Ο Duke του Resident Evil Village δεν είναι ένας ακόμα χαρακτήρας

Ο Aaron La Plante, που του δίνει τη φωνή του, μας μίλησε αποκλειστικά για τον απρόσμενα αγαπημένο χαρακτήρα των παικτών.

Για τον Ethan, είναι ο έμπορος που διαφεντεύει στις απόκοσμες γωνιές του χωριού μίας αγροτικής περιοχής της Ισπανίας. Για όλους εμάς, είναι ο τύπος που μας φτάνει ένα βήμα πριν την πτώχευση μήπως και καταφέρουμε να ξεφορτωθούμε το LEMI handgun για ένα M1851 Wolfsbane Magnum. Ο Aaron La Plante ανέλαβε να αποδώσει τη φωνή του Duke στο Resident Evil Village και μετέτρεψε έναν καθαρά πιο δευτερεύοντα χαρακτήρα της ιστορίας στο talk-of-the-town των gamers.

Ο ηθοποιός μάς μίλησε τόσο για το horror video game της CapCom στο οποίο συμμετέχει όσο και για την καθημερινότητά του και για το πόσο έχει αυτή επηρεαστεί από την πανδημία.

Επιμέλεια: Νατάσσα Σχοινά

Γιατί πιστεύεις ότι ο Duke είχε τόσο μεγάλη επιτυχία;

Επειδή δεν είναι ένας τυπικός χαρακτήρας εμπόρου. Ο σκοπός του δεν είναι μόνο πρακτικός. Ακριβώς όπως με κάθε άλλο έμπορο, ο Ethan μπορεί να αγοράσει, να πουλήσει και να ανταλλάξει. Αλλά ο Duke προσφέρει και μία αίσθηση ελαφρότητας και ανακούφισης που σπάνια βλέπουμε σε πολλά video game τρόμου. Σίγουρα υπήρχε ένας έμπορος στο Resident Evil 4, αλλά η λειτουργία του έμοιαζε να είναι πιο πρακτική. Πιστεύω ότι ήταν σημαντικό για την Capcom, o Duke, εκτός από το να επιτελεί αυτόν τον πρακτικό σκοπό του εμπόρου, να είναι και ένας σύμμαχος για τον Ethan καθώς εξερευνά τα φρικιαστικά μέρη του παιχνιδιού. Προσφέρει την τέλεια ποσότητα ανακούφισης για τον παίκτη, ώστε να μπορεί να ηρεμήσει για λίγο και μετά να τρομοκρατηθεί ξανά. Άλλωστε, αυτό κάνουν τα καλύτερα video games τρόμου. Το χτίσιμο και την απελευθέρωση της έντασης. Επίσης, είναι και πολύ πρόσχαρος και μπορεί να είναι αρκετά αστείος ενίοτε, οπότε κι αυτό έχει πλάκα (γέλια).

Δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για τον Duke. Τι κρύβει;

Ο Duke είναι ένα μυστήριο επίτηδες. Θα ήταν βαρετό να ήταν απλώς ένας ακόμα χαρακτήρας. Μερικοί από τους καλύτερους χαρακτήρες είναι αυτοί που συμπαθείς, αλλά δεν είσαι σίγουρος για το αν μπορείς να τους εμπιστευτείς. Όταν ηχογραφούσα τη φωνή, προσπαθούσα να παίξω με τον τόνο. Συχνά πήγαινα από υψηλό τόνο σε χαμηλό τόνο, συχνά και στην ίδια πρόταση. Η ρύθμιση του τόνου κάνει πιο δύσκολο το να καταλάβεις ποιες είναι οι προθέσεις του χαρακτήρα. Πιστεύω ότι ο Duke έχει πολλά να κρύψει. Δεν του αρέσει να ανοίγει τα χαρτιά του στον καθένα. Έτσι καταφέρνει να προχωράει σε έναν τόσο επικίνδυνο κόσμο.


Πώς γίνεται να μετακινείται σε κάθε τοποθεσία του παιχνιδιού;

Θέλω να τον έχω στο μυαλό μου σα να είναι τεχνητά αήττητος. Είναι θνητός, αλλά είναι επίσης ακαδημαϊκός και αλχημιστής. Νομίζω ότι έχει βρει τον τρόπο να κάνει τον εαυτό του αήττητο και παραμένει υπόχρεος στη Μητέρα Miranda για κάποιον λόγο.


Δεν πιστεύεις ότι ο Duke είναι κάπως ακριβός; Για να πάρουμε ένα shotgun, πρέπει να δώσουμε μία περιουσία!

Συμφωνώ απόλυτα. Είναι πάρα πολύ ακριβός. Παίζω το παιχνίδι για δεύτερη φορά και πάλι δεν μπορώ να αγοράσω τα πιο δυνατά όπλα. Φανταζόμουν ότι θα μου έκανε μία έκπτωση. Του έδωσα τη φωνή του στην τελική.

Ο Ethan φαίνεται να εμπιστεύεται τον Duke. Είναι σωστή απόφαση;

Τον εμπιστεύεται και πιστεύω ακράδαντα ότι είναι η σωστή επιλογή. Αλλά μ’ αρέσει πολύ που ο ίδιος ο Ethan, σχεδόν σε όλες τις συναντήσεις τους, δεν είναι ποτέ σίγουρος για το αν πρέπει να εμπιστευτεί τον Duke.


Ο Duke ήθελε ο Ethan να του μαγειρεύει, αλλά μάλλον εσύ τους νικάς και τους δύο (Ναι, είδα τις φωτογραφίες με τα λαχταριστά φαγητά στο Instagram σου).

Μου αρέσει να μαγειρεύω και το ανακάλυψα μόλις πρόσφατα. Εύχομαι να το είχα αρχίσει νωρίτερα. Η πανδημία με βοήθησε να το κάνω, γιατί, όταν δεν έψαχνα να δουλέψω και να κάνω ηχογραφήσεις, δεν είχα τίποτα να κάνω από το μαγειρεύω βραδινό για την κοπέλα μου. Εκείνη σίγουρα δεν είχε πρόβλημα κι εγώ μπόρεσα να μάθω μερικές φοβερές συνταγές και τεχνικές μαγειρικής.

Τι θα μαγείρευες για τον Duke;

Αν και μ’ αρέσει πολύ να μαγειρεύω, κατά πάσα πιθανότητα θα του παρήγγελλα πίτσα από ένα καταπληκτικό μαγαζί στη γειτονιά μου. Θα τρελαινόταν.


Στον κόσμο άρεσε πολύ η φωνή του Duke. Η κοπέλα σου σε βάζει να της μιλάς με τη φωνή του;

(Γέλια) Εξαιρετικό! Όχι, με δε βάζει. Της μιλάω, όμως, με διαφορετικές φωνές συνέχεια. Κάποιες φορές το βρίσκει αστείο και άλλες όχι (Γέλια).


Έχεις παίξει το Resident Evil 2 Remastered Edition;

Το έπαιξα και το βρήκα φοβερό. Ήταν δύσκολο σε κάποιες φάσεις, αλλά αυτό είναι επειδή δεν είμαι γενικά καλός στα παιχνίδια. Τα λατρεύω, αλλά χάνω πολύ εύκολα.

Φαίνεται (από το Instagram σου) ότι σου αρέσουν οι κλασικοί χαρακτήρες ταινιών τρόμου. Ποια είναι η αγαπημένη σου all-time πεντάδα;

Πράγματι, μου αρέσουν, και είναι:

1) The Creature From the Black Lagoon

2) The Invisible Man

3) Frankenstein's Monster

4) Dracula

5) The Mummy

Ασχολείσαι με ζωγραφική φιγούρων. Θα έφτιαχνες ένα επιτραπέζιο τρόμου, όπως το Mansions of Madness;

Δεν έχω ζωγραφίσει ποτέ φιγούρες για επιτραπέζιο, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν ωραίο. Σίγουρα θα ήταν απαιτητικό, γιατί συνήθως είναι πολύ μικρές. Προς το παρόν, ζωγραφίζω μοντέλα και μικρά γλυπτά από τα τέρατα της Universal. Πρόσφατα, ο μπαμπάς μου μού έστειλε μερικά παιχνίδια με τα οποία συνήθιζα να παίζω όταν ήμουν μικρός και τα έβαψα από την αρχή. Είναι ένα πολύ ωραίο χόμπι και είναι και άλλο ένα πράγμα με το οποίο ασχολήθηκα λόγω του lockdown.


Τι άλλο έχει το πρόγραμμα όταν δεν ασχολείσαι με την υποκριτική;

Κάνω πολλά πράγματα. Έχω πολλές δημιουργικές δραστηριότητες, όπως μαγειρική, ζωγραφική, συγγραφή, αλλά μου αρέσει και να πηγαίνω για πεζοπορίες με φίλους ή να κάνω camping. Ξοδεύω πολύ χρόνο για να βρίσω πράγματα για τις διάφορες συλλογές μου. Επιπλέον, παίζω παιχνίδια. Μερικά από τα αγαπημένα μου είναι το Red Dead Redemption, το Sniper Elite, το Far Cry Series και το Grand Theft Auto. Πιστεύω, όμως, ότι το αγαπημένο μου είναι να περνάω χρόνο με την κοπέλα μου. Κάνουμε πολλά πράγματα μαζί και γελάμε πολύ.

Μελλοντικά σχέδια που θες να μοιραστείς;

Είμαι η φωνή του πρωταγωνιστή στη σειρά του Genndy Tartakovsky, Primal. Στο άμεσο μέλλον, θα κυκλοφορήσουν νέα επεισόδια. Δεν ξέρω ακόμη το πότε ακριβώς, αλλά περιμένετε. Και δείτε τη σειρά, αν δεν το έχει κάνει ήδη. Είναι φανταστική.

Twitter: @AaronLaPlante5

IG: @dooder3

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved