Μπορεί ο Joel Kinnaman να γίνει ο επόμενος απόλυτος action hero;

Φυσικά και μπορεί.  Και οι παρακάτω 5 ταινίες του, το επιβεβαιώνουν. 

Έχει μεγάλη σημασία να μπορείς να διακρίνεις το επόμενο βήμα σε έναν ηθοποιό. Να μπορείς δηλαδή, με βάση τα όσα έχει κάνει στις ταινίες του, να ξεχωρίσεις προς τα πού κλίνει και σε τι θα θέλαμε να τον δούμε σε μερικά χρόνια.

Ο Joel Kinnaman, o Aμερικανοσουηδός τύπος που γνωρίσαμε μέσα από το Easy Money και κυρίως από το αμερικάνικο «The Killing», είναι ένας τέτοιος ηθοποιός. Και αξίζει να θυμηθούμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μας έκαναν να τον αγαπήσουμε.

 

 

Σε πολλά σημεία, ο Kinnaman μοιάζει αρκετά στον Tom Hardy. Ίσως έχει ακόμα να μάθει πολλά, αλλά βαδίζει στα ίδια «ζόρικα» μονοπάτια όπως ο Βρετανός ηθοποιός. Δεν είναι άλλωστε λίγοι αυτοί που συγκρίνουν το σκοτεινό και σκληρό παρουσιαστικό του με εκείνο του Tom Hardy και, αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι και καθόλου τυχαίοι οι ρόλοι που διαλέγει.

Αν ξεχάσουμε το Robocop, που και ο ίδιος θα θέλει να το ξεχάσει, ο Kinnaman είναι ίσως ο επόμενος μεγάλος εξελίξιμος ηθοποιός. Ένας σκοτεινός antihero, ένας εναλλακτικός Punisher, που έχει ήδη ξεχωρίσει για το ταλέντο του σε αρκετές ταινίες. Έμπλεξε άλλωστε με αυτές τελείως τυχαία, είχε κάνει όνομα στη Σουηδία πριν ξεκινήσει για την Αμερική, αλλά μόλις με λίγες εμφανίσεις έχει καταφέρει να κάνει την διαφορά.

Να τις θυμηθούμε;

 

Child 44

 

 

Για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο, το Child 44 ΔΕΝ ήταν μία καλή ταινία. Το σενάριο της ήταν κακογραμμένο, άφησε απ’ έξω πολλά πράγματα και η ροή της ήταν τόσο ατσούμπαλη που έχασε όλη της την αίγλη. Παράλληλα όμως, στα 2-3 καλά πράγματα που είχε, ήταν και η εμφάνιση του Kinnaman. O ηθοποιός απογείωσε τον ρόλο του Wasilij, του διεστραμμένου στρατιωτικού και μετέπειτα ΚαΓκεΜπίτη, που μέσα από ακραίες πρακτικές προσπάθησε να κερδίσει την εύνοια των ανωτέρων του. Έκανε αυτό που χρειάζεται να κάνουν πάντα αυτοί οι χαρακτήρες: να σου προκαλούν εμετό.

 

The Killing

 

 

Ήταν ο ρόλος που τον έβαλε για τα καλά στη αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία και του χάρισε μία υποψηφιότητα για τηλεοπτικό βραβείο Saturn. Για τρία χρόνια υποδύθηκε τον Stephen Holder, τον αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών που απέκτησε εθισμό στις μεθαμφεταμίνες όσο δούλευε μυστικός. Ο ανορθόδοξος τρόπος με τους οποίους ο Holder δούλευε τις υποθέσεις του στο Ανθρωποκτονιών και η διορατικότητά του σαν ντετέκτιβ, μας χάρισε έναν από τους καλύτερους αστυνομικούς ρόλους της μικρής οθόνης.  Έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί τους προσωπικούς του δαίμονες για την επίλυση των δύσκολων υποθέσεών του.

 

 Suicide Squad

 

 

Κάποιοι την αγάπησαν και άλλοι την μίσησαν. Σε άλλους φάνηκε βαρετή και σε κάποιους μία αρκετά καλή πρώτη προσπάθεια. Κάποιοι πίστεψαν πως είχε πολλά ακόμη να δώσει, μα άλλοι ξεχώρισαν το καστ. Και σε αυτό εδώ το τελευταίο, έχουμε συμφωνήσει στο Ratpack πως ο Joel αξίζει να λέγεται ο Rick Flag της καρδιάς μας. Ένας κοινός θνητός με μεγάλη γνώση στη μάχη και στα όπλα, χωρίς να έχει ικανότητες, μαρβελοδυνάμεις, ή ότι άλλο υπερηρωικό υπάρχει εκεί έξω. Συνόδεψε την ομάδα του επάξια μέσα από έναν μεγάλο ρόλο στον κόσμο των κόμιξ, στον οποίο ελπίζουμε για να τον ξαναδούμε. Χωρίς να είναι ο ρόλος που σε έκανε να πεις «ουάο», είναι μεγάλο θέμα που ανακαλύψαμε τον Rick Flag που τόσα χρόνια ψάχναμε.

 

Altered Carbon

 

 

Η λέξη είναι απλά μία. Αποκάλυψη. Ο Kinnaman δεν γνώριζε τα βιβλία του Richard K. Morgan, αλλά όταν του έγινε η προσφορά για την sci-fi σειρά, Altered Carbon, έπεσε με τα μούτρα στο διάβασμα. Ίσως γι’ αυτό έπεσε με τα μούτρα στο διάβασμα και παρέδωσε τόσο άριστα τον ρόλο του Takeshi Kovacs, του μισθοφόρου με τις απίστευτες ικανότητες, που ξύπνησε από τον πάγο σαν Demolition Man για να λύσει την υπόθεση δολοφονίας του James Purefoy. Ένας κόσμος όπου οι άνθρωποι αλλάζουν σώματα σαν τα πουκάμισα, ασταμάτητη δράση και ένας πλανήτης που σε κάνει να πιστεύεις ότι παίζεις στo Blade Runner. Περιμένουμε την δεύτερη σεζόν πως και πως, αν και θα είναι χωρίς τον Kinnaman. Ξεκάθαρα όμως από τις καλύτερες εμφανίσεις του.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved