Venom: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ταινία-στοίχημα της Marvel

Μια τελευταία ανάλυση για τον Tom Hardy που «σκάει» στους κινηματογράφους σε 2 μέρες.

Το περιμέναμε πώς και πώς, σας τα πρήζαμε συνεχώς για τον ερχομό του -μέχρι και η ποδοσφαιρική Ρόμα επηρεάστηκε- και τώρα έφτασε η στιγμή να τον υποδεχτούμε. Σε δύο ημέρες από σήμερα (4 Οκτωβρίου) ο Tom Hardy επιτέλους έρχεται στις οθόνες μας στο ρόλο του αντι-ήρωα που θα αλλάξει μια για πάντα το χάρτη του υπερηρωικού σύμπαντος.

 

venom

    WE ARE ALL VENOM BITCHES!

 

Ο Venom και το alter ego του, Eddie Brock, θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση σε σόλο ταινία (δίχως Spiderman και σία) και από αυτά που είδαμε σε τρέιλερ και σε μίνι clips είμαστε βέβαιοι ότι θα απολαύσουμε κάτι πολύ διαφορετικό από τις υπερηρωικές ταινίες που συνηθίσαμε.

Διότι πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με έναν τυπικό ήρωα, αλλά για έναν anti-hero που δεν παίζει με τους κανόνες «δεν σκοτώνω, μόνο δέρνω». Για έναν τύπο που δεν δίνει μία για το καλό και το δίκαιο, ο οποίος θα κάνει το κομματάκι του και αν του πάει κάποιος κόντρα δεν θα διστάσει σαν άλλος Χαϊλάντερ να του πάρει το κεφάλι (τρώγοντάς το). 

Βασική προσδοκία όλων να δούμε κάτι το εξωπραγματικό, ώστε να υπάρχει συνέχεια στο μεγάλο στοίχημα της Marvel. Δεν συμφώνησε άλλωστε χωρίς λόγο ο Hardy για δύο ακόμα ταινίες ως τέρας με την τεράστια γλώσσα και τα κοφτερά δόντια.

 

 

Τι θα δούμε στις 4 Οκτωβρίου;

Θα κάνουμε τώρα μια ανακεφαλαίωση για να έχετε μια πλήρη γεύση για την ταινία του σκηνοθέτη, Ruben Fleischer.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε ο Eddie Brock, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, βρίσκεται στο περιθώριο και προσπαθεί να αναζωογονήσει την καριέρα του. Στην προσπάθειά του να το καταφέρει, θα μπλέξει (άσχημα) με το Life Foundation και τον ιδιοκτήτη του, Carlton Drake (Riz Ahmed) ο οποίος φημολογείται ότι κάνει πειράματα σε ανθρώπους που στο τέλος καταλήγουν νεκροί. Όταν όμως θα φτάσει στη ρίζα του σκανδάλου θα ανακαλύψει ότι για όλα ευθύνεται ένα εξωγήινο είδος οργανισμού, το οποίο ονομάζεται symbiote.

Και τότε καταλαβαίνεις τι παίζει...

 

 

Ο Eddie πλέον δεν είναι μόνος σε αυτό τον κόσμο. Από εκεί που είναι κυρίαρχος του εαυτού του, καταντάει παράσιτο μέσα στο ίδιο του το σώμα. Ο εξωγήινος οργανισμός κάνει πλέον κουμάντο και ο φίλος μας αισθάνεται πιο δυνατός από ποτέ. Γίνεται δύο σε ένα. Η εξίσωση Eddie Brock και symbiote βγάζει ένα αποτέλεσμα πέρα για πέρα τρομακτικό. 

Toν Venom.

 

Τι παίζει με Spiderman και Carnage;

Τον μεγάλο πρωταγωνιστή της ταινίας τον γνωρίζαμε ως τον μεγαλύτερο εχθρό του Spiderman. Άλλωστε πριν από τον Eddie Brock, το symbiote είχε κάνει και ένα πέρασμα από τον Peter Parker δημιουργώντας τον μαύρο Spiderman. Παρά τη σύνδεση και την προϊστορία των δύο είναι εξαιρετικά αβέβαιο τον αν θα δούμε έστω και λίγο τον Spidey στην ταινία, ακόμα και αν ο Fleischer άφησε υπόνοιες ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί.

Πέραν τούτου όμως, η παραγωγή έχει αφήσει να εννοηθεί ότι στο cast –δεν ξέρουμε ποιος είναι- θα υπάρχει κάποιος που θα υποδυθεί έναν άλλον διάσημο κακό της Marvel, τον Cletus Cassidy. Ποιος είναι ο Cletus Cassidy, ε;

 

Carnage

 

Πρόκειται για την έτερη νέμεση του Spiderman, τον «κόκκινο Venom» ή αλλιώς, Carnage, ο οποίος με βάση τo κόμικ «Lethal Protector» τα βάζει και με τον Venom. Και πώς κολλάει ο Carnage στην ταινία; Είναι λογικά ένας κατάδικος από τον οποίο ο Brock προσπαθεί να πάρει συνέντευξη από τις φυλακές του Σαν Φρανσίσκο, ωστόσο με το που σκάει μύτη η είδηση περί Life Foundation, το θέμα του μπαίνει στο ράφι. Μέχρι τουλάχιστον να έρθει σε επαφή με ένα symbiote. 

Ενδεχομένως να μην τους δούμε να παίζουν ξύλο –ήδη στα τρέιλερ είδαμε τον Carlton Drake να είναι ο κακός της ταινίας- οπότε όλα συνηγορούν στο ότι θα έχουμε έτοιμο τον κακό για τα σίκουελ. Υποψία μας είναι ότι κάποιος ανάμεσα στους Woody Harrelson και Scott Haze θα υποδυθεί τον τρελάρα φυλακόβιο.

 

Κάτι που πρέπει να ξέρεις για τα symbiotes

Θα γίνει συγκεκριμένο και στην ταινία, ωστόσο καλό είναι να έχεις και μια ιδέα ότι υπάρχουν πολλά είδη symbiotes τα οποία έχει συλλέξει από το σύμπαν το Life Foundation. Μπορεί ως Venom, ο Hardy να είναι τρομακτικός ωστόσο έχε υπόψη ότι ενώθηκε με τον ασθενέστερο εκ των παράσιτων του ιδρύματος.

Γενικότερα το Riot symbiote με το οποίο ενώνεται ο Carlton Drake είναι πολύ πιο ισχυρό, οπότε μην απορείς που ο φίλος μας o Tom Hardy τις τρώει σε όσα κλιπάκια τον έχουμε δει να παίζουν ξύλο.

 

 

 

Kαι τα τελευταία clipάκια που έσκασαν μύτη

Αρκετά όμως με τα λόγια, καιρός να μιλήσουν οι εικόνες. Σε λίγες μέρες από τώρα θα ξέρουμε αν τελικά το «Venom» θα γίνει η αφετηρία για ένα νέο μονοπάτι στο σύμπαν της Marvel. Ένα δρόμο που θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για άλλους anti-heroes (όπως ο Morbius ο Βρυκόλακας και ο Blade που επιστρέφει) με τη βία να ανεβαίνει ένα σκαλί πιο πάνω από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δεν είναι άδικα PG13 η ταινία.

Για να ζεσταθείς κατάλληλα για τον ερχομό του Eddie Brock-Venom τσέκαρε παρακάτω τα τελευταία clipάκια που κυκλοφόρησαν λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της Πέμπτης (4/10).

 

1. Η συνέντευξη που δεν πήγε καλά με τον Carlton Drake

 

 

2. Μεταμόρφωση και άπειρο ξυλίκι στα ΜΑΤ

 
 

3. Όταν θες να φας κεφάλια αλλά εσύ δεν πεινάς 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved