O Victor Crone «ξέφυγε» από τα δεσμά της Eurovision

Τον γνωρίσαμε ως performer στη Eurovision 2019 στο Ισραήλ, πλέον όμως είναι κάτι πολύ παραπάνω.

Η Eurovision είναι ένας ιδιαίτερος θεσμός που έχει θέση στην καρδιά κάθε Έλληνα, όσο και να μην το παραδέχεται. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να την παρακολουθούμε όλο και λιγότερο, ωστόσο οι μέρες εκείνες που ξενυχτούσαμε λες και βλέπαμε ποδοσφαιρικό αγώνα, παραγγέλναμε πίτσες και αναμέναμε με ανυπομονησία τις ελληνικές εμφανίσεις και κυρίως την τελική βαθμολογία είναι μια ανάμνηση που δεν σβήνεται, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Φέτος ο διαγωνισμός επιστρέφει μετά από διάλειμμα ενός έτους ελέω κορονοϊού και πάνω στη φρενίτιδα των ημερών βρήκαμε τον Victor Crone. Ο Σουηδός που είχε συμμετάσχει στον τελευταίο διαγωνισμό μέχρι τον φετινό εκπροσωπώντας την Εσθονία, μιλάει στο Ratpack για τον διαγωνισμό, αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε έναν τραγουδιστή που συμμετείχε στη Eurovision. Διότι για τον Victor Crone, δεν αρκεί να μείνει στην ιστορία ως performer που συμμετείχε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αλλά να καταφέρει να πετύχει παραπάνω πράγματα στην καριέρα του.

 

crone

 

-Δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που συμμετείχες στη Eurovision. Τι έχει αλλάξει στον εαυτό σου από τότε;

Ευτυχώς έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και καταστάσεις. Τότε ήμουν πιο μικρός και τα περισσότερα μου φαίνονταν «βουνό», πλέον έχω πάρει μια καινούργια κατεύθυνση αγνοώντας άλλα πράγματα που τότε είχαν σημασία. Ουσιαστικά ασχολούμαι full-time με τη μουσική. Γράφω συνεχώς νέα τραγούδια και μουσική. Σύντομα θα κυκλοφορήσουν οπότε να είστε συντονισμένοι.

-Ας μιλήσουμε λίγο για την εμπειρία σου στη Eurovision. Όσοι έχουν ακούσει το «Storm» ξαφνιάζονται σκεπτόμενοι ότι κατέλαβες την 20ή θέση. Ήταν ωραίο τραγούδι…

Ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι τότε μου αρκούσε απλώς να συμμετέχω στην όλη διαδικασία ωστόσο αναγνωρίζω ότι δεν τα πήγα ιδιαίτερα καλά στην εκτέλεση του τραγουδιού. Κάπως έτσι λοιπόν κατρακύλησε το τραγούδι στη θέση την οποία που τελικά κατέλαβε. Όπως και να έχει, η εμπειρία ήταν αξέχαστη.

 

 

-Έχεις συμμετάσχει στο Melodifestivalen (διαγωνισμός στον οποίο η Σουηδία βγάζει το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στη Eurovision) δύο φορές. Είναι όνειρό σου να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου στο διαγωνισμό;

Όπως είπα και πριν η εμπειρία με τη συμμετοχή έστω και εκπροσωπώντας άλλη χώρα ήταν αξέχαστη. Παρόλα αυτά ποιος δεν θα ήθελε να πάει στη Eurovision κάνοντας το αντίστοιχο για  τη χώρα του; Εγώ σίγουρα δεν θα έλεγα όχι.

-Όπως μας είπες πλέον, ξεκίνησες να ασχολείσαι πιο εντατικά με τη μουσική, ωστόσο ξέρουμε πως γράφεις τραγούδια και παίζεις κιθάρα από 15 χρονών. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με τη μουσική και να γίνεις τραγουδιστής;

Η μουσική είναι μέσα στη ζωή μου. Είναι ο τρόπος έκφρασής μου. Δεν ήταν πάντα το μόνο πράγμα που έκανα ωστόσο πάντα είχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου για αυτό και την ακολούθησα επαγγελματικά. Το να τραγουδάω και γράφω μουσική είναι πάντα δύο σημεία αλληλένδετα με την πορεία και γενικότερα τη ζωή μου. Ήταν σαν να γνώριζα από πάντα ότι θα ασχολούμουν με το συγκεκριμένο κομμάτι στη ζωή μου. Με όποιον τρόπο και αν γινόταν αυτό.

 

AP19137533048024

 

-Για να φύγουμε λίγο από το κομμάτι της Eurovision, με ποιους γνωστούς καλλιτέχνες έχεις δουλέψει μέχρι σήμερα;

Όταν έφυγα για σπουδές μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω αλλά και να εργαστώ πλάι σε διακεκριμένους καλλιτέχνες, όπως ο Desmond Child και ο Eric Bazilian. Όταν είσαι μαζί με τόσο σημαντικά πρόσωπα του καλλιτεχνικού κόσμου, μόνο να κερδίσεις μπορείς.

-Πώς είναι να δουλεύεις μαζί με τέτοιες «φίρμες»;

Έχεις ένα τρακ αλλά σταδιακά σου φεύγει. Όλοι νομίζουν ότι ένας καλλιτέχνης εγνωσμένης αξίας και φήμης, είναι δύσκολο να συνεργαστείς μαζί του. Ευτυχώς για μένα κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν αρκετά μικρός όταν τους γνώρισα, ωστόσο η συγκεκριμένη τριβή μου έδωσε αρκετή αυτοπεποίθηση για αυτό που είμαι σήμερα.

-Και τώρα ας μιλήσουμε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη μουσική σκηνή εξαιτίας της πανδημίας. Πόσο σε έχει επηρεάσει;

-Είναι δύσκολο για κάθε μουσικό αυτό που βιώνει ο κόσμος. Είναι ωραίο να γράφεις μουσική, να κάνεις βιντεοκλίπ και ηχογραφήσεις ωστόσο δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να παίζεις μπροστά σε κοινό. Το κοινό σου δίνει αυτοπεποίθηση αλλά και ώθηση να συνεχίζεις. Ελπίζω απλά το καλοκαίρι να μπορέσω να δώσω κάποιες συναυλίες.

-Πώς περνάς τον καιρό σου στην εποχή του Covid-19;

Η αλήθεια είναι πως η όλη αυτή κατάσταση με βοήθησε στο να βελτιώσω κάποια πράγματα αλλά και να συνειδητοποιήσω τι έχει περισσότερη σημασία για μένα. Το ότι μου δόθηκε παραπάνω χρόνος να δουλέψω και να πειραματιστώ με τη μουσική ήταν αρκετά σημαντικό για μένα και θεωρώ πως με βοήθησε αρκετά. Οπότε αν πρέπει να απαντήσω κάτι, αυτό είναι ότι ασχολούμαι πολύ με το να γράφω νέα τραγούδια αλλά κυρίως να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου. Αυτό είναι και το σημαντικότερο από όλα.

 

crone1

 

-Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα;

Για διακοπές μόνο αλλά ήταν τρομερά. Πήγα σε νησιά αλλά και στην Αθήνα. Κάθε ταξίδι στην Ελλάδα είχε να μου γνωρίσει και κάτι καινούργιο για αυτό ήταν ξεχωριστό. 

-Κάποιον Έλληνα ή Ελληνίδα καλλιτέχνη γνωρίζεις;

Γνωρίζω αρκετούς αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσω κάποιον πέρα από την τρομερή Κατερίνα Ντούσκα. Πήρε μέρος στη Eurovision το 2019 και μπορώ να πω ότι ήταν υπέροχη. Τόσο το τραγούδι (Better Love) όσο και η εμφάνισή της στη σκηνή ήταν εξαιρετικά.

-Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στο μέλλον, ωστόσο θα ήθελα να πολύ να δω πολλά τραγούδια μου να γίνονται επιτυχίες. Κυρίως όμως να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να με δείτε σε πολλά live shows.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved