Πέτρος Λαγούτης: «Οι Έλληνες στα δύσκολα δείχνουμε χαρακτήρα»

Ο διάσημος ηθοποιός μας μίλησε για τον εγκλεισμό, τον χρόνο που περνάει σπίτι του και τη νέα σεζόν του Έτερος Εγώ.

Σημασία έχει να ξέρεις να περνάς καλά στο σπίτι εν καιρώ πανδημίας, αλλά πολύ περισσότερο να είσαι συνειδητοποιημένος. Και ο Πέτρος Λαγούτης είναι σίγουρα. Σε μία διαδικτυακή συζήτηση, μας μίλησε για τις πρώτες ημέρες της ανακοίνωσης του εγκλεισμού, τον χρόνο που περνάει σπίτι του αυτές τις ημέρες, αλλά και την επιστροφή του στο Έτερος Εγώ: Κάθαρσις.

 

 

Μπορείς να θυμηθείς ποια ήταν η πρώτη σκέψη που έκανες, όταν μας ανακοινώθηκε πως πρέπει να μείνουμε όλοι στα σπίτια μας;

Δεν ήταν μία η σκέψη ήταν πολλές. Θα έλεγα όμως ότι τις πρώτες μέρες της καραντίνας με κυρίευσε μια νοσταλγία για τα παιδικά μου χρόνια, για εκείνες τις μέρες της δεκαετιας του ΄80 και του ΄90 που δύσκολα μαζευόμασταν σπιτι από τις πλατείες και τις αλάνες. Μια στενοχώρια που τα δικά μου παιδιά δε θα ζήσουν κάποιες από τις ελευθερίες που είχαμε εμείς. Η σκέψη του κατά πόσο τελικά αυτή η αχαλίνωτη πρόδος και εξέλιξη των τελευταιων 20 χρόνων είναι για καλό. Με δυο λόγια περα από τον ιό και τις συνέπειες του (σ.σ.: υγειονομικά και οικονομικά)με κυρίευσε ένα νοσταλγικό και λίγο καταθλιπτικό συναίσθημα για την πορεια της ανθρωπότητας.

 

lagoutis3


Τι κάνεις αυτή την εποχή σπίτι -ως διαδικασία, χόμπι- που δεν έκανες πριν την πανδημία;

Δεν κανω κατι καινουργιο που δεν εκανα πριν, απλά αφιερώνω περισσότερο χρόνο σε μενα, στα παιδια μου, στη μαγειρική, στο Netflix, σε σειρές, ταινίες και λίγο παραπάνω σε συμμαζέματα και νοικοκυροσύνη.


Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να μιλήσεις στα παιδιά σου για τον κορωνοϊό και για την ανάγκη του να μείνουμε σπίτι;

Δεν ήταν δύσκολο, από τη μία η καθολικότητα του γεγονότος και από την άλλη το ότι ειναι δυο μεγάλα παιδια πια με αντίληψη και κριτική ικανότητα, το έκαναν ευκολα κατανοητό και για εκείνα.


Περίμενες από τον κόσμο να συμμορφωθεί με τους κανόνες;

Το περίμενα ναι. Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες στα δύσκολα δείχνουμε "χαρακτήρα" και ταυτόχρονα ήταν τέτοια η ένταση της «τρομοκρατίας» απο τα ΜΜΕ που αναμενόμενα "Μείναμε Σπίτι".

lagoutis2


Επιστρέφεις στο ρόλο σου με το Έτερος Εγώ: Κάθαρσις. Περίμενες την επιτυχία που γνώρισε η σειρά;

Ήμουν φαν του Έτερος Εγώ πριν μπω στην σειρά. Είχα δει την ταινία 3 φορές γιατί μου άρεσε πολύ και όταν διάβασα τα σενάρια για τη σειρά, όταν είδα το πώς κινείται η παραγωγή, το cast και φυσικά την αγάπη και το ζήλο του Σωτήρη, πίστεψα ότι η σειρά θα είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών. Η επιτυχία ποτέ δεν είναι σίγουρη αλλά το Έτερος Εγώ σίγουρα θα την άξιζε και είμαι ευτυχής που την βρήκε.


Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το στοιχείο που έκανε τον πρώτο κύκλο του Έτερος Εγώ να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες ελληνικές αστυνομικές σειρές που έχουν παιχτεί κατά καιρούς;

Το πανέξυπνο σεναριο, οι ηθοποιοί που συμμετείχαν αλλά και η ποιότητα της παραγωγής. Δεν έχω ξαναδουλέψει σε τόσο καλές συνθήκες.


Θεωρείς τον Παντελή Σκλαβή (σ.σ.: ο ρόλος του συτο Έτερος Εγώ) ωραίο τύπο; Θα κάνατε παρέα αν τον γνώριζες σε μία παρέα;

Δύσκολα θα έκανα παρέα με αστυνομικό. Αστειευομαι. Ναι θα εκανα παρέα μαζί του, δε θα μου έλεγε ποτέ ψέματα, θα με υπερασπιζόταν σε οποιαδήποτε συνθήκη και γενικά ο Παντελής ανήκει στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που θα "ήταν παντα εκεί" αν τον χρειαζόμουν.

 

lagoutis4


Πιστεύεις ότι τώρα και μετά την άφιξη του κορωνοϊού, θα υπάρξει αντίκτυπος στον χώρο του θεάματος όσον αφορά τα τηλεοπτικά γυρίσματα και τις παραστάσεις;

Νομίζω ότι ειδικά στο θέατρο θα υπάρξει αντίκτυπος για ενα χρονικό διάστημα, αλλά ευχομαι να μην κρατήσει πολύ όλο αυτό.


Μήπως η καραντίνα ήταν ένας εναλλακτικός τρόπος για να τα βρούμε επιτέλους με τον εαυτό μας;

Σίγουρα ήταν μια ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στους εαυτούς μας, στους κοντινούς μας ανθρώπους και στις ζωές μας γενικότερα με την έννοια του ότι είχαμε περισσότερο χρόνο. Ο χρόνος όμως είναι το στρωμένο το χαλί, είναι η ευκαιρία αλλά αν δεν υπάρξει η βούληση δε σημαίνει τίποτα. «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, σαράντα μέρες κοσκινίζει».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved