O Kimi Raikkonen δίνει στην F1 την αλητεία που χρειάζεται

Ακόμα και στα 40 του δεν λέει να πάρει το πόδι από το γκάζι.

Από τότε που η Mercedes έκανε το «μπαμ» με την απόκτηση του Lewis Hamilton, η Formula 1 έχει καταντήσει σαν το ΝΒΑ και τους Bulls εποχής Jordan. Κάθε σεζόν περιμένουμε την αντεπίθεση του Vettel και της Ferrari αλλά πάντα το δίπολο Lewis-Mercedes μονοπωλεί τα βάθρα. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...

Υπάρχει όμως κάποιος που τόσα χρόνια είναι εκεί και κάνει την κάθε σεζόν ξεχωριστή. Τη μία με τις επιδόσεις του, την άλλη (τις περισσότερες) με τις πράξεις του. Είναι ο ορισμός του απρόβλεπτου. Ένας αλητάκος που η μοίρα του έδωσε τρομακτικό ταλέντο στους τέσσερις τροχούς. Αυτός που όλοι περίμεναν να αποχωρήσει εδώ και χρόνια, αλλά εκείνος είναι ακόμα εκεί για να κάνει τους αγώνες ξεχωριστούς.

Είναι ακόμα εκεί γιατί γουστάρει να οδηγεί. Είναι ο «Iceman» της ασφάλτου, ο Kimi Raikkonen.

 

Ο Kimi λατρεύει τους δημοσιογράφους #NOT

Αν έχει ένα μότο στη ζωή του, αυτό θα ήταν: «Στα τέτοια μου σας γράφω, κάνω αυτό που γουστάρω».  Αν πάλι ήταν ποδοσφαιριστής θα ήταν ξεκάθαρα ο Zlatan. Αμφότεροι λένε τη γνώμη τους και δεν τους καίγεται καρφί για το τι θα πουν οι άλλοι. Διότι ο ένας είναι ο Zlatan, ο άλλος είναι ο Kimi. Και αυτό είναι νόμος. Ωστόσο υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσά τους.

Μια και μιλήσαμε για Zlatan, διάβασε τι γράψαμε για τον υπέρτατο Ibrahimovic.

Ο «Ίμπρα» λέει πράγματα για να τραβήξει πάνω του τη δημοσιότητα, ο Kimi ποτέ. Δεν συμπαθεί τις συνεντεύξεις, δεν αντέχει τα ψεύτικα τα λόγια. Αλλά αν τύχει και του εκφράσουν κάποια περίεργη ερώτηση, θα είναι πάντα ειλικρινής. Όπως το 2006 όταν ο Pele έβγαζε συγκινητικό λόγο στο πρώτο «αντίο» του Michael Schumacher από τη Formula 1, όλοι οι πιλότοι ήταν μαζεμένοι στην πίστα της Βραζιλίας, αγκαλιά και συγκινημένοι. Όλοι εκτός από έναν. Μάντεψε ποιον.

Και δώσε βάση, δεν είναι ότι τον τράβηξε η κάμερα να κοιμάται ή να βαριέται, αλλά να απουσιάζει εντελώς από την πίστα. Όταν λοιπόν εμφανίστηκε, δύο ρεπόρτερ του επισήμαναν πως έχασε το λόγο του Pele. Και τότε ο Kimi απάντησε κυνικά: «Αφού είχα πάει για χέσιμο». Δεν χαριτολογώ. Το είπε.

 

 

 

«Αλητάκος» και εκτός Formula

Δεν αποτελεί μυστικό πως όλοι οι πιλότοι στη Formula 1 πρέπει να προσέχουν απίστευτα την προσωπική τους ζωή και το σώμα τους. Δεν αποτελεί υπερβολή μάλιστα ότι αποτελούν τους πλέον καλογυμνασμένους αθλητές σε όλα τα αθλήματα του κόσμου προκειμένου να αντέχουν τόσους κραδασμούς για πάνω από 50 γύρους.

Σου έχουμε γράψει και τη γυμναστική που ακολουθεί ο Daniel Ricciardo.

Ο Kimi ωστόσο έχει διαλέξει έναν άλλο δρόμο. Δικό του. Αν γουστάρει να ασχοληθεί με κάτι θα το κάνει ο κόσμος να χαλάσει. Το 2007 (τη χρονιά που πήρε πρωτάθλημα) την ώρα που όλοι οι αντίπαλοί του ήταν στην Αυστραλία και προετοιμάζονταν για το σχετικό Gran Prix, εκείνος ήταν σε άλλη ήπειρο και έκανε αγώνες snowmobile.

Το 2006, πάλι, όταν το μονοθέσιό του τέθηκε νοκ-άουτ από την πίστα του Μονακό, αντί να πάει στην ομάδα του, την έκανε από την πίστα με τα ρούχα του πιλότου και ανέβηκε στο προσωπικό του γιοτ για να κάνει τζακούζι.

Στους κύκλους της F1 τον παρομοιάζουν με τον James Hunt, τον πλέον διάσημο playboy πιλότο στην ιστορία. Όταν αρχικά παντρεύεσαι τη Mις Σκανδιναβία 2001, Jenni Dahlman και αργότερα το fitness model Mari «Minttu» Virtanen, σίγουρα οι χαρακτηρισμοί αυτοί αποκτούν υπόσταση…

 

Ένας χομπίστας πρωταθλητής 

Η καριέρα του ξεκίνησε το 2001 με τη Sauber, την επόμενη μεταπήδησε στη McLaren και παρά το νεαρό της ηλικίας του μπήκε σφήνα στη μάχη του πρωταθλήματος απέναντι στο ιερό «τέρας» που λέγεται Michael Schumacher. Το 2007 μάλιστα πήρε τη θέση του Γερμανού στη Ferrari και στο τέλος της χρονιάς πανηγύρισε τον μοναδικό του τίτλο μέχρι σήμερα.

Σημειωτέον, είναι ο τελευταίος πιλότος της Scuderia που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα μέχρι σήμερα. Όχι ο «Σούμι», όχι ο Alonso, όχι ο Vettel. Ο Kimi.

To 2010 κάνει ένα μίνι διάλειμμα αλλά το 2012 επανέρχεται ως οδηγός της Lotus για να κάνει αυτό που γουστάρει. Να οδηγεί. 

Έχεις δει ποτέ πιλότο να τη λέει στον μηχανικό του την ώρα που προσπαθεί να τον καθοδηγήσει;

«Μεγάλε άσε με, ξέρω τι κάνω» και «ναι, ναι, ναι, ξέρω τι κάνω» ήταν οι απαντήσεις του Kimi σε ό,τι του είπε ο μηχανικός. Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι βγήκε πρώτος στον συγκεκριμένο αγώνα, τότε δύσκολα μπορούμε να τον κατακρίνουμε για την... ξεροκεφαλιά του.

 

 

Πολλοί μπορεί να παρεξηγούν αυτό το... τομάρι από τη Φινλανδία και να περιμένουν το πότε θα έρθει η στιγμή που θα την κάνει από το μονοθέσιό του για να τους αφήσει στην ησυχία τους.

Η Ferrari τελικά τον «έφαγε» και τη φετινή σεζόν έχει τον LeClerc στο πλάι του Vettel. Ωστόσο εκείνος δεν υπήρχε περίπτωση να τα παρατήσει και τη φετινή σεζόν πουλάει τρέλα με άλλα χρώματα. Εκείνα της Alfa Romeo Racing.

Σήμερα γίνεται 40 ετών και είναι βέβαιο ότι θα το κάψει. Θα κάνει τα χόμπι του, θα αλητέψει στα μπαράκια, θα το ζήσει όπως θέλει. Γιατί είναι ο Raikkonen. Ό,τι πιο αντισυμβατικό έχει κυκλοφορήσει ποτέ στη Formula 1.

kimi

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved