Seth Gilliam και Eleanor Matsuura δεν θέλουν να τελειώσει το «The Walking Dead»

Οι ηθοποιοί πίσω από τους Father Gabriel και Yumiko, μιλάνε στο Ratpack.gr για την πορεία των χαρακτήρων τους, τον ενδέκατο κύκλο αλλά και το γενικότερο συναίσθημα τώρα που η σειρά φτάνει στο τέλος της.

52 SHARES

Επιμέλεια: Χρήστος Κάβουρας

Αν μας δίδαξε κάτι τόσα χρόνια το «The Walking Dead», είναι ότι ανά πάσα στιγμή στη ζωή τα πράγματα αλλάζουν, ενώ οι πρωταγωνιστές του χτες δεν έχουν καμία σχέση με εκείνους του σήμερα. Μπορεί λοιπόν να ξεκίνησες τη σειρά για χάρη του Rick Grimes, σίγουρα όμως έφτασες να συμπαθείς τον Daryl Dixon (μπες εδώ αν δεν διάβασες τη συνέντευξή του Norman Reedus) ή τον άλλοτε κακό, Negan. Μαζί με αυτούς όμως είδες και μερικά αουτσάιντερ, δύο χαρακτήρες που δεν ήξερες καν αν θα βγάλουν ολόκληρη σεζόν, να εξελίσσονται σε τέτοιο βαθμό που στο φινάλε της σειράς να είναι άνθρωποι με κύρος και αρκετές ικανότητες. 

Ο Father Gabriel από τη μία μπορεί να ξεκίνησε κάπως νωθρά, οι γκάφες του μας γέμισαν προβληματισμό –κυρίως το γεγονός ότι δεν ξέρει να κλειδώνει πόρτες-, ωστόσο μέχρι τον ενδέκατο κύκλο το σκηνικό έχει αλλάξει άρδην γύρω του. Πλέον δεν είναι μια φοβισμένη φιγούρα, από αυτές που τις έχεις σίγουρες ότι θα αποχωρήσουν από μια σειρά επιβίωσης όπως είναι το «The Walking Dead» αλλά ένας ηγεμόνας που έχει μάθει από τα λάθη του και ξέρει πώς να επιβιώσει. Από την άλλη, η Yumiko μπήκε κάπως απότομα στην καθημερινότητα της σειράς, ωστόσο με τη μία μας έπεισε ότι και μόνη της να μείνει δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να φτάσει μέχρι τέλους. 

Το πρώτο μέρος (8 επεισόδια) του 11ου και τελευταίου κύκλου «The Walking Dead» έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 23 Αυγούστου στις 22.40 αποκλειστικά στο FOX, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική! Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.40. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.


Κάπως έτσι λοιπόν, Father Gabriel (Seth Gilliam) και Yumiko (Eleanor Matsuura) έχουν μπροστά τους έναν ολόκληρο κύκλο για να μας αποδείξουν αν το σκαρί τους αντέχει ακόμα στον ιδιαίτερο κόσμο του «The Walking Dead», αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το πώς αντιμετωπίζουν τους χαρακτήρες τους οι ίδιοι οι ηθοποιοί που τους υποδύονται. Έχοντας τους σε ανοιχτή συζήτηση μέσω Zoom, η κουβέντα ξεκινάει με προσωπικές ερωτήσεις γύρω από τον Gabriel και τη Yumiko ωστόσο η περηφάνεια και η συγκίνηση για όλα αυτά που έζησαν δουλεύοντας για το «The Walking Dead» όπως το γεγονός ότι σύντομα η σειρά τελειώνει, οδήγησαν το συνεντευξιαζόμενο δίδυμο να μας δώσει μια μεγαλύτερη εικόνα του πόσο ξεχωριστό είναι να είναι κανείς μέλος του συγκεκριμένου σετ. 


-Seth, ο χαρακτήρας του Gabriel, έχει περάσει από πολλά στάδια. Πώς βίωσες εσύ αυτή τη μετάβαση από έναν απλό και αδύναμο ανθρωπάκο σε αδίστακτο ηγεμόνα;

Νομίζω ότι βρίσκεται πολύ καιρό στην νέα αυτή κατάσταση με την Αποκάλυψη. Γνωρίζει πλέον τι χρειάζεται για να επιζήσει, το πώς να αντιμετωπίσει έναν walker όταν τον δει μπροστά του. Τα έκανε τα λάθη του, έμαθε από αυτά και τώρα έχει εξελιχθεί σε αυτόν που βλέπετε.

Ουσιαστικά είναι σαν κάποια στιγμή να συνέβη ένα «μπαμ» μέσα του και του άλλαξε εντελώς την ψυχοσύνθεση. Νομίζω ότι όλοι εξελισσόμαστε και προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τις ανάγκες και τις καταστάσεις που βιώνει ο κόσμος μας. Για τον Gabriel συμβαίνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αλλά ευτυχώς μπορεί να τα διαχειρίζεται και το αποτέλεσμα είναι η μετάλλαξή του από έναν αδύναμο χαρακτήρα, σε μια απειλητική μορφή του σύμπαντος του «The Walking Dead».

-Έχει μείνει καθόλου τρόμος μέσα στον Gabriel πλέον;

Ελπίζω να του έχει απομείνει ένα κομμάτι από τον τρόπο που ένιωθε, κυρίως γιατί μου άρεσε πολύ να το βγάζω στις σκηνές. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος ότι πλέον θα δείξει ποτέ αυτό το επίπεδο φόβου ξανά, ωστόσο όταν οι εφιάλτες του παρελθόντος επιστρέψουν στην επιφάνεια, είναι δεδομένο ότι θα ξαναδούμε και την αδύναμη πλευρά του Father Gabriel.



-Eleanor, ήρθες πιο μετά στη σειρά. Ο χαρακτήρας σου παρουσιάστηκε στην ένατη σεζόν και μπήκες από νωρίς στα βαθιά. Πώς εξηγείς αυτή τη φρενίτιδα του κόσμου για τον χαρακτήρα σου;

Το να πάρω μέρος στη σειρά και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που ο βασικός πρωταγωνιστής Rick Grimes αποχωρούσε όπου αισθανόμουν ότι ο κόσμος στο σετ θα «θρηνούσε» για εκείνον ήταν μεγάλη πρόκληση. Ωστόσο αυτό που αντιμετώπισα από όλους ήταν μια απίστευτα θετική ενέργεια και ενθουσιασμό για το πρότζεκτ αλλά και για τη μετάβαση σε μια νέα πραγματικότητα.

Οι άνθρωποι ουσιαστικά δεν απογοητεύτηκαν και ήθελαν να δουν το πώς θα εξελισσόταν η ιστορία χωρίς τον Rick Grimes και για μένα ήταν πολύ σημαντικό που η fan Base με αποδέχτηκε τόσο γρήγορα και με θετικό βαθμό. Για να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους, βοηθάει και η πλοκή της υπόθεσης με τις ανατροπές και την αίσθηση του αναπόφευκτου σε κάθε στιγμή του εκάστοτε επεισοδίου και είμαι πραγματικά χαρούμενη που μπορώ να είμαι μέρος της.

-Μαθαίνουμε ορισμένα πράγματα για τον χαρακτήρα σου προκύπτουν από το παρελθόν της Yumiko. Πώς δούλεψες για να παρουσιάσεις αυτά τα στοιχεία και τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο σε εκείνη;

Λατρεύω πολλά από τα στοιχεία που αποκαλύπτει η Yumiko στη νέα σεζόν, το πώς εξελίχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα ή το background της, όπως το γεγονός ότι ήταν δικηγόρος και το πώς γνωρίστηκε στο παρελθόν με τη Magna. Αν δεν είχαμε την Αποκάλυψη, η Yumiko θα ήταν επιτυχημένη δικηγόρος με τόσες πολλές δεξιότητες, ωστόσο εδώ και τόσα χρόνια όλα αυτά της είναι παντελώς άχρηστα. Έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα γι' αυτο και δεν της φαίνεται ότι τα κατέχει όλα αυτά και δείχνει μια σκληρή τύπισσα, σαν να ανήκει σε έναν κόσμο όχι του επιπέδου της. Εκτός από το ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον όλο αυτό, προσθέτει μια πίεση σε μένα που πρέπει να δείχνω ότι βαθιά μέσα της κουβαλάει ένα μεγάλο επίπεδο.

-Ποια είναι ακριβώς η σχέση της Yumiko με την Princess;

Πέρα από το γεγονός ότι η ηθοποιός, Paola Lázaro έχει γίνει φίλη μου, μπορώ να πω ότι ο χαρακτήρας της είναι από τους πιο ενδιαφέροντες μέσα στη σειρά. Αν μας έχει διδάξει κάτι το «The Walking Dead» είναι ότι έχει τη μαγεία να φέρνει διαφορετικού είδους ανθρώπους μαζί, να τους παγιδεύει πολλές φορές σε μικρούς χώρους και εκεί να περιμένεις να δεις τι θα συμβεί. Μπορούν να γίνουν φίλοι, να είναι αδιάφοροι, μέχρι και να αλληλοσκοτωθούν. Ποτέ δεν ξέρεις.

Γενικά θεωρώ ότι η τετράδα που καταλήξαμε να αναζητούμε τη φωνή του ραδιοφώνου ο Eugene, o Ezekiel, η Yumiko και η Juanita Sanchez (Princess) είναι μια απίστευτα μπερδεμένη και «αταίριαστη» ομάδα που τελικά κατάφερε να λειτουργήσει. Εύχομαι να μπορέσω να δουλέψω ξανά μαζί της στη σειρά γιατί τα πάμε όντως καλά τόσο σε χημεία όσο και εκτός δουλειάς. Μάλιστα η Paola μου είχε αφήσει και σημείωμα στην καρέκλα λέγοντάς μου «θα σκίσεις» και πραγματικά που αναπτέρωσε το ηθικό. Είναι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.



-Πώς βιώσατε την εποχή του Covid 19 στα γυρίσματα της 10ης σεζόν; Είχατε κάποιο δισταγμό να δουλέψετε με τις νέες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί;

Seth: Όταν έλαβα το τηλεφώνημα για τα νέα πρωτόκολλα που θα χρειαζόταν να ακολουθήσουμε για τις εμβόλιμες σκηνές της δέκατης σεζόν, αυτό που μας είπαν ήταν ότι θα το κάναμε με τη δεκαπλάσια σοβαρότητα από αυτό που επιβαλλόταν. Γενικώς ο εξοπλισμός και η οργάνωση του συγκεκριμένου τομέα στην παραγωγή σε έκανε να αισθάνεσαι τόσο μεγάλη ασφάλεια που έκανες απερίσπαστος τη δουλειά σου. Ακόμα και αν κάποια πράγματα δυσκόλευαν την κατάσταση π.χ. οι αποστάσεις που έπρεπε να κρατάμε μεταξύ μας ή το ότι κάθε σκηνικό είχε πλέον λιγότερους ανθρώπους από αυτούς που είχαμε συνηθίσει, ξέραμε ότι είναι για το καλό μας και δεν φοβηθήκαμε καθόλου. Τουλάχιστον για μένα αξίζουν συγχαρητήρια στο κομμάτι του Health Insurance που έκανε τρομακτική δουλειά αλλά και στην παραγωγή για την επιλογή των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Eleanor: Μπορώ να πω ότι ένιωσα και περήφανη γι' αυτό που έκανε η παραγωγή, το cast και όλοι οι υπεύθυνοι σε εκείνα τα πρωτόγνωρα για μας γυρίσματα. Σε μια περίοδο που άκουγες παραγωγές και ταινίες να σταματούν, εμείς δεν το κάναμε ποτέ γιατί είχαμε εξαιρετική οργάνωση. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για όλους μας που δεν αισθανθήκαμε καμία ανασφάλεια για τη δουλειά μας, αλλά και κανένα δισταγμό για να δουλέψουμε.

-Ο ενδέκατος κύκλος ουσιαστικά είναι η αρχή του τέλους. Πώς αισθάνεστε που το ταξίδι τελειώνει σύντομα, αν ξέρετε το σενάριο της σεζόν αυτής αλλά και το πώς καταλήγουν οι χαρακτήρες σας;

Eleanor: Εγώ ξέρω πώς τελειώνει η ιστορία αλλά θα πρέπει να περιμένεις ακόμα για να το μάθεις (γέλια). Δεν παίρνω ποτέ τίποτα δεδομένο και με βάση τα όσα έχουμε δει στη σειρά τα πάντα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση των γυρισμάτων και ακόμα και αν ξέρω πώς καταλήγουν τα πράγματα, η μοίρα πολλών ανθρώπων μέσα στο show δεν είναι ποτέ σίγουρο το πώς θα εξελιχθούν. Αυτή είναι η φύση της σειράς, τόσο για σας που το βλέπετε στην τηλεόραση όσο και για μας που παίζουμε σε αυτή.

Παρότι ξέρω ότι το «The Walking Dead» τελειώνει, δεν έχω αφήσει ακόμα τον εαυτό μου να το δεχτεί. Όταν τελειώσει η σεζόν, ξανακάνε μου συνέντευξη, θα έχω σίγουρα καλύτερη απάντηση.

Seth: Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω πώς τελειώνει και δεν θέλω ακόμα να το ξέρω. Γενικά χάνω πολύ την αίσθηση του παρόντος εάν γνωρίζω με κάποιο τρόπο την κατάληξη του μέλλοντος οπότε έχω αποστασιοποιηθεί από αυτό. Όσο για το γεγονός ότι τελειώνει η σειρά, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε μου σκηνή. Έχω δεθεί με τον Gabriel και ανεξαρτήτως με το τι θα κάνει, έχω ευθύνη απέναντι σε αυτόν αλλά και την ίδια τη σειρά.



-Υπάρχει κάποια πιθανότητα να βρίσκονται οι χαρακτήρες σας στα spin-off που έρχονται;

Eleanor: Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν έχω ιδέα καν τι θα πραγματεύονται τα spin-offs οπότε δεν έχω ιδέα.

Seth: Ούτε και εγώ. Εδώ δεν ξέρω καν αν θα τη βγάλω τη σεζόν ζωντανός.

-Eleanor, μπήκες στη σειρά πολύ αργά και ακόμα και αν ο χαρακτήρας σου κέρδισε γρήγορα τις εντυπώσεις του κοινού, πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η προσαρμογή σου σε ένα περιβάλλον από ανθρώπους που είναι πολλά χρόνια μαζί;

Όταν μπήκα στη σειρά δεν ήμουν ακριβώς μόνη καθώς μαζί με μένα μπήκαν και άλλοι στο Walking Dead, οπότε από τη στιγμή που ήμασταν καινούργιοι γίναμε ομάδα και δεθήκαμε πολύ γρήγορα. Σίγουρα είναι μεγάλη πρόκληση να μπορείς να γίνεις μέρος ενός συνόλου ανθρώπων που δουλεύουν αρκετά χρόνια μαζί και όπως παρουσιαστήκαμε στο κοινό και κανείς δεν γνώριζε τίποτα για μας, κάπως έτσι ήταν και στο σετ.

Ουσιαστικά αυτό που έπαιζα στη σειρά, έπρεπε να το κάνω και πίσω από τις κάμερες, να γνωρίσω τους πάντες και ευτυχώς μπορέσαμε πολύ γρήγορα να γίνουμε μέρος του συνόλου.

-Ποιες πέντε λέξεις περιγράφουν τους χαρακτήρες σας μέσα από το ταξίδι τους και γιατί;

Seth: Θα έλεγα «μπερδεμένος», «αποφασιστικός», «επιθετικός», «παθιασμένος» και «επικίνδυνος».

Eleanor: Πολύ σκληρές λέξεις χρησιμοποιείς…

Seth: Ευχαριστώ (γέλια), για να δω εσένα τώρα…

Eleanor: Εγώ για τη Yumiko θα έλεγα τις εξής: «Αναπάντεχη», «ηγετική», «απροσδόκητη», «αυτοπεποίθηση» και «πρωτοποριακή». Ουσιαστικά διάλεξα τις συγκεκριμένες λέξεις γιατί αποκαλύπτει καινούργιες πτυχές πλέον του εαυτού της και είναι πραγματικά απρόβλεπτη, τόσο στις μάχες όσο και στις διαπροσωπικές της σχέσεις.

Το πρώτο μέρος (8 επεισόδια) του 11ου και τελευταίου κύκλου «The Walking Dead» έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 23 Αυγούστου στις 22.40 αποκλειστικά στο FOX, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική! Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.40. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

52 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved