Η Ηouse of Jewels θέλει να περνάμε τον χρόνο μας με στυλ και μας γνώρισε το πιο hοt brand ρολογιών

Λέγεται "About Vintage", έχει το πιο cool σχεδιαστικό δίδυμο και εμείς τους συναντήσαμε στη Μύκονο. Περιττό να πούμε πως μαζί τους δεν καταλάβαμε πώς πέρασε η ώρα. #diplis

«Η ηδονή και δράση κάνουν το χρόνο να φαίνεται λίγος», έχει πει ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ θέλοντας να τονίσει τη σχετικότητά του. Κάπως παρόμοια του έχει «συμπεριφερθεί» και ο Αϊνστάιν προσπαθώντας να εξηγήσει τη θεωρία της σχετικότητας με το παράδειγμα «της γυναίκας που σε ελκύει και το πώς τα δευτερόλεπτα πετάνε όταν είσαι στο πλευρό της». Όπως όμως και αν έχουν περιγράψει τον χρόνο και την αίσθηση που σου αφήνει τα μεγαλύτερα μυαλά του 19ου και του 20ου αιώνα, ένα είναι το σίγουρο: ότι, αργά ή γρήγορα, πρέπει να περνάει με στυλ. Σαν και αυτό που μας σύστησε η “House of Jewels” μέσα από την επίσκεψή μας στο νέο της κατάστημα στη Μύκονο. Εκεί η αγαπημένη μας εταιρία κοσμημάτων μας έφερε σε επαφή με το «so hot right now» Σκανδιναβικό brand ρολογιών, το “About Vintage” και είχαμε την ευκαιρία –σε ένα press trip που ο χρόνος κυλούσε σαν νερό- να μιλήσουμε από κοντά με τους δύο σχεδιαστές και ιδιοκτήτες τους, τους Δανούς Thomas Andersen και Sebastian Skov Regeser.
C68A6148
H Διονυσία Καλαποθαράκου με τον Thomas Andersen και τον Sebastian Skov Regeser
Δύο παιδικούς φίλους που για χρόνια μοιράζονταν ένα κοινό όραμα: να δημιουργήσουν κάτι δικό τους από το μηδέν και πριν από πέντε χρόνια τα κατάφεραν. Δεν έψαξαν να βρουν το τέλειο ρολόι, αλλά το δημιούργησαν. Αρχικά γι’ αυτούς και μετέπειτα για όλους εμάς. Και μας το σύστησαν μέσα από το Σκανδιναβικό watch brand τους, το “About Vintage” που στην Ελλάδα το βρίσκουμε αποκλειστικά μέσω του ολοκαίνουριου καταστήματος “House of Jewels” στη Μύκονο και των sites www.houseofjewels.gr και www.hoj.gr.
C68A6018
To όνομα του brand προέκυψε από την πίστη και των δύο αντρών στη διαχρονικότητα του design των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Η retro, σοφιστικέ αισθητική δύο από των πιο στυλάτων εποχών σε ό,τι αφορά τις τέχνες, την αρχιτεκτονική και τη μόδα αντικατροπτίζονται πάνω στα “About Vintage” σχέδιά τους. Ρολόγια ανδρικά (και πλέον και γυναικεία) που φοριούνται από όλους όσους αγαπάνε τα κομμάτια υψηλής ωρολογοποιίας τα οποία έρχονται σε προσιτές τιμές. Στις συλλογές, που μας «συστήνει» η "House of Jewels", βρίσκουμε Automatic Swiss made κομμάτια και Quartz Miyota Chronograph, 5Atm, τέλεια συνδυασμένα με Sapphire crystal και αυθεντικό ιταλικό δέρμα. Ρολόγια τόσο στυλάτα και ντελικάτα που δεν αποκαλύπτουν το χρόνο δημιουργία τους. Μπορεί να μας το είχε χαρίσει ο μπαμπάς μας όταν περάσαμε στο πανεπιστήμιο, να το είχαμε αγοράσει πέρυσι με το πρώτο εταιρικό μας bonus ή να το είχαμε ανακαλύψει στο συρτάρι του παππού μας. Γιατί ένα πραγματικά elegant αξεσουάρ σαν αυτό δεν έχει σημασία αν είναι (About) Vintage… έχει σημασία να είναι διαχρονικά κομψό και φινετσάτο και αυτό μας ανέλυσαν από κοντά ο Thomas και ο Sebastian, ένα πρωινό του Σεπτεμβρίου σε ένα ηλιόλουστο, Μυκονιάτικο μπαλκόνι.
C68A6180
Τα σχέδια των ρολογιών σας είναι αντιπροσωπευτικά του Scandinavian minimalist style και είναι απολύτως λογικό αφού η Κοπεγχάγη είναι ο τόπος καταγωγής και διαμονής σας. Αν σχεδιάζατε ένα ρολόι αποκλειστικά για την Ελλάδα με έμπνευση από την Ελλάδα, πώς θα ήταν;
Δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και πιστεύουμε πως τα έχουμε καταφέρει καλά έως τώρα, ώστε τα σχέδιά μας να είναι διαχρονικά και να μπορούν να φορεθούν από όλους. Εμπνεόμαστε από τα κτίρια, η απλότητα και η λειτουργικότητα της Σκανδιναβικής αρχιτεκτονικής είναι άλλωστε κάτι που αντικατοπτρίζεται στο design μας, όπως αντλούμε έμπνευση και από τα χρώματα του κάθε τόπου. Το μπλε, παραδείγματος χάριν, σημαίνει πολλά για εμάς και το χρησιμοποιούμε ήδη στα ρολόγια μας. Το μοντέλο 1815 Chronograph βγαίνει με μπλε καντράν, όπως και το 1969 Vintage και το 1971 Automatic, αλλά αν φτιάχναμε ένα νέο σχέδιο αποκλειστικά για εσάς θα διαλέγαμε μία πολύ φωτεινή μπλε απόχρωση σαν αυτή του ουρανού των Κυκλάδων και της θάλασσας που βλέπουμε απέναντί μας.
Ένα ρολόι πρέπει να έχει διαχρονικό σχεδιασμό και όχι να ακολουθεί τις τάσεις της μόδας;
To όνομα του brand μας απαντάει στην ερώτηση! Εμείς υποστηρίζουμε πως «ναι», η διαχρονικότητα ενός σχεδίου είναι αυτό που το κάνει μοναδικό. Υπάρχουν πάρα πολλά brands που κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να δημιουργούν διαφορετικά ρολόγια κάθε σεζόν ακολουθώντας τα fashion trends. Το δικό μας χαρακτηριστικό ως label δεν είναι αυτό: είναι η ανάγκη να φτιάχνουμε και να φοράμε ένα ρολόι που θα μοιάζει σύγχρονο και κομψό όσα χρόνια και αν βρίσκεται στον καρπό μας.
C68A6243
Ο Τhomas Andersen και o Sebastian Skov Regeser
Τι είναι αυτό που κάνει τα σχέδιά σας μοναδικά;
Ο συνδυασμός υψηλού design και ποιότητας. Όλα τα κομμάτια μας κατασκευάζονται στην Ελβετία και στο Χονγκ Κονγκ. Το καντράν μας είναι μινιμαλιστικό, το τζάμι κάνει μία καμπύλη αφαιρετική και κομψή ταυτόχρονα, ενώ οι λεπτομέρειες στη γραμματοσειρά και στον τρόπο που το λουράκι και το μπρασελέ «αγκαλιάζουν» τον καρπό, κάνουν τη διαφορά. Το πιο συχνό κομπλιμέντο που ακούμε για τα “About Vintage” είναι ότι δείχνουν πολύ πιο ακριβά από όσο είναι και αυτό είναι μία απόδειξη του εκλεπτυσμένου και all time classic στυλ τους.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας σχέδιο και γιατί;
Όταν μας καρφώθηκε η ιδέα να κάνουμε κάτι δικό μας είμασταν διακοπές σε μία παραλία του Μεξικού και σκεφτόμασταν πόσο cool θα ήταν να μπορούσαμε να βρούμε το ιδανικό ρολόι χωρίς να δώσουμε μία περιουσία. Μέσα από αυτήν την προσωπική μας ανάγκη γεννήθηκε το “About Vintage” και όλα τα ρολόγια του είναι σαν «παιδιά» μας, μας αντιπροσωπεύουν απόλυτα. Αυτή τη στιγμή φοράμε και οι δύο κομμάτια από τη συλλογή 1971 Automatic αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορούσαμε να φοράμε και όλα τα άλλα σχέδια.
C68A7052
To ίδιο "About Vintage" μοντέλο -το 1988 Moonphase- ταιριάζει εξίσου σε άνδρες και γυναίκες
Τι πρέπει να προσέξει κάποιος που θέλει να κάνει δώρο ένα ρολόι σας στην καλή του;
Nα είναι ένα σχέδιο είτε ανδρικό, είτε από τη νέα μας γυναικεία συλλογή, που να της ταιριάζει. Είναι τύπος που αγαπάει τα λουράκια ή τον μπρασελέ. Το λευκό ή το σκούρο καντράν, τον ροζ ή τον κίτρινο χρυσό; Ένα κλασικό σχέδιο 36 ιντσών με λευκό καντράν και καφέ ή μαύρο λουράκι θα ήταν μία πολύ ασφαλής και κομψή επιλογή για πρώτο δώρο σε κάποια που δεν έχεις ξαναπάρει ρολόι.
Το τελευταίο χρόνο είδαμε πολλές συλλογές σχεδιαστών αλλά και red carpet εμφανίσεις που περιγράφουν τον όρο «gender-fluid fashion». Τα unisex ρολόγια είναι το μέλλον της μόδας;
Eίναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον θα λέγαμε. Πάρα πολλές γυναίκες φοράνε ανδρικά ρολόγια σε όλο τον κόσμο και εμείς μόλις τώρα κυκλοφορήσαμε γυναικεία σειρά η οποία ουσιαστικά διαφοροποιείται ως προς το μέγεθος από την ανδρική. Εμείς θεωρούμε όλα τα κομμάτια “Αbout Vintage” unisex και αυτό είναι ιδιαίτερα απελευθερωτικό!
IMG 8006
H Διονυσία Καλαποθαράκου με το 1969 Vintage

#houseofjewels #makethedifference

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved