Χ. Πλαΐνης για το «Ταξίδι στα Αστέρια»: Πολύ μεγάλη χαρά να «μπω στη φανέλα» του Γιώργου Κολοκυθά

Τον αείμνηστο Γιώργο Κολοκυθά, έναν από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες της Ελλάδας, υποδύεται στη νέα ταινία του Χρήστου Δήμα «Ταξίδι στα Αστέρια» ο καταξιωμένος ηθοποιός Χρήστος Πλαΐνης, που μίλησε στο Ratpack.gr για τον ρόλο του στη μοναδική αυτή παραγωγή.

Ο Γιώργος Κολοκυθάς δικαίως σήμερα έχει κερδίσει μία θέση στο πάνθεον του ελληνικού μπάσκετ και οποιαδήποτε απόπειρα αφήγησης της ιστορίας του μπασκετικού Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην προσωπικότητά του. Ήταν άλλωστε ο ίδιος ίσως ο πιο καθοριστικός παράγοντας της ιστορίας του συλλόγου, από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 έως το τέλος του ’70 όταν μεσουράνησε στα γήπεδα της Ελλάδας και της Ευρώπης, με τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Σήμερα, το «Ταξίδι στα Αστέρια», που διηγείται την εκατόχρονη ιστορία της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, αφιερώνει στον Γιώργο Κολοκυθά ένα κεφάλαιο της αφήγησης και ο Χρήστος Πλαΐνης κλήθηκε να ερμηνεύσει ένα πρόσωπο που έχει αποκτήσει διαστάσεις ηρωικές για ένα μεγάλο μέρος φίλων του μπάσκετ και του αθλητισμού στη χώρα μας.

 

 

Μετά από πλήθος ρόλων στο θέατρο και την τηλεόραση, ο Χρήστος Πλαΐνης τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στις Άγριες Μέλισσες, την πιο επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, υποδυόμενος τον «Τόλια». Στο Ταξίδι στα Αστέρια κλήθηκε να υποστηρίξει κάτι εντελώς διαφορετικό: «Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει πολύ υλικό όσον αφορά στο παρελθόν και την ιστορία του Γιώργου Κολοκυθά. Οι πιο παλιοί ξέρουν πως ήταν ένας σπουδαίος παίκτης – γι’ αυτό και ονομάστηκε τελικά ο ‘Γκάλης της εποχής του’. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει αρκετό υλικό για να μπορέσει κάποιος για να παρακολουθήσει και να κατανοήσει εις βάθος το ποιος ήταν ο Γιώργος Κολοκυθάς. Ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα για το μπάσκετ και ήταν για ‘μένα πάρα πολύ μεγάλη χαρά να προσπαθήσω έστω και σε αυτό το λίγο, να ‘μπω στη φανέλα’ του μεγάλου αυτού παίκτη, κάτω από τις οδηγίες του Χρήστου του Δήμα», δηλώνει ο ίδιος στο Ratpack.gr.

 

pao2

 

Στέκεται μάλιστα στη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Χρήστο Δήμα, ως προς τα ίδια της τα χαρακτηριστικά, που όπως τονίζει είναι «δυσεύρετα»: «Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι με τον Χρήστο Δήμα – η πρώτη ήταν σε κάποια αυτοτελή επεισόδια της σειράς ‘Ο πόλεμος των άστρων’ που προβλήθηκε από τον Ant1 το 2007. Έχουμε μία πολύ καλή αίσθηση ο ένας για τον άλλον. Εγώ τον Χρήστο τον αγαπώ πολύ, μου δημιουργεί μία απίστευτη ηρεμία, μία απίστευτη σιγουριά – συναισθήματα δυσεύρετα δυστυχώς στον χώρο μας, να μπορείς εύκολα να βρίσκεις ανθρώπους που να νιώθεις ότι σου παρέχουν σιγουριά, ασφάλεια, αγάπη, φροντίδα και ότι νοιάζονται πολύ γι’ αυτό που κάνουν».

«Το Ταξίδι στα Αστέρια είναι μία ταινία πολύ προσεγμένη, με πάρα πολλούς αξιόλογους ηθοποιούς, με πάρα πολύ ωραίο κείμενο. Αφορά ένα κομμάτι του αθλητισμού γενικότερα, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά και ένα εθνικό κομμάτι, σχετικά με το μπάσκετ στην Ελλάδα. Οπότε για τους ανθρώπους που αισθάνονται ότι τους αφορά το μπάσκετ και ο αθλητισμός, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να δουν και να θυμηθούν και ειδικότερα οι νεότεροι να γνωρίσουν πράγματα που αφορούν στο μπάσκετ γενικά», τονίζει ο Χρήστος Πλαΐνης.

 

pao3

Συντελεστές

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας | Παραγωγός: Βίκυ Λάσκαρη | Εκτελεστής Παραγωγός: Πάνος Παπαχατζής | Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Γκάνος | Διευθυντής Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης | Διευθυντής Φυτογραφίας: Κώστας Τριανταφύλλου | Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου | Μουσική: Νίκος Κυπουργός | Ήχος: Ντίνος Κίττου | Σχεδιασμός/Μίξη Ήχου: Κώστας Φυλακτίδης | Σκηνικά: Κική Πίττα Κοστούμια: Κατερίνα Ζούρα | Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου | Κομμώσεις: Γιώργος Ταμπακάκης Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Χαριτοπούλου | Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Γάλλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Κώστας Αποστολάκης, Τάσος Ιορδανίδης, Δάφνη Λαμπρογιάννη, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννα Πηλιχού, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Αφροδίτη Γεωργούση, Νίκος Βαρδάκας, Χρήστος Πλαϊνης, Λευτέρης Ζαμπετάκης. Φιλική Συμμετοχή: Ζέτα Μακρυπούλια.

 

Από 16 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Spentzos Films



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved