Ο Άκης Καπράνος θέλει να σώσει την αυθεντικότητα του σινεμά

Καθηγητής, κριτικός κινηματογράφου, ραδιοφωνικός παραγωγός. Δηλαδή ο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει για αυτό.  

Τα λόγια είναι περιττά και δεν χρειάζονται συστάσεις στην περίπτωση του Άκη Καπράνου. Γνωστός κινηματογραφικός ειδήμων, πορωμένος με το σινεμά, χρόνια και χρόνια μεγαλώσαμε μαζί του και ο ίδιος μας προτείνει πάντοτε μερικές από τις πιο τρελές και ποιοτικές ταινίες που μάλλον δεν ξέραμε μέχρι σήμερα.

Εμείς μιλήσαμε μαζί του και κάναμε μία κουβέντα που ρίχνει φως στην προσωπικότητα του και την μανία του για την μεγάλη οθόνη, στην οποία και αφιέρωσε τη ζωή του.

Και ένας τύπος σαν τον Άκη έχει σίγουρα πολλά να πει:

 

 

Ο Άκης είναι κριτικός κινηματογράφου, παραγωγός της μακροβιότερης ραδιοφωνικής εκπομπής για το σινεμά, μουσικός που έχει υπογράψει τα soundtrack των ταινιών Η Ψυχή στο Στόμα του Γιάννη Οικονομίδη και Forget Me Not του Γιάννη Φάγκρα, αλλά και «άρρωστος» θεατής ταινιών.

Έχει υπάρξει καθηγητής στην Κινηματογραφική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου και στο New York College.

Το Midnight Express, από μία ομάδα στο Facebook, έχει γίνει πλέον θεσμός του απανταχού σινεφίλ. Πλέον στο σινεμά Ριβιέρα στο κέντρο μπορείς να δεις ταινίες που δεν θα έβλεπες σε μία φυσιολογική προβολή.

Ας αφήσουμε όμως να μας τα πει ίδιος ο Άκης…

 

 

Αυτό το Σάββατο το Midnight Express προβάλει στο Ριβιέρα την ταινία «Δε θέλω να γίνω Δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό» του Γιώργου Γεωργόπουλου.

To facebook του Midnight Express θα το βρεις εδώ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved