα καταφέραμε, τους φαν που δημιουργήσαμε, τη σειρά αλλά και τις σχέσεις που αναπτύξαμε μεταξύ μας.


Το πρώτο μέρος (8 επεισόδια) του 11ου και τελευταίου κύκλου του «The Walking Dead» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.40 στο FOX. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

6 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved