InTime Αμρ Ουάρντα: Ο γυπαετός που ξεπουπούλιασε τους αετούς της Λισαβώνας

Ο «Gypas Aigyptius» άνοιξε τα φτερά του και άντε να τον πιάσεις...

Κι εκεί που τα πράγματα έμοιαζαν ζόρικα για τον ΠΑΟΚ μέσα στην Πορτογαλία, που κινδύνευε να γυρίσει με ήττα από τον πρώτο αγώνα και να πρέπει στη ρεβάνς να ανέβει την ανηφόρα του 1-0 ή το βουνό του 2-0, άνοιξε τα φτερά του ο «Gypas Aigyptius», το πιο αιμοβόρο αρπακτικό της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, μια από τις πιο συμπαθείς φάτσες που πέρασαν από τα μέρη μας κι ένας παίκτης που έκανε «παπάδες» πέρυσι με τη φανέλα του Ατρόμητου – ίσως ο MVP της προηγούμενης χρονιάς. Και τους ξεπουπούλιασε τους καημένους τους «αετούς της Λισαβώνας» ο γυπαετός…

 

Με ΑΥΤΟ το μαλλί και ΑΥΤΟ το μπιρμπιλωτό μάτι

Με φόρα απ’ όσα έκανε την προηγούμενη χρονιά και τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Με πωλητήριο στο κούτελο και αμφιβολία αν τελικά θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ ή θα πάει κάπου αλλού. Με «αντιπάλους» για μια θέση στην 11άδα ή έστω σαν αλλαγή τον Ζαμπά, τον Μπίσεσβαρ, τον Πέλκα, τον Λημνιό, τον Ελ Καντουρί, οσονούπω και τον Βιεϊρίνια – αν καταφέρει να «απελευθερωθεί» από τις αλυσίδες που τον κρατάνε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Κι όμως, με (μπιρμπιλωτό) μάτι που γυάλιζε, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε ένα γκολ που μπορεί να αποδειχθεί χρυσό και να φέρει στα ταμεία καμιά 20ριά εκατομμύρια, έπεσε και φίλησε χορτάρι, ευχαρίστησε το θεό (ή τις «θεές» που τον περιμένουν στη Θεσσαλονίκη), «χόρεψε» όλη τη δεξιά πτέρυγα της Μπενφίκα, κράτησε μπάλα, έδειξε ότι πιστεύει στον εαυτό του πολύ περισσότερο απ’ ό,τι πιστεύουν σ’ αυτόν ο προπονητής του, οι συμπαίκτες του, οι φίλοι της ομάδας.

 

 

Ναι, είναι «γύπας» - πήγε δανεικός πέρυσι και γύρισε μερικά 24ωρα μετά, διότι πρόλαβε να «την πέσει» στις μισές WAGS των νέων/ παλιών συμπαικτών του. Ναι, οι ιστορίες που τον συνοδεύουν είναι επικές, είναι μυθικές, είναι βγαλμένες από το «Εγχειρίδιο του Τεράστιου Πέφτουλα». Ναι, σκέφτεται συχνά περισσότερο με το κάτω κεφάλι – αλλά όσο βρίσκεται μέσα στο γήπεδο και δεν υπάρχουν πειρασμοί δεξιά – αριστερά στο γυπο-οπτικό του πεδίο, ο Αμρ ο Ουάρντα μπορεί να κάνει πράγματα που θα κάνουν τον Λουτσέσκου ευτυχισμένο και τους αντίπαλους προπονητές σκεπτικούς – σαν να τους «αύτωσε» τη γυναίκα ένα πράγμα.

 

download

 

 

Χωράει ο Ουάρντα στο φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ;

Σαφώς και χωράει είτε σαν βασικός, είτε σαν αλλαγή και αυτό είναι ξεκάθαρα επιλογή του προπονητή – ούτε Τζάλμα Κάμπος, ούτε Μακ, ούτε Πέδρο Ενρίκε υπάρχει φέτος για να «τραγανίζουν» τα διαθέσιμα λεπτά συμμετοχής. Και απ’ όσους υπάρχουν και υπολογίζονται από τον προπονητή, δεν βλέπουμε και πολλούς που να πήγαν Μουντιάλ – αυτός και ο Πρίγιοβιτς πήγαν.

Με τη σωστή διαχείριση, με «στοργή και Προδέρμ», με μια τζούρα ανοχής και λίγα «στραβά μάτια» αν θέλει μια στο τόσο να «το κάψει» λιγάκι, δεν μπορώ να δω κανέναν λόγο που ο Ουάρντα μπορεί να είναι περιττός στον ΠΑΟΚ και καμία ανάγκη να πουληθεί – αν είναι θέμα οικονομικό ή θέμα Financial Fair Play να προχωρήσει σε πωλήσεις ο ΠΑΟΚ, ο ίδιος ο Ουάρντα μπορεί και να έδωσε τη λύση με το γκολ που έβαλε και τα έσοδα που μπορούν να έρθουν σε λίγες μέρες, αν – με το καλό – σφραγιστεί η πρόκριση στην Τούμπα. Ούτως ή άλλως, το ξεκαθάρισε και ο ίδιος με ανάρτηση στο Instagram, αμέσως μετά το ματς: «Daddy is here». Ή με άλλα λόγια, «Ουάρντα, ο μπαμπάς σας»….



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved