O Norman Reedus θα κουβαλάει για πάντα τη φλόγα του «The Walking Dead»

Το Ratpack.gr κουβέντιασε με τον πρωταγωνιστή του «The Walking Dead» ο οποίος μας προετοίμασε για τον ενδέκατο κύκλο που ξεκινάει απόψε στο FOX.

137 SHARES

Συνέντευξη: Χρήστος Κάβουρας

Δεν έχει σημασία αν ήταν ο αγαπημένος σου ή όχι, το πρόσωπο του Norman Reedus (στη σειρά Daryl Dixon) έχει γίνει συνώνυμο με το «The Walking Dead» ίσως περισσότερο και από εκείνη του Rick Grimes. Δοκίμασε να πληκτρολογήσεις τη λέξη «Daryl» στο Google και πρώτο στη λίστα δεν θα σου βγει το D.A.R.Y.L (Data-Analyzing Robot Youth Lifeform) ή κάποιος διάσημος συνονόματός του, αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σειράς που φέρνει στην Ελλάδα το FOX.

Ακόμα και αν έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια στο σετ, ο Reedus δεν χάνει την όρεξή του όταν μιλάει για το «The Walking Dead» και ως εκ των τελευταίων επιζώντων του πρώτου κύκλου ετοιμάζεται για το μεγάλο φινάλε του franchise, πριν αυτό διασπαστεί σε διάφορα spin-offs. Ποιος καταλληλότερος από εκείνον για να μας κάνει έναν special πρόλογο, για όλα όσα θα γίνουν στο μεγάλο φινάλε της σειράς.

Το πρώτο μέρος (8 επεισόδια) του 11ου και τελευταίου κύκλου «The Walking Dead» κάνει πρεμιέρα ΑΠΟΨΕ Δευτέρα 23 Αυγούστου στις 22.40 αποκλειστικά στο FOX, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική! Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.40. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision. 

Με το Zoom να με συγχρονίζει σε ώρα Atlanta της Αμερικής -εκεί όπου γίνονται τα γυρίσματα-, τον Reedus να έχει επιστρατεύσει το καπελάκι αλλά και την απεριόριστη όρεξή του για κουβέντα, φτάνει η ώρα της γνωριμίας μας. Με το ανάλαφρο στυλ του και ένα διαρκές χαμόγελο λες και μιλάει σε κολλητό, ο Reedus διώχνει κάθε τυπικότητα και αμηχανία, δείχνοντάς μου πως εκτός από καλός ηθοποιός είναι και πραγματικά πολύ ωραίος τύπος. Και όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω, πέρα από τις απαραίτητες πληροφορίες για τον 11ο κύκλο του The Walking Dead και πολλά μυστικά που μόνο ο Daryl Dixon μπορεί να δώσει, θα δεις ότι αυτή η συνέντευξη μόνο τυπική διαδικασία δεν ήταν. 

Έχεις δει ποτέ ηθοποιό να παραγγέλνει φαγητό κατά τη διάρκεια μιας live συνέντευξής του; Μάλλον όχι...

-Είσαι ένας από τους ελάχιστους που ξεκίνησαν τη σειρά από την αρχή και βρίσκεσαι ακόμα εδώ. Νιώθεις ότι είσαι πλέον αυτός που κρατάει αναμμένη τη φλόγα του «The Walking Dead;

Η αλήθεια είναι ότι νιώθω μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό που έχουμε χτίσει αλλά και στο κοινό που μας παρακολουθεί τόσα χρόνια, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι ο μόνος καθώς είμαστε αρκετοί μαζί από την πρώτη μέρα.

Μπορεί αρκετοί να έχουν «αποχαιρετίσει» αλλά να ξέρεις μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που απαρτίζουν τη σειρά είναι το ίδιο από Day One και όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτή η σειρά και με πόση ενέργεια πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. 

Εγώ με τη σειρά μου νιώθω την ανάγκη να θυμίζω στους καινούργιους τι έχουν κάνει οι παλιότεροι οι οποίοι ευθύνονται για αυτό που κάνουν τώρα και πόσο πολύ έδωσαν και την ψυχή τους για να βγει αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

-Ως παλιότερος που είσαι, έρχονται σε σένα για συμβουλές;

Μόνο άμα το ζητήσει κανείς, δεν είμαι σαν εκείνους που επειδή είναι παλιοί θέλουν να έχουν άποψη για όλα χωρίς να υπάρχει λόγος. Όταν όμως κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους δεν διστάζω να λέω τη γνώμη μου.

Θέλω να σου πω ότι δεν αντέχω όταν βλέπω καινούργιους ηθοποιούς του cast να έρχονται στο σετ χωρίς να έχουν μελετήσει τη δουλειά τους. Αυτό με κάνει έξαλλο. Δεν συμβαίνει συχνά αλλά όσες φορές έχει γίνει πραγματικά δεν μπορώ να συγκρατηθώ. Διότι όταν είσαι νέος σε ένα project, το οποίο είναι το The Walking Dead for God's ache (εδώ έπρεπε να μπει το αμερικάνικο) οφείλεις να σέβεσαι αυτό που έχει δημιουργήσει αλλά και όλους όσοι το απαρτίζουν. Τίποτα δεν πρέπει να είναι δεδομένο επειδή έχεις πάρει τη δουλειά, πρέπει να δικαιολογείς τη θέση σου σε αυτό.

Αυτή τη στιγμή η Melissa (McBride, δηλαδή η Carol), εγώ και μερικοί ακόμα είμαστε που έχουμε απομείνει από την αρχή και βιώνουμε το σεβασμό για όλα όσα έχουμε χτίσει. Συνήθως όσοι νέοι έρχονται και το παίζουν ιστορίες δεν κρατάνε και για πολύ.

Εκείνη τη στιγμή τον έχει πιάσει η συναισθηματική του πλευρά καθώς βλέπεις πως το βλέμμα του ταξιδεύει. Σαν να θυμάται πράγματα που έχουν περάσει και τα θυμάται με νοσταλγία. Μια μίνι παύση για λίγο σκεπάζει την κουβέντα μας ωστόσο πάνω στην συγκίνηση της στιγμής δείχνει να συνέρχεται πλήρως, λέγοντάς μου αστειευόμενος: Αν παίξεις και εσύ σε σειρά για κάνα δυο χρόνια θα νιώσεις παλιός και θα καταλάβεις πώς είναι.



-Αυτή είναι η τελευταία σεζόν για τον Daryl αν και θα συνεχίσεις να υπάρχεις στο σύμπαν του «The Walking Dead» μέσω spin-off. Τι σημαίνει για σένα το ότι θα αφήσεις την ομάδα σου για να γίνεις πρωταγωνιστής κάπου αλλού;

Ας καταλήξουμε ότι είναι πολύ συγκινητικό το ότι τελειώνει μια εποχή, είμαι σε αυτό εδώ και 10 χρόνια, έχω γίνει πολύ καλός φίλος με πολλούς από τα παιδιά. Ουσιαστικά έχω βασίσει τη ζωή μου εδώ στην Τζόρτζια (Ατλάντα) και ειλικρινά δεν έχω ιδέα πού θα είναι η βάση των επόμενων spin-off, οπότε δεν έχω ιδέα καν πού θα βρίσκομαι. Το μόνο που γνωρίζω για τη συνέχεια της ιστορίας είναι ότι θα είναι εντελώς διαφορετική από όσα έχει δει ο κόσμος μέχρι σήμερα. Δεν θα έχει να κάνει δηλαδή με τον Daryl και κάποιον ακόμα πρωταγωνιστή. Θα έχει εντελώς διαφορετική δομή. Για να σου δώσω να καταλάβεις δεν θα ισχύει αυτό το «καλοί» και «κακοί» πολεμούν για το ποιος θα επικρατήσει σε ένα κόσμο γεμάτο ζόμπι, ακόμα δεν έχω όμως κάποιο νέο που να αφορά το spin-off.

Όταν ξεκινάς κάτι νέο όλα πρέπει να είναι καινούργια και διαφορετικά. Πέραν των ηθοποιών συνεργάζεσαι με νέους σεναριογράφους και γενικά σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Θα είναι μια διαφορετική αίσθηση το να βρίσκομαι σε ένα άλλο «κόσμο» παίζοντας τον Daryl, καθώς αλλιώς το έχω συνηθίσει εδώ και 10 χρόνια. Θα γνωρίσω και άλλους τύπους οι οποίοι θα είναι της άποψης «ξέρεις τι, παίζω τον τάδε» και εγώ θα πρέπει να τους συνηθίσω. Βέβαια μην ξεχνάμε όλοι οι καινούργιοι οφείλουν να σέβονται όλους εκείνους που έβαλαν τα θεμέλια για αυτό που ονομάζουμε σήμερα «The Walking Dead». Όλους τους Μπέρνθαλς (Shane Walsh), τους Λίνκλονς (Rick Grimes), τους Σκοτ Ουίλσονς (Hershel Greene), τους σκηνοθέτες, τους σεναριογράφους.

Μου φαίνεται πραγματικά περίεργο που θα ξεκινήσει το νέο show χωρίς όλους αυτούς που είχα πάντα στο μυαλό ότι απάρτιζαν το The Walking Dead crew. Από την πλευρά μου προσπαθώ να μην σκέφτομαι καν την επόμενη μέρα, ξέρω ότι μέσα μου θα κλαίω σαν μωρό αλλά σίγουρα θα επανέλθω ως ο Daryl που ξέρετε. Eίπα πολλά ε; μου λέει γεμάτος χαμόγελο. 


-Έχεις κάποια ιδιαίτερη ιστορία με φανς της σειράς που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Από αυτές και αν έχω. Ουφφ, και είναι πολλές πραγματικά. Θυμάμαι για παράδειγμα που ήμασταν στην Ισπανία για ένα φεστιβάλ και πραγματικά ήταν σαν να ήμουν στο Woodstock. Δεν ήξερες που αρχίζει και πού τελειώνει ο ορίζοντας του πλήθους, με ανθρώπους να είναι σκαρφαλωμένοι στα δέντρα για να μας δουν. Ύστερα είχαμε πάει στην Ιαπωνία και όταν προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο έβλεπα αστυνόμους να σπρώχνουν νεαρές κοπέλες και ήμουν σε μια κατάσταση «πάτε καλά» οι οποίες είχαν έρθει απλά να μας δουν από κοντά.

Επίσης δεν ξεχνάω που είχα βρεθεί στην Comic Con στο San Diego και δεν σταμάτησα να νιώθω σκουντήματα στον ώμο από ανθρώπους για να φωτογραφηθούν μαζί μου. Ένας εξ αυτών ήταν ο Anthony Bourdain τον οποίο παρακολουθούσα φανατικά και είχα πραγματικά εκστασιαστεί. Θυμάμαι που τσίριξα μπροστά του όταν τον είδα να μου ζητάει να φωτογραφηθούμε, γιατί στην ουσία ήμουν εγώ αυτός που το ήθελα περισσότερο. Γενικά από ιστορίες με φανς άλλο τίποτα. Από καλούς, μυστήριους, περίεργους ή πραγματικά φρικιαστικούς.

Σε μια άλλη Comic Con θυμάμαι φορούσα μάσκα του Spider-Man -στην Comic Con ήμασταν, εννοείται θα τη φορούσα- και έλεγα ότι τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να με αναγνωρίσει κανείς αλλά ήταν άπειρος κόσμος που με κατάλαβε και με ακολουθούσε φωνάζοντάς μου «Daryl-Daryl». Μάλλον περπατάω περίεργα και προδόθηκα. Άντε να κρυφτείς μετά. Πάλι καλά μπήκα μέσα σε μια καφετέρια και τα παιδιά εκεί με βοήθησαν να βγω από την πίσω πόρτα για να το σκάσω.

Για να είμαι ειλικρινής έχω γνωρίσει αρκετούς φαν με τους οποίους επικοινωνώ συχνά στα social media και πραγματικά υπάρχουν αρκετοί τους οποίους συμπαθώ πολύ. Ενδεχομένως να γράψω και κάνα βιβλίο κάποια μέρα για το πώς είναι να είσαι ο Daryl του «The Walking Dead».

Μικρή παύση…

Να ξέρεις μπορώ να μιλάω για καμιά ώρα… λέγοντας μου ουσιαστικά με νόημα να πάμε παρακάτω.

-Επιβιώνοντας ανάμεσα στα ζόμπι για πάνω από μια δεκαετία, τι θα έλεγε ο τηλεοπτικός Daryl σε κάποιον που φοβάται τα ζόμπι προκειμένου να αρχίσει να βλέπει τη σειρά;

Πιθανότατα καλύπτοντας τα μάτια του. Θυμάμαι τότε που πρωτοδιάβασα τον πιλότο της σειράς πριν να ξεκινήσουν τα γυρίσματα και να φανταστείς δεν έλεγε καθόλου για ζόμπι παρότι είναι ένας κόσμος που βασίζεται στην Αποκάλυψη. Αυτό που μου είχε μείνει είναι ότι ένας άντρας (Rick Grimes) ξυπνάει στο νοσοκομείο μια μέρα από κόμμα και δεν έχει ιδέα πού βρίσκεται ενώ ψάχνει εναγωνίως την οικογένειά του. Κάπου μέσα στην ιστορία υπήρχαν και ζόμπι αλλά δεν ήταν αυτή η ουσία.

Δεν ξέρω αν μπορώ να θεωρηθώ ειδικός ή κάτι άλλο, αλλά τα ζόμπι αποτελούν μικρό κομμάτι της ιστορίας. Στην αρχή βέβαια για να μπεις στο κλίμα έπρεπε αναγκαστικά να έχουν κυρίαρχο θέμα, αλλά με το πέρασμα των επεισοδίων το επίκεντρο βρίσκεται αλλού. Για να είμαι ειλικρινής χάρηκα πολύ που δεν αποτελούν το κεντρικό θέμα. Οπότε αν έπρεπε να πω κάτι σε κάποιον θα ήταν να μην ανησυχεί ότι θα βλέπει συνεχώς ζόμπι.

Σίγουρα πρέπει να προσέχει καμιά φορά αν πεταχτεί κάποιο ξαφνικά, αλλά γενικώς η σειρά έχει να κάνει με την κυριαρχία των ανθρώπων που έχουν επιζήσει, που προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους και ταυτόχρονα να μάχονται άλλους ανθρώπους οι οποίοι απειλούν να τους αφανίσουν. Ουσιαστικά εχθρός δεν είναι τα ζόμπι, αλλά οι άνθρωποι μεταξύ τους.


-Στην τελευταία σεζόν είδαμε τους Daryl και Negan να συμμαχούν προκειμένου να επικρατήσουν των Whisperers και τώρα η Maggie επέστρεψε, οπότε ποια θα είναι η θέση του Daryl σε αυτό το τρίγωνο;

Σίγουρα δεν θα είμαι ο διαιτητής μεταξύ Maggie και Negan, αν και έχω μία κλίση να κάνω τον δεύτερο να σιωπάει όπως είχα κάνει στην πρώτη μας συνάντηση. Νομίζω πως σε αυτόν τον κόσμο πρέπει απλά να διαλέγεις με ποιον θα είσαι γιατί πολύ απλά όλοι νομίζουν ότι είναι οι καλοί της υπόθεσης και οι υπόλοιποι τους απειλούν. Δηλαδή ο Negan αυτό πίστευε για τη δική μας φυλή καθώς είχαμε «φάει» αρκετούς από τους ανθρώπους του, παρά το γεγονός ότι δεν το προκαλέσαμε εμείς.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τον καιρό που ο Negan αιχμαλωτίστηκε έχει κάνει αρκετά καλά πράγματα και αυτό κάτι σημαίνει. Το προσπαθεί και αυτό νομίζω φαίνεται από τα συναισθήματα που έχει ο κόσμος για τον ίδιο. Μην ξεχνάμε ότι προστάτευσε την Judith στην χιονοθύελλα, μέχρι και τον Daryl προστάτεψε.

Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω πως κάποια στιγμή Maggie και Negan θα αλληλοσκοτωθούν, το θεωρώ αναπόφευκτο αλλά θα εκφράσω το συναίσθημα που θα έλεγε κάθε άνθρωπος σε αυτό τον κόσμο: Not my problem. Θα κάθομαι στην άκρη και θα τρώω ποπ κορν.

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου εχθρός που έχεις πολεμήσει μέχρι και την ενδέκατη σεζόν;

Νομίζω πως θα διαλέξω την Alpha, ήταν απίστευτα ενδιαφέρουσα. Ήταν τόσο πολύπλοκη, έχοντας μάλιστα και ένα backstory που δεν ήταν έτσι αλλά οι καταστάσεις την ανάγκασαν να γίνει σκληρή και θεότρελη (για την ακρίβεια την αποκάλεσε crazy psycho) προκειμένου να ηγηθεί της ομάδας της. Αυτοί οι οποίοι χάνουν τα λογικά τους και μεταμορφώνονται σε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχουν ξεκινήσει είναι ουσιαστικά και οι πιο τρομακτικοί.


Μία ακόμα παύση γιατί χτυπάει το τηλέφωνό του...

«Give me a second bro», λέει καθώς μιλάει στο κινητό του. Το μόνο που ακούω από τα άδυτα του Zoom είναι «Yeah, it’s Reedus…» και την πόρτα του να ανοίγει. Λίγο αργότερα παραλαμβάνει μια πίτσα και επιστρέφει στη συζήτησή μας. «Sorry, package» μου λέει κλείνοντας το μάτι.

-Τι είναι αυτό τελικά που κάνει τόσο σημαντικό το «The Walking Dead» και το έχει κάνει να κρατήσει τόσα πολλά χρόνια;

Νομίζω έχει παίξει μεγάλο ρόλο το ότι η σειρά σε κάνει να νομίζεις ότι έχει να κάνει με ζόμπι αλλά εξελίσσεται σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Επίσης το γεγονός ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν όλοι να πεθάνουν, αυτή η αγωνία που σου προκαλεί να δεις το επόμενο επεισόδιο, όπως και το ότι κανένας κύκλος δεν τελειώνει ήρεμα έκανε τον κόσμο να αδημονεί για τη συνέχεια. Ουσιαστικά θα μπορούσαμε να είμαστε ένα ριάλιτι επιβίωσης που παλεύουμε για το ποιος θα επιζήσει και αυτό προσδίδει μεγάλο σασπένς στην ιστορία.

Βλέπεις τόσο διαφορετικούς ανθρώπους οι οποίοι υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα μιλούσαν ο ένας στον άλλον αλλά τελικά καταλήγουν να γίνονται μια μεγάλη παρέα, μπορεί να μην συμπαθιούνται καν αλλά δουλεύουν μαζί για να επιζήσουν από την Αποκάλυψη. Όλη αυτή η διαδικασία που χρειάστηκε για να χτιστούν οι σχέσεις μεταξύ τους έδωσε μεγάλο πρεστίζ και μια αίσθηση στον κόσμο που ήθελε να βλέπει συνεχώς on air. Η κόλλα που ένωσε όλα τα κομμάτια της σειράς ήταν ακριβώς αυτή.

Τουλάχιστον αυτό ισχύει για μένα.

-Πόσο δύσκολο είναι να γίνει μια τόσο επιτυχημένη σειρά ξανά;

Βασικά το έχουν καταφέρει και ονομάζεται Love Island (γέλια), είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα αν το σκεφτείς απλά με άλλες καταστάσεις. Δεν ξέρεις ποτέ ποιος θα φλερτάρει ποιον ή ποιος θα μείνει έγκυος και για αυτό και έχει κάνει τόσα χιλιάδες επεισόδια. Μετά βάζουν συνεχώς όμορφα άτομα μέσα για να ανανεώνεται το content και κάπως έτσι βγαίνει η συνταγή της επιτυχίας.

Οπότε πίστεψέ με, οποιαδήποτε σειρά μπορεί να το καταφέρει, ακόμα και χωρίς ζόμπι.

Το πρώτο μέρος (8 επεισόδια) του 11ου και τελευταίου κύκλου «The Walking Dead» κάνει πρεμιέρα ΑΠΟΨΕ Δευτέρα 23 Αυγούστου στις 22.40 αποκλειστικά στο FOX, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική! Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.40. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision. 

137 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved