Ο Walton Goggins βαριέται τους φυσιολογικούς ανθρώπους

Ο πρωταγωνιστής του Deep State μιλάει στο Ratpack για την σύγχρονη πολιτική, την σιωπή και για το αν θα έβγαινε για μια μπίρα με τον χαρακτήρα που υποδύεται.

Το ελληνικό, δύσκολο για κάποιον ξένο να προφέρει όνομά μου, έκανε τον Walton Goggins να μου πει τη δική του, πικρή αλήθεια. Τις περισσότερες φορές, τον φωνάζουν Walter αντί για Walton. Λίγο πριν, η γυναίκα που διεύθυνε την Συνέντευξη Τύπου με παρουσίασε ως Const-κάτι. Όταν του εξήγησα πως το όνομα είναι ελληνικό και ήταν λογικό να μπερδευτεί η κυρία που μας συντόνιζε, τότε ενθουσιάστηκε. Μου είπε πως έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί τη χώρα μας το καλοκαίρι και πως σύντομα θα κλείσει τα εισιτήρια. Στη συνέχεια, ο ενθουσιασμός του για τη χώρα μας έδωσε τη θέση του σε έναν άλλο, χρόνιο ενθουσιασμό, αυτόν για την πολιτική. Η ερώτηση για το αν ασχολείται με αυτή και αν του αρέσει να ενημερώνεται για τον κόσμο γύρω του, ήταν μια ερώτηση στοχευμένη. Η τηλεοπτική σειρά Deep State που προβάλλεται στο κανάλι Fox, άλλωστε, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

-Είμαι εθισμένος στην πολιτική. Κοιτάζω τα πάντα. Προσπαθώ μέσα από την πορεία της ζωής μου και τα ταξίδια μου να καταλάβω τον κόσμο έχοντας μια σφαιρική άποψη και όχι μόνο την αμερικανική οπτική. Θέλω να καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Βλέπω με ποιον τρόπο επηρεάζονται οι άνθρωπο στην κορυφή και πως αυτοί που βρίσκονται στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Ναι, είμαι ενημερωμένος για τον κόσμο που ζούμε και νομίζω πως καταλαβαίνω τον τρόπο που πρέπει να φιλτράρω τις ειδήσεις και την πηγή από την οποία προέρχονται. Όμως δεν είμαι συνομωσιολόγος. Έχω ένα γιο 8 χρονών που περνάω όλη την ώρα μου μαζί του και έτσι δεν έχω χρόνο να αφοσιωθώ στη συνομωσιολογία, ούτε και ο Mathew Parkhill. Πιστεύω, όμως, πως υπάρχουν συμφέροντα από τις αποφάσεις που παίρνουν διάφοροι στον πλανήτη. Άλλες φορές για καλό σκοπό και άλλες για κακό.

Ο Walton Goggins, στα 47 του χρόνια, έχει ήδη μία ποιοτική και συνεχώς ανοδική πορεία τόσο στον κόσμο του Hollywood, όσο και σε αυτόν της τηλεόρασης. Ίσως το μεγαλύτερο προσωπικό παράσημο ανάμεσα σε πολλά, είναι το Όσκαρ για την ταινία μικρού μήκους, The Accountant το 2001 που ήταν παραγωγός της. Φυσικά, τον έχεις δει και στη τηλεοπτική σειρά The Shield, στο Justified και στη μεγάλη οθόνη να καβαλά το άλογό του για χάρη του Quentin Tarantino και της ταινίας Django Unchained. Όχι, δεν είναι η μοναδική φορά που συνεργάστηκε μαζί του. Ακολούθησε το Hateful Eight. Η ερμηνεία του Goggins, είναι πραγματικά απολαυστική, κάτι που επιβεβαίωσε τις υποψίες μας πως, η συνεργασία του με τον Tarantino, θα είναι κάτι παραπάνω από επιτυχημένη.

Η λίστα με τις δουλειές του, τα βραβεία και τις παρουσίες του σε διάφορα πλατό, είναι τεράστια, όμως σκοπός της συνέντευξης, πέρα από το να μάθουμε λίγο καλύτερα τον Walton Goggins ως άνθρωπο, ήταν να μιλήσουμε για το Deep State, το κατασκοπευτικό θρίλερ που προβάλλεται αποκλειστικά στο Fox. Εκεί, βλέπουμε τον Goggins ως κεντρικό πρωταγωνιστή του δεύτερου κύκλου, να υποδύεται τον Nathan Miller, έναν πρώην πράκτορα της CIA.

-Ο Nathan Miller στην προσωπική του ζωή, όπως και στην κοινωνική, είναι ένα άτομο το οποίο είναι βαθιά αφοσιωμένο στην οικογένειά του. Η κόρη του είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του. Και όταν μιλάει με την κόρη του στο τηλέφωνο, παίρνει την απόφαση να σκοτώσει.

-Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν είναι μια επικίνδυνη προσωπικότητα. Έτσι είναι ο κόσμος. Νομίζω τα άτομα που παίρνουν τις αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο, παίρνουν τέτοιες αποφάσεις καθημερινά. Προσωπικά, δεν καταλαβαίνω πως το κάνουν αυτό πνευματικά και ιδεολογικά. Δεν ξέρω αν εσύ ή εγώ θα μπορούσαμε να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις, αλλά για τον Nathan Miller, αυτή είναι η ζωή του.

 

DEEPSTATE 201 Gallery 14940

 

-Το θέμα με τον Mathew Parkhill (δημιουργός της σειράς), που την κάνει είναι τόσο ενδιαφέρουσα για εμένα, είναι πως ο ίδιος ενδιαφέρεται για τον κόσμο γύρω του και τον κόσμο που δημιούργησε. Αυτό είναι σίγουρο. Αλλά στο τέλος της ημέρας, σημασία για τον Mathew Parkhill, έχει το κενό ανάμεσα στις λέξεις. Όσο σημαντικά και να είναι τα λόγια του και το σενάριο. Αν το παρατηρήσεις αυτό και αν έχεις ήδη παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο, θα καταλάβεις πως επικρατεί σε πολλά σημεία σιωπή.

-Σαν ηθοποιός, αυτό ακριβώς ζητώ γιατί δεν είναι ένα πολιτικό δράμα, αλλά και κάτι που υπάρχει και στη ζωή, όπως είναι η απόλυτη σιωπή. Αυτό σκέφτομαι κάθε μέρα όταν πηγαίνω στη δουλειά. Είναι πολύ συναρπαστικό να δουλεύεις για κάποιον που ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη συμπεριφορά.

To Deep State, από τη φύση του, αφού μιλάμε για κατασκοπευτικό θρίλερ, ήταν δύσκολο στη δημιουργία του. Το main story της σειράς, δηλαδή τα διάφορα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της Αφρικής και του φυσικού της πλούτου, το καθιστά και αυτό απαιτητικό. Τα γυρίσματα, δεν θα μπορούσαν αν ακολουθήσουν διαφορετική πορεία. Εκτός από τις σχεδόν διαδικαστικές ερωτήσεις για τη δημιουργία της σειράς και τις δυσκολίες της, είχα άλλη μία που ταλάνιζε από την αρχή της συζήτησής μας το μυαλό μου. Θα πήγαινε άραγε για μια μπίρα με τον Nathan Miller, τον πολυσύνθετο χαρακτήρα που υποδύεται;

-Το κάνω αυτό για πολλά χρόνια. ‘Όπως κάθε ηθοποιός στη θέση μου, έτσι και εγώ έχω γυρίσει πολλά επεισόδια μαζί. Όμως δεν έχω ποτέ, ποτέ, σε 30 χρόνια καριέρας, γυρίσει 8 επεισόδια το ένα μετά το άλλο. Αυτό που απαιτούσαν οι τοποθεσίες που βρεθήκαμε, από τους σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς, όλους όσους βρέθηκαν πίσω από τις κάμερες, ήταν να είναι έτοιμοι να δουλέψουν σε υψηλό επίπεδο. Αυτό έγινε γιατί βρεθήκαμε σε αυτές τις τοποθεσίες μία φορά και δε μπορούσαμε να πάμε πίσω σε αυτές. Αν κάνω σωστά τα μαθηματικά, το πρώτο επεισόδιο μας πήρε σχεδόν 4 μήνες να το γυρίσουμε. Ήταν μια τεράστια πρόκληση και απαιτούσε μεγάλη συγκέντρωση και αφοσίωση από όλους.

 

DEEPSTATE 204 60 L1040568

 

-Πιστεύω πως ο Nathan Miller είναι σαν άτομο απίστευτα περίπλοκο και είμαι τυχερός που είχα τη δυνατότητα στην μέχρι τώρα καριέρα μου την ευκαιρία να υποδυθώ τέτοιους χαρακτήρες. Γοητεύομαι από άτομα που είναι περίπλοκα και που δύσκολα τα καταλαβαίνεις. Θα προτιμούσα να κάνω μια συζήτηση με ένα τέτοιο άτομο παρά με κάποιον φυσιολογικό. Οπότε ναι, όταν φτάσετε όλοι προς το τέλος της σειράς και δείτε πώς θα εξελιχθεί ο Nathan Miller, θα καταλάβετε πως απαιτεί πολλή ενέργεια για να πεις την ιστορία του.

-Πίστεψέ με, έχω πάει έξω για πολλές μπίρες με άτομα σαν τον Nathan Miller και έχω μεγάλο αριθμό φίλων που ανήκουν σε ομάδες πολιτικών, έχω φίλους που είναι πολεμικοί ανταποκριτές/φωτογράφοι, άτομα που ανήκουν σε αυτούς τους κύκλους.

 

Τα νέα επεισόδια του 2ου κύκλου «DEEP STATE» προβάλλονται αποκλειστικά στο FOX κάθε Δευτέρα στις 21.50.

Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved