Ποια είναι η πιο τρομακτική Μάσκα στην ιστορία του κινηματογράφου;

Περάσαμε 8 δολοφονικές περιπτώσεις από το Θριλερόμετρο.

Στα θρίλερ θα αναρωτηθείς πάντα ποιος είναι ο δολοφόνος πίσω από την μάσκα. Είναι το ζητούμενο άλλωστε. Η πρώτη λογική σκέψη. Όμως όσο περισσότερο κοιτάζουμε τους παρακάτω κινηματογραφικούς serial killers, τόσο πιο πολύ αντιλαμβανόμαστε πως ο πραγματικός τρόμος, η πεμπτουσία του κάθε «κακού» στο θρίλερ, κρίνεται από την μάσκα του αυτή καθαυτή. Έχει την δική της ταυτότητα, την δική της άρρωστη ιστορία για την δημιουργία και προκαλεί πολλά και διαφορετικά συναισθήματα στον καθένα μας ξεχωριστά.

Θα ρωτούσαμε ευχαρίστως τα θύματά τους (στο άλμπουμ που ακολουθεί) αλλά δυστυχώς δεν θα πάρουμε απάντηση:

 

 

Όμως πόσο τρομαχτικές είναι στα αλήθεια; Είναι ο σχεδιασμός της που ευθύνεται ή υπάρχουν και άλλες μικρές λεπτομέρειες που κάνουν το αίμα μας να παγώνει. Τις περάσαμε από το απόλυτο ΘΡΙΛΕΡΟΜΕΤΡΟ και ιδού που καταλήξαμε.

 

1. Leatherface (Texas Chainsaw Massacre)

 Ξέρεις τι ήταν ανατριχιαστικό με τον Leatheface; Πως ο χαρακτήρας του ήταν βασισμένος πάνω σε αληθινό πρόσωπο. Όταν λοιπόν ξέρεις πως ο άνθρωπος που σε κυνηγάει με το ηλεκτρικό πριόνι φωνάζει υστερικά και έχει στόχο να καταβροχθίσει τα μέλη σου, η μάσκα είναι ίσως το τελευταίο που προσέχεις. Την συγκεκριμένη ωστόσο δεν την ξεχάσαμε ποτέ από την πρώτη φορά που την είδαμε στα 70s – παρότι η μάσκα άλλαξε μέσα στα έτη. Η αυθεντική όμως, σε συνδυασμό με το φτηνό κοστούμι, είναι αυτή που θα φορούσε ο παρανοϊκός σου γείτονας την ώρα που θα έβαζε μπροστά το πριόνι για να σε κυνηγήσει.

 Leatherface

 

2. Jason Voorhees (Friday The 13th)

 «Η υπεροχή του Jason βρίσκεται στα μάτια του» είχα διαβάσει σε μία ξένη κριτική που έγραφε για τις τρομαχτικότερες ταινίες του κινηματογράφου. Πράγματι, αν υπήρχε ένα οποιοδήποτε άλλο ύφος από το κανονικό, το πιο πιθανό είναι πως θα τον έβλεπες χωρίς απαραίτητα να τα κάνεις πάνω σου. Ήταν όμως όλο το σύνολο, από το ύψος μέχρι την σωματοδομή, που έδινε στον άνθρωπο με την μάσκα των Detroit Red Wings την θανατηφόρα ταυτότητα που θα τον συνόδευε σε μία μεγάλη σειρά ταινιών, βιβλίων και κόμιξ. Βέβαια κάποιες ταινίες του, θέλουμε να ξεχάσουμε πως υπάρχουν.

 Jason

 

3. Collector (The Collector)

 Δεν ξέρουμε τι ήταν το πιο αηδιαστικό με τον πρωταγωνιστή των ταινιών Collector και Collection. Αυτά που έκανε στις αλυσοδεμένες γυναίκες; Το γεγονός ότι ο τύπος έκανε και συλλογές από έντομα; Το μόνο σίγουρο είναι πως εκτός από το στόρι, η παραγωγή έκανε εξαιρετική δουλειά με τη μάσκα. Η όψη της, ταίριαζε άριστα με την συμπεριφορά του ιδιοκτήτη της. Σκοτεινή, ψυχρή και δολοφονική για όταν χρειαστεί. Θα μπορούσε να ήταν η μάσκα ενός βασανιστή σε απολυταρχικό καθεστώς. Παρότι ήταν απλά ένα κομμάτι μαύρο δέρμα (το οποίο μάλιστα πρέπει να προερχόταν από τα θύματά του), του έδωσε το απόλυτο alter ego που επιτάσσει μία νεότερη σπλατεροταινία. Πολύ μπράβο του.

Collector 

 

4. Babyface (The Hills Run Red)

 Aς είμαστε ειλικρινείς: το Hills Run Red δεν ήταν καλή ταινία. Ήταν η κλασσική αμερικανοσπλατεριά του Νότου, όπου τα λεπίδια και τα πριόνια βαράνε προς πάσα κατεύθυνση. Και παρότι ο χαρακτήρας του Babyface ήταν κακογραμμένος, εδώ στο Ratpack συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως φορούσε μία από τις πιο τρομαχτικές μάσκες που έχουμε δει. Μέχρι να πάρεις χαμπάρι αν το δέρμα και τα δόντια είναι δικά του ή ραμμένα πάνω στο πρόσωπο, σου έχει περάσει τόσες φορές το μαχαίρι από την κοιλιά που σε έχει κάνει κοντοσούβλι. Και πολύ κρίμα δηλαδή για έναν τέτοιο τρομαχτικό τύπο που αναγκάστηκε να παίξει σε αυτή την πατάτα. Δεν βαριέσαι.

Babyface 

 

Έχουμε και ΑΓΡΙΑΔΟΜΕΤΡΟ για τους πιο ζόρικους ρόλους του Τομ Χάρντι.

 

5. Michael Myers (Halloween)

 Μία μάσκα, ένα μαχαίρι και κάμποσα πτώματα. Ο Michael Myers, ο «Μπαμπούλας», όταν ήταν 6 ετών σκότωσε την αδερφή του, έσφαξε 4 μπεϊμπισίτερ στο «Halloween» του 1978 αλλά το main target του, η άλλη του αδερφή (Jamie Lee Curtis) του ξέφυγε. Μετά από 40 χρόνια στην απομόνωση, ο Michael δραπετευσε και έπαιξε ρεβάνς ανήμερα της 31ης του Οκτώβρη. Γνώμη μας; Μην βρεθείς στο δρόμο του. Και θα τα παίξεις με το παρουσιαστικό και θα βρεθείς τεμαχισμένος στην άκρη του δρόμου. Άσε τα trick or treat για του χρόνου καλύτερα.

Michael Myers

 

6. Ghostface (Scream)

 Είναι ίσως ο serial killer με την πιο creepy εμφάνιση αλλά τη λιγότερη σοβαρότητα. Τον κοιτάς και σκιάζεσαι αλλά του ρίχνεις μία και σωριάζεται. Ίσως και να φταίει ότι ποτέ δεν είναι ο ίδιος για αυτό και η μικρή μας Sidney ποτέ δεν πτοήθηκε από τον χάρο που την κυνηγά εδώ και 4 επεισόδια. Περισσότερο ενδιαφέρον ενδεχομένως είχαν οι μπουνιές που έτρωγε η Courtney Cox από τη Neve Campbell παρά το κυνηγητό killer και θυμάτων. Όλοι οι Ghostface για κάποιο λόγο ήταν λίγο… παραπληγικοί, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν τα κάνεις πάνω σου αν τον πετύχεις μεσάνυχτα, μέσα στο σκότος με ένα μαχαίρι ΝΑ, να κοιτάζει προς το μέρος σου.

Ghostface

 

7. Hannibal Lecter (Silence of the Lambs, Hannibal, Red Dragon)

 O Hannibal δεν έχει μάσκα. Δεν χρειάζεται μάσκα. Σε μυρίζεται σαν τον κυνηγό με το θήραμα, έπειτα σε πλησιάζει και σε γοητεύει με το λέγειν και τέλος χωρίς καν να το καταλάβεις σε έχει καταβροχθίσει. Τόσο απλά, τόσο αδίστακτα. Μόνο που όταν τον πιάσανε, οι καημένοι οι φρουροί έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να προστατευτούν από τα δόντια του, εξ ου και του φόρεσαν το συγκεκριμένο προσωπείο. Μπορεί ο Dr. Hannibal Lecter να γινόταν πιο ακίνδυνος με τη μάσκα, ωστόσο ποιος τον είδε έτσι και δεν τρομοκρατήθηκε.

Hannibal Lecter 

 

8. Jigsaw (Saw)

 
Δολοφόνος πάνω σε ποδήλατο; Καλό αστείο. Ακόμα και αν το όνομά του ανατριχιάζει, δεν μπορείς να μην γελάσεις με την τρομακτική  καρικατούρα που κάνει πετάλι. Καλά όλα αυτά, αν όμως πέσεις στην παγίδα του ίσως να σταματήσεις να κοροϊδεύεις. Όχι ότι θα σε σώσει αυτό, τουλάχιστον να αντιμετωπίσεις με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια τον γολγοθά που σε περιμένει. Διότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα πρέπει να αποφασίσεις το αν εκτιμάς πραγματικά τη ζωή σου. Αν ο εαυτός σου σημαίνει πολλά για σένα μία είναι η λύση: Γίνε αδίστακτος και να ‘σαι σίγουρος θα φύγεις από τη φυλακή που κρατείσαι. Αν πάλι το σκέφτεσαι, άστο. Απλώς κλείσε τα μάτια και ευχήσου ο τρόπος που θα «φύγεις» (γιατί θα φύγεις σίγουρα) δεν θα έχει πολύ πόνο. Αν και μεταξύ μας τώρα, μην ελπίζεις πολύ σε αυτό.
 
Jigsaw
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved