Η Liv Tyler κάνει την πιο δύσκολη νυχτερινή βάρδια της ζωής της

Η πρωταγωνίστρια του «9-1-1: Lone Star» που προβάλλεται στο FOX μιλάει αποκλειστικά στο Ratpack για το πώς η σειρά την έκανε να επανακτιμήσει τον εαυτό της.

6 SHARES

Επιμέλεια: Χρήστος Κάβουρας

Η επιτυχία του «9-1-1» ήταν τελικά αρκετή για να ανοίξει στο κοινό, τον κόσμο και τις διαφορετικές ιστορίες των πυροσβεστών. Κάπως έτσι λοιπόν έρχεται να κολλήσει το αντίστοιχο spin-off με τίτλο «9-1-1: Lone Star» εστιάζοντας στον Owen Strand (Rob Lowe), τον μοναδικό επιζώντα από το πυροσβεστικό τμήμα του Manhattan μετά τα γεγονότα της 9/11 το 2001, τότε που η αποστολή του ήταν να επανδρώσει από την αρχή τον τοπικό πυροσβεστικό σταθμό. 20 χρόνια αργότερα, ο Owen μεταφέρει τις πρωτότυπες ιδέες του στο Austin του Τexas, όπου μαζί με την Michelle Blake (Liv Tyler) δημιουργεί μια ομάδα ξεχωριστών ατόμων για το Πυροσβεστικό Τμήμα 126.

Η συμπρωταγωνίστριά του και κόρη του διάσημου τραγουδιστή των Aerosmith, Steven Tyler, αφήνει για λίγο το σετ των Πρώτων Βοηθειών και μιλάει αποκλειστικά στο Ratpack για την εμπειρία της στη σειρά.

-Πώς θα περιέγραφες τον χαρακτήρα σου στο «9-1-1: Lone Star»; Πώς προετοιμάστηκες από άποψη γυμναστικής για τον ρόλο;

Υποδύομαι τη Michelle Blake, Επικεφαλής Τεχνικός Επείγουσας Ιατρικής, για την οποία τα χρειάστηκα προκειμένου να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες, κυρίως από άποψης φυσικής κατάστασης καθώς μου έγινε η πρόταση για το ρόλο δύο βδομάδες μετά την έναρξη των γυρισμάτων. Έπρεπε να προπονηθώ αρκετά και γρήγορα προκειμένου να ελέγχω τις κινήσεις και να ξέρω τι κάνω στην κάμερα. Το καλύτερο κομμάτι της σειράς είναι ότι οι περισσότεροι κομπάρσοι που συμμετέχουν είναι πραγματικοί πυροσβέστες και διασώστες. Αυτό ήταν πραγματικά σπουδαίο διότι μπορώ να τους κάνω πολλές ερωτήσεις και να κατανοώ καταστάσεις μεταξύ των σκηνών. Κάναμε πολύ εντατική προπόνηση και είναι ευτύχημα που μας υποστηρίζουν τόσοι επαγγελματίες του συγκεκριμένου χώρου. Ήταν πολύ βοηθητικό να βρίσκομαι ανάμεσά τους. Προσπαθούμε να μάθουμε όσα περισσότερα γίνεται προκειμένου να φανούμε αντάξιοι απέναντί τους.

-Τι σου άρεσε στον ρόλο σου;

Οι παραγωγοί της σειράς Tim Minear και Brad Falchuk με κάλεσαν και μου ανέλυσαν την ιδέα της σειράς και ειλικρινά μου άρεσαν πολύ αυτά που άκουσα. Επειδή ζω και έχω οικογένεια στο Λονδίνο, μου ήταν πολύ δύσκολο να μετακομίσω στο Los Angeles για τα γυρίσματα, ωστόσο με εξιτάρισε ο χαρακτήρας μου. Θα ‘λεγα τον ερωτεύτηκα. Η Michelle την έχει την τρέλα της αλλά είναι πραγματικά σπουδαία σε αυτό που κάνει. Με ενδιέφερε πολύ η ζωή των ανθρώπων των πρώτων βοηθειών.

-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να νοιάζεσαι τόσο πολύ για τους ανθρώπους των πρώτων βοηθειών;

Σκεφτόμουν στην αρχή «Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι»; Παρακολουθούμε τη δουλειά τους αλλά είναι πραγματικά ενδιαφέρον και συναρπαστικό ταυτόχρονα να ξέρουμε και τους ίδιους πώς είναι. Από το πώς κοιμούνται τη νύχτα μέχρι και τα ενδιαφέροντά τους. Όταν τους παρακολουθούσα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων που κάναμε μαζί τους θαύμαζα. Ήταν σαν σούπερ ήρωες.


-Πόσο πολύ ταιριάζεις στον χαρακτήρα που υποδύεσαι;

Νομίζω ότι η Michelle μου ταιριάζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο χαρακτήρα έχω υποδυθεί στην καριέρα μου. Μου αρέσει πολύ να είμαι εκείνη. Νομίζω επειδή έχω απαλή φωνή όλοι με αντιμετωπίζουν ως ευγενική και soft, ωστόσο εγώ αισθάνομαι περισσότερο διαλλακτική και δυναμική στις μέχρι στιγμής εμπειρίες στη ζωή μου- και δεν το λέω για να υπερηφανευτώ. Έχω αρκετή αντοχή, μπορώ να συνεχίζω και να μην σταματάω. Όλοι λένε στον σύντροφό μου David Gardner «μα πόσο γλυκιά φωνή έχει». Η αλήθεια είναι ότι δεν φωνάζω αλλά είμαι πραγματικά δυναμικός άνθρωπος και έχω δικιά μου γνώμη. Και αυτό είναι που με ενώνει με την Michelle στη σειρά. Μου αρέσει που είναι δυναμική γυναίκα και πάνω από όλα καλή στη δουλειά της.

-Πώς ήταν η συνεργασία με τον Rob Lowe και το υπόλοιπο cast;

Όλοι ήταν εξαιρετικοί συνεργάτες. Απολαμβάνω να δουλεύω συλλογικά, παρά να δουλεύω ουσιαστικά μόνη μου. Υπάρχει μια ξεχωριστή σπίθα σε κάθε άτομο που απαρτίζει το cast και καθένας έχει να δώσει κάτι το ξεχωριστό στη σειρά. Δεθήκαμε μεταξύ μας όλοι πολύ φυσικά, πολύ απλά γιατί είναι ένα φανταστικό σύνολο. Συμπαθήσαμε πολύ ο ένας τον άλλον και απολαύσαμε να αλληλοβοηθιόμαστε, ειδικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Την πρώτη φορά μάλιστα που ήμουν στο γύρισμα, κάναμε μια σκηνή με ένα τρακάρισμα όπου ένα αυτοκίνητο αναποδογύρισε. Έπρεπε να μπορέσουμε να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις που πραγματοποιούν οι πραγματικοί διασώστες και πυροσβέστες. Γνωρίζουμε τους διαλόγους μας και τι περιμένουν οι σκηνοθέτες από εμάς.

-Μήπως υπάρχει κάποια «σπίθα» μεταξύ του δικού σου χαρακτήρα και εκείνου του Rob;

Για να είμαι ειλικρινής δεν κάνω γύρισμα πολύ συχνά με τον Rob. Υπάρχει όντως ένα μυστήριο μεταξύ των δύο χαρακτήρων αλλά ακόμα δεν γνωρίζω που πηγαίνει το story τους. O Rob είναι τρομερός, πολύ καλός τύπος και το κάνει αυτό εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πριν το Lone Star έπαιζε στο Code Black (νοσοκομειακό δράμα) οπότε μου δίνει και αρκετές συμβουλές όποτε τις χρειάζομαι. Πολλές φορές απαιτείται να χρησιμοποιώ ειδικές λέξεις και γλώσσα περί φαρμάκων, ενώ αρκετές φορές απαιτείται να γίνομαι ο Sherlock Holmes που ξαφνικά έχω όλες τις λύσεις για όλους στις σκηνές. Κάποια στιγμή μου είπε κάτι πολύ ενδιαφέρον, προκειμένου να είμαι σίγουρη τι θα πω την ώρα που σώζω μια ζωή. Δεν είναι όπως λέμε: «Περίμενε μισό λεπτό, θα σώσω τη ζωή αυτού του ανθρώπου οπότε σταματάω να μιλάω». Πρέπει να μπορείς να μιλάς την ώρα που βρίσκεσαι εν δράσει.


-Ποια είναι η σχέση σου με την τηλεόραση;

Μου αρέσει να παρακολουθώ τηλεόραση, παρότι δεν βλέπω σειρές ή ταινίες εδώ και πολλά χρόνια καθώς τα παιδιά μου είναι μικρά σε ηλικία –τεσσάρων και τριών ετών αντίστοιχα- και δεν έχω πολύ χρόνο. Θα ήθελα όμως να προλαβαίνω να δω. Το αστείο είναι ότι παρόλο που ζω μόνη μου στο Los Angeles παρακολουθώ μόνο το «9-1-1» και το «The Prodigal Son» τις νύχτες.

-Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση;

Έχουν πολλές διαφορές. Όταν είσαι σε τηλεοπτική σειρά για πολύ καιρό, γνωρίζεις τον χαρακτήρα σου μαζί και το υπόλοιπο cast που δουλεύεις. Είναι θα έλεγα περισσότερο ασφαλές ένα τέτοιο περιβάλλον σε αντίθεση με μια ταινία. Εκεί απλά παίρνεις το σενάριο, προετοιμάζεσαι, το μελετάς και υπάρχει μονάχα ένας –άντε δύο- σκηνοθέτης και μονάχα μία οπτική για την ταινία. Στις σειρές όλα αλλάζουν συνεχώς. Κάθε επεισόδιο έχει διαφορετικό σκηνοθέτη και πολλούς σεναριογράφους. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου μέσα σε πολλαπλές καταστάσεις. Γνωρίζεις τον χαρακτήρα σου –παρότι σου προσθέτουν διαρκώς καινούργια στοιχεία σχεδόν κάθε βδομάδα δίχως να ξέρεις τι θα συμβεί, οπότε αυτό προσθέτει ένα μεγαλύτερο κίνητρο σε αυτό που κάνεις. Η αλήθεια είναι ότι με δυσκολεύει το να συνεργάζομαι με διαφορετικό σκηνοθέτη κάθε βδομάδα, καθώς δεν προλαβαίνω να συνηθίσω αυτούς που συνεργάζομαι.

-Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Ryan Murphy (executive producer του «9-1-1: Lone Star») o οποίος αποτελεί την κεφαλή του προγράμματος HALF Initiative, που ειδικεύεται στο να κάνει την αγορά του Hollywood περισσότερο αποκλειστική για γυναίκες αλλά και για σκηνοθέτες και σεναριογράφους που είναι μειονότητες. Έχεις παρατηρήσει κάποια τέτοια κατεύθυνση δουλεύοντας μαζί του;

Είναι πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθείς το πώς εξελίσσονται όλοι αυτοί οι διαφορετικοί χαρακτήρες και οι ιστορίες τις οποίες έχει δημιουργήσει ο Ryan. Έχει ένα σύστημα αξιών και έναν μοναδικό τρόπο να αντιλαμβάνεται τα πράγματα και αυτό είναι πραγματικά σπουδαίο. Όποιος εμπλέκεται στο συγκεκριμένο project, συνεργάζεται μαζί του για πολύ καιρό και είναι απολαυστικό να βλέπεις το πόσο καλά λειτουργεί αυτή η σχέση. Έχει προσλάβει πολλά αξιόλογα άτομα και είναι εξαιρετικό το πώς αποδίδει η δουλειά.


-Μέχρι στιγμής έχεις μια μεγάλη πορεία στον κινηματογράφο. Με ποιο γνώμονα διαλέγεις τα νέα σου project;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ περίεργη. Αντιμετωπίζω την καθημερινότητα με ενθουσιασμό και αυτό έχει αντίκτυπο και σε κάθε δουλειά που επιλέγω. Θέλω να μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω. Πάντα υπάρχουν θετικά και αρνητικά σε μια δουλειά, όπως και πολλές διαφορές. Κάθε φορά σκέφτομαι το «The Leftovers» των Damon Lindelof και Tom Perrotta, όπου το σενάριο και η πολυπλοκότητα της ιστορίας ήταν πραγματικά εξαιρετικές. Προήλθαν από μια υπέροχη νουβέλα και ήταν τρομερή εμπειρία το πώς έγιναν τα γυρίσματα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το συγκρίνω με άλλες δουλειές μου. Όταν γύριζα το «Stealing Beauty», ήταν καλοκαίρι και γινόμουν 18 ετών. Θυμάμαι που τότε καθόμουν και σκεφτόμουν, «Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να δουλέψω κάπου καλύτερα», επειδή τα γυρίσματα γίνονταν στην Τοσκάνη μαζί με τόσους σπουδαίους ηθοποιούς.

-Αληθεύει ότι θέλεις να πιστοποιηθείς ως Τεχνικός Επείγουσας Ιατρικής (ΕΜΤ) όπως και ο χαρακτήρας σου στη σειρά;

Θα το ήθελα πολύ ναι, είναι όνειρό μου. Ως γονιός ειδικά όταν το παιδί σου χτυπήσει πρέπει να έχεις τη διαύγεια και την εμπειρία να αντιμετωπίσεις την κατάσταση με ψυχραιμία. Σε αυτές τις στιγμές παρατηρώ ότι θέλω να βοηθάω τους ανθρώπους ηρεμώντας τα πνεύματα. Είναι πολύ περίεργο που κάτι τέτοιο έκανα πάντα αλλά δεν το είχα κατανοήσει μέχρι τώρα.

-Και τι θα κάνεις όταν θα πρέπει να προπονηθείς ως πραγματική ΕΜΤ;

Δεν είμαι σίγουρη. Στο σετ ξοδεύω πολύ χρόνο μαζί με μια υπέροχη γυναίκα που ονομάζεται Rachel, που ειδικεύεται σε αυτό και δουλεύει μαζί μας. Με εκπαιδεύει για όλες τις σκηνές ωστόσο τη ρωτάω ταυτόχρονα και πώς μπορώ να πάρω μαθήματα για να πάρω την πιστοποίηση. Δυστυχώς απαιτεί αρκετό χρόνο και είναι δύσκολο να το κάνω ταυτόχρονα καθώς αλλάζει συνεχώς το πρόγραμμά μου. Άμα καταφέρω να βρω την άκρη με τον χρόνο μου, θέλω να το πραγματοποιήσω. Για να δούμε τι θα γίνει.


Τα νέα επεισόδια «9-1-1: Lone Star» προβάλλονται κάθε Τρίτη στις 21.50 αποκλειστικά στο FOX. To FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

6 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved