Μπορεί να μεταμορφωθεί ο Aquaman στον Ironman της DC;

Μία νέα ελπίδα για ένα σύμπαν που τώρα ξεκινά να δημιουργείται.

Καλός ή κακώς σύγκριση ανάμεσα στη Marvel και την DC Comics αυτή τη χρονική στιγμή δεν υφίσταται. Η πρώτη έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια να φτιάχνει το σύμπαν της, το έχτισε μετά από πολύ κόπο και ιδρώτα φέρνοντάς μας στην επιφάνεια σούπερ ήρωες γνωστούς (Spider-Man) και άγνωστους (Black Panther) φέρνοντας την κορύφωση στο υπέρτατο «Infinity War» αλλά και το «Avengers: Endgame» που το περιμένουμε με μανία.

Η DC ωστόσο ακολούθησε άλλο δρόμο και αυτό μέχρι στιγμής της κοστίζει. Προτίμησε να μη χτίσει ένα σύμπαν, αλλά να μας το παρουσιάσει έτοιμο, ακολουθώντας τον ανάποδο δρόμο από αυτόν της μεγάλης της αντιπάλου. Με λίγα λόγια αντί να φτιάξει δυο-τρεις αυτοτελείς ταινίες για κάθε ήρωά της, να μας τους γνωρίσει με τα καλά και τα κακά τους και στο τέλος να τους ενώσει κάποια μέρα στην «Justice League» εκείνη πήγε κατευθείαν στο ψητό και αυτό είναι και το μεγάλο της φάουλ.

 

j

 

Ποιο ήταν τελικά το αποτέλεσμα; Ένα «Batman V Superman» που άξιζε μόνο για τα 8 λεπτά της μεταξύ τους μάχης και ένα «Justice League» πιο αδιάφορο και βαρετό πεθαίνεις.  Όπως η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, έτσι και στην DC κατάλαβαν πως χρειάζεται χρόνος για να προετοιμάσουν τον κόσμο για ένα νέο υπερηρωικό έδαφος.  

Τουλάχιστον με τις δύο τελευταίες της ταινίες τα πράγματα δείχνουν να μπαίνουν σε μια σειρά.

 

Ο «Aquaman» ήρθε την κατάλληλη στιγμή

Aquaman Poster

Την καλή αρχή έκανε η «Wonder Woman» που ανέλπιστα απολαύσαμε πέρσι και παραδεχτήκαμε ότι υπάρχει φως στην DC Comics και τώρα ήρθε ο «Aquaman» για να πάρει λίγο τα μάτια μας από το τρέιλερ του «Avengers: Endgame».

Στην ταινία λοιπόν, ο Jason Momoa επιστρέφει στο ρόλο του αμφίβιου σούπερ ήρωα, του προστάτη της θάλασσας και της στεριάς και παραμένει ο... Momoa που αγαπήσαμε. Δηλαδή ένας bodybuilder έτοιμος για καβγά, με μηδέν σοβαρότητα και σε κάποια σημεία υπερβολικά χαλαρός, που όταν όμως συνειδητοποιεί σε τι έχει μπλέξει σοβαρεύεται και γίνεται ο ήρωας που όλοι περιμένουν.

Μεγάλο μερίδιο πέφτει βέβαια και στο αντίπαλο δέος του, τον ετεροθαλή αδερφό του Orm (Patrick Wilson) ο οποίος στο μάτι μοιάζει λίγος -κάτι σαν κακός Legolas από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»- ωστόσο στην πορεία της ιστορίας είναι ένα εξαιρετικό matchup για το οποίο έχεις αγωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας. 

 

 

Με λίγα λόγια ο «Aquaman», η καταραμένη ταινία που χρόνια τώρα προσπαθούσαν να τη βγάλουν στην παραγωγή, είναι ένα φιλμ που δεν θα βαρεθείς με τίποτα, με γραφικά και ατμόσφαιρα που θυμίζουν «Avatar» που έρχεται να συνεχίσει την καλή εντύπωση που δημιούργησε η «Wonder Woman». Ταυτόχρονα όμως το φιλμ του James Wan είναι πολύ πιθανό να δημιούργησε έναν νέο πρωταγωνιστή από το πουθενά, που θα κρατάει για πολλά χρόνια τα γκέμια της «Justice League» και του σύμπαντος της DC.

 

Aquaman όπως λέμε... Ironman;

aquaman justice league jason momoa

Καλώς ή κακώς ο άρχοντας της DC όσο σάπιες και αν ήταν οι τελευταίες του ταινίες θα είναι πάντα ο Batman. Είτε τον υποδύονται οι «ελάχιστοι» Ben Affleck και Val Kilmer, είτε οι εξαιρετικοί Christian Bale και Michael Keaton, ο Σκοτεινός Ιππότης θα είναι πάντα το Α και το Ω της DC. Αυτή τη στιγμή όμως που το σύμπαν «χτίζεται», ο Aquaman δεν αποκλείεται να εξελιχθεί στον Ironman της υπόθεσης.

Πολλά χρόνια πριν, τότε που ο Robert Downey Jr. φορούσε για πρώτη φορά τη σιδερένια στολή, ο Ironman ήταν ένας ήρωας που μερικοί θυμόντουσαν, άλλοι δεν τον είχαν καν ακουστά ενώ οι περισσότεροι δεν ήξεραν καν πως το alter ego λεγόταν Tony Stark.

Μετά από τρεις σόλο ταινίες ωστόσο και εφτά συνολικά φιλμ ο Ironman δεν είναι απλά ένας ήρωας της Marvel. Είναι ο ΗΡΩΑΣ.

 

ioron

 

Από εκεί που ο κόσμος δεν ήξερε καν ποιος είναι, έχει δημιουργήσει μια κατάσταση που ακόμα και οι άλλοτε πολυδιαφημισμένοι Captain America και Spider-Man να μοιάζουν «γατάκια» μπροστά του. 

Η τριλογία του Christopher Nolan με το «Dark Knight» είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο έχει παιχτεί ποτέ για κάποιον σούπερ ήρωα και ούτε ο Ironman παρέα με τον Aquaman και όλη τη Marvel δεν μπορούν να την κοντράρουν. Όσον αφορά τον Aquaman είναι δεδομένο ότι θα είναι δύσκολο να κερδίσει σε δημοτικότητα τον Batman ή τον Superman ωστόσο από τη στιγμή που το σύμπαν της DC τώρα χτίζεται όλα είναι πιθανά.

Καλή τύχη λοιπόν Aquaman. Κρατάς στα χέρια σου ολόκληρο το σύμπαν της DC.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved