Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ένας Στρίγγλος που μας κάνει ακόμα να γελάμε

Από τον Στρίγγλο που έγινε αρνάκι στον Μαυρογιαλούρο, 5+1 ατάκες δρόμος.

Είναι το απόλυτο τοτέμ του ελληνικού κινηματογράφου. Ίσως ο μοναδικός ηθοποιός της χώρας μας που μπορούσε να γεμίζει τόσο πολύ την οθόνη. Τον έβλεπες και από το σοβαρό του βλέμμα δεν ψυχανεμιζόσουν ότι μόλις άνοιγε το στόμα θα λυνόσουν από τα γέλια.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας την ατάκα την είχε στο τσεπάκι αλλά δεν ξεχώριζε μόνο για το περιεχόμενό της. Ανήκει βλέπεις στην ξεχωριστή αυτή κατηγορία που απλές και ασήμαντες φαινομενικά γραμμές, εξυψώνονταν σε άλλη διάσταση μόνο και μόνο υιοθετώντας τις δικές του κινήσεις, τις δικές του εκφράσεις. Και κάπως έτσι οι ατάκες γίνονταν όχι απλά επιτυχημένες, αλλα κι αθάνατες.

 

 

Από πού να ξεκινήσουμε…

… και πού να τελειώσουμε. Μέσα από τόσες και άλλες τόσες ταινίες καθιερώθηκε στη συνείδηση του κόσμου ως κινηματογραφικός μπαμπάς της Αλίκης Βουγιουκλάκη («Το ξύλο βγήκε από το παράδεισο», «Η Αλίκη στο Ναυτικό», «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια»), για την ερμηνεία που του απέφερε βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στον «Μπλοφατζή» και άλλους χιουμοριστικούς, αυστηρούς αλλά πάνω από όλα καλόκαρδους ρόλους. Μην ξεχάσουμε και τον γυναικά της καρδιάς μας, τον αυθεντικό Ζάχο Δόγκανο στη σειρά «Εκείνες κι Εγώ» τη διετία 1976 - 1977. 

 

 

Στο Ratpack τιμάμε τον μέγα Λάμπρο Κωνσταντάρα, θυμίζοντάς σου μερικές από τις πλέον αθάνατες ατάκες του.

Καλή ώρα σαν και αυτή:

 

 

Φαντάζεσαι να υπήρχε ένα ογκώδες άλμπουμ που θα το ξεφύλλιζες βρίσκοντας μέσα του όλους εκείνους τους θησαυρούς; Εδώ είμαστε για σένα...

Πάρε το χρόνο σου και διάβασε παρακάτω τις... περιπέτειες του Λάμπρου Κωνσταντάρα σε πέντε ταινίες με τη μορφή κόμικς

 

Κόμικ #1:  Ο Τρελλός τα έχει 400

Ο Λάμπρος βλέποντας ότι πάνε να φάνε τα λεφτά από τον wanna be ηθοποιό κουνιάδο του, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

 

 

Κόμικ #2:  Κάτι Κουρασμένα Παλικάρια

Ο Παπαγιαννόπουλος έχει πάθει πλάκα με την υπερβολικά μικρή αρραβωνιαστικιά του Λάμπρου και του ζητάει να του γνωρίσει καμιά φίλη της...

 

Αν και για να 'μαστε δίκαιοι, τη μεγάλη ατάκα την είχε πετάξει λίγα λεπτά νωρίτερα ο Παπαγιαννόπουλος.

 

 

Κόμικ #3: Ο Γεροντοκόρος

Ο γεροντοκόρος Θανάσης είναι κατά του γάμου, αλλά μόλις μπλέκει με τη Μαίρη (Μάρω Κοντού) γρήγορα αλλάζει γνώμη. Αραιά και πού βέβαια σκάνε κάτι περίεργα τηλεφωνήματα στο γραφείο που τον κάνουν να τσαντίζεται.

 

Όπως αυτό της πρώτης μέρας...

 

Ή εκείνο της επόμενης όπου τα πράγματα χειροτέρεψαν...

 

Την τρίτη όμως... 

 

 

Κόμικ #4: Υπάρχει και Φιλότιμο

Ο Μαυρογυαλούρος αγορεύει προς το... φανατικό κοινό του. Μόνο που ένα μικρό θεματάκι με την ανάγνωση και την Αλήθεια το έχει, δεν μπορείς να πεις. 

 

 

Κόμικ 5: Ο Στρίγγλος που έγινε Αρνάκι

Ο Λεωνίδας Πετρόχειλος είναι χήρος με τρεις γιους και στο σπίτι επικρατεί το πλήρες χάος. Δεν μπορεί να τους κουμαντάρει και ακόμα και το μεσημεριανό του είναι μαρτύριο. Αξέχαστος Λάμπρος, αξέχαστες φάπες!

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved